Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 4 april 2013 08:36

En stor grottsal har upptäckts under Bjurälvsdalen i norra Jämtland.

Det tros vara en av de största som hittats i Sverige.

– Det kändes som om vi var i en Indiana Jones-film, säger Markus Nord.

Under flera års tid har Markus Nord och hans kollegor inom Bjurälvsexpeditionen tagit på sig dykardräkterna och utforskat det vattenfyllda grottsystemet under Bjurälvsdalen i norra Jämtland. I år gjorde de sin största upptäckt hittills. Nere i djupet hittade de först en 108 meter lång torrlagd grotta.

Därefter kom kronan på verket.

– Vi trodde grottan tog slut. Så var där plötsligt en gigantiskt stor grottsal, säger Markus Nord som var en av de första in grottsalen.

– Vi hade inte ord. Det kändes som vi var i en Indiana Jones-film.

"Det är sensationellt"

Grottsalen var uppskattningsvis fem meter bred, femton meter lång och nio meter hög. Detta gör den till en av de största grottsalarna som upptäckts i Sverige.

Fyndet kommer som en stor överraskning, inte bara för Markus Nord och hans dykarkollegor, utan även för forskningen. Expeditionsledaren Johan Utas förklarar att mindre grottor inte är något ovanligt i systemet. Men att hitta en så lång grotta och en stor grottsal omkullkastar teorierna.

– Det är ju en livsdröm som går i upplevelse att få hitta något som är sensationellt, något som forskarna inte trodde skulle finnas, säger han.

Presenteras för världen

Grottsalen har väckt uppmärksamhet runtom i världen. Andra grottdykare har hört av sig med gratulationer och i juli ska upptäckten presenteras på en kongress i Tjecken.

Däremot kommer det dröja innan Markus Nord och Johan Utas kan besöka grottorna igen. Vattenflödet under sommarhalvåret gör att dykarna inte kan ta sig fram. Fram tills dess får de leva på bedriften.

– Att få vara först på en plats på jorden är ju varje äventyrares största dröm. Det är svårt att förklara hur stort det är, säger Markus Nord.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 3 april 2013 12:09

bildextra, Sötchock, Lejon, gulliga, DjurDjur, gulliga, Lejon, Sötchock, bildextra Sötchock, Lejon, bildextra, Djur, gulliga Sötchock, gulliga, Lejon, Djur, bildextragulliga, bildextra, Lejon, Djur, Sötchockgulliga, Djur, Sötchock, Lejon, bildextra


Alla behöver vi en hjälpande hand. Till och med om man är en söt liten lejonunge.

Den här två månader gamla lejonungen får hjälp att ta sig framåt av sin mamma. Lat?

Kanske. Men varför inte passa på när man faktiskt får plats i sin mammas mun.

Ungen får följa med sin mamma när hon gör sina dagliga rutiner.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 3 april 2013 12:05

Gorilla, bildextra, bebisar, söta, Djungel, Tvillingarsöta, Gorilla, bebisar, Tvillingar, Djungel, bildextraDjungel, Tvillingar, Gorilla, bebisar, bildextra, sötaGorilla, bebisar, Tvillingar, Djungel, söta, bildextrabildextra, Tvillingar, söta, Gorilla, bebisar, Djungel 

Att vara mamma till tvillingar är kanske inte det lättaste. Men vem kan motstå att gosa med två söta gorillabebisar?


RWANDA. Enligt Världsnaturfonden finns det bara runt 900 bergsgorillor kvar i världen. Det största hotet mot dem är tjuvskyttar.

År 2011 födde gorillan Kabatwa tvillingarna Isangoand Isangano. 

Under tvillingarnas första månader ville de knappt lämna sin mammas sida och om hon inte var i närheten så hade de alltid varandra.

När bilderna ovan togs höll duon på att bli mer och mer självständiga. 

Trots det kunde de inte få nog av att mysa med sin mamma.

Se en video från Rwandas skogar:

Källa

Av Sandra - 3 april 2013 12:02

Djur, gulligt, Sötchock, Lejon, ZooDjur, gulligt, Lejon, Sötchock, Zoo Sötchock, gulligt, Djur, Zoo, LejonLejon, Sötchock, gulligt, Zoo, DjurDjur, Sötchock, Zoo, Lejon, gulligtZoo, gulligt, Sötchock, Lejon, DjurDjur, gulligt, Zoo, Sötchock, LejonDjur, Zoo, gulligt, Sötchock, Lejon

Man ska inte leka med vilda djur. Men på Luján Zoo i Argentina går det i alla fall bra att mysa med en hel del ovanliga krabater.

Luján Zoo har en något annorlunda taktik för att locka till sig gäster. Besökarna erbjuds nämligen en chans att mysa med de inte allt för vilda djuren. 

Vissa besökare har hävdat att djuren måste vara drogade men enligt djurparken själva handlar det bara om att de blir väl omhändertagna från barnsben och ständigt är mätta. 

En taktik som - om den är sann - verkar fungera alldeles utmärkt då man inte har ett enda rapporterat tillbud sen starten 1994, skriver brittiska Daily Mail.  

Luján Zoo Djurparken öppnade 1994 och har enligt sin hemsida mer än 50 afrikanska lejon, 12 bergslejon, 20 bengaliska tigrar och runt 50 olika sorters sydamerikanska apor. Många av djuren sägs vara före detta illegala husdjur som med tiden överlämnats i djurparkens vård. 

Källa

Djur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se