Skylight

Alla inlägg under april 2013

ANNONS
Av Sandra - 9 april 2013 16:46

Jack Russel, Hund, Drunkning

"Det forsade ut vatten ut ur nosen på honom." JÄMTLAND. Gunnar Olofsson hade gått ner till en fiskodling för att fiska. När han hade gjort upp ett hål i isen och börjat pimpla dök plötsligt en Jack Russell-hund upp och hälsade på honom. Hunden stannade hos Gunnar en stund innan den gav sig iväg på egen hand.

– Den var borta lika plötsligt som den dykt upp. Jag hann aldrig se åt vilket håll den sprang i väg, säger Gunnar till Nyheter24

Efter ett tags fiskande såg Gunnar att något var annorlunda en bit bort på sjön. Han begav sig ditåt och såg att det var hunden öron som stack upp ur en vik i isen. 

Blåste in luft i nosen

Gunnar kollade om isen var tjock nog, hämtade sin utrustning och började krypa ut på på isen. 

– Jag gav mig ut på isen, kröp ut till viken och försökte luska upp hunden men då åkte den under isen. Jag visste att isen var tunn så jag knackade håll på den. Jag fick tag i hundens halsband och slängde upp den på den tjockare isen, säger Gunnar till Nyheter24.

När han krupit tillbaka till säkrare mark märkte Gunnar att hunden fortfarande var varm och började klämma på hundens mage. 

– Jag klämde till på magen på honom och såg att det forsade vatten ut ur nosen på honom så jag började blåsa in luft i hans nos. Efter varje andetag kom det upp vatten ur honom. Efter fem, sex gånger så hostade han till. Jag fortsatte klämma hunden på magen och till slut andades han helt själv.

"Ingen bragd"

När hunden att väckts till liv gick Gunnar mot en närliggande gård för att försöka leta rätt på hundens ägare. På vägen mötte han av en slump hundens ägare Vivianne Olsson

– Först tror jag hon blev lite chockad eftersom han var blöt, frusen och skakade. Jag tror det tog ett tag för henne att smälta att han faktiskt hade drunknat. Sedan blev hon jätteglad och har kommit med smörgårdstårta och blommor så det var väldigt trevligt. 

Viviannes Jack Russell (som också är döpt till Jack Russell) hostade blod ett tag efteråt men efter ett besök hos veterinären mår nu hunden bra. Det skriver Länstidningen i Jämtland

– Jag tycker det är viktigt att poängtera att jag inte utsatt mig själv för någon livsfara. Jag var väldigt noggrann med att se till så att isen höll, så det var ingen bragd på det sättet, säger Gunnar till Nyheter24.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 9 april 2013 16:44

Steroider, Pudel, Iller, Blåsning

En djurförsäljare i Buenos Aires har hamnat i blåsväder efter att ha sålt illrar som pudlar. 
BUENOS AIRES. På en marknad erbjöd djurförsäljaren både chihuahuor och pudlar till förmånliga priser. Problemet? Djuren han sålde var inte hundar – utan illrar som fått steroider sedan födseln för att likna hundar.

Bluffen uppdagades först när en köpare tog sin nyinköpta "hund" till veterinären och fick beskedet att djuret – som han köpt för strax över 1 000 kronor – i själva verket var en iller.

Den märkliga djurbluffen har uppmärksammats av flera amerikanska och brittiska tidningar, däribland Huffington Post. Enligt tidningen har liknande djurbluffar tidigare avslöjats i området.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här:

Källa

Av Sandra - 9 april 2013 16:40

Gotlandsparets bortsprunga katt dök oväntat upp på den lokala nattklubben, dit han tagit sig på egen hand. "Kanske har han tagit sig in till stan själv", säger matte Sarah Dahlström. 
GOTLAND. I ondags släppte Sarah Dahlström och hennes pojkvän ut parets katt, Sixten, precis som vanligt.

Men den dagen kom Sixten aldrig hem.

På fredagen beslöt sig det oroliga paret för att först gå på en förfest för att sedan besöka den lokala nattklubben Etage.

Men på klubben befanns sig även – parets katt, Sixten.

– Det var mycket folk i lokalen och folk stod och dansade framme vid scenen. Det var starka blinkande lampor också, berättar Sarah för Hela Gotland.

"Det är helt otroligt"

Sarah får sedan syn på dörrvakten som rusar genom lokalen.

– Vad gör du, ropar jag till honom då och han ropar tillbaka: jag jagar katt!

Det var till slut Sarah som, efter viss jakt, lyckades få tag på Sixten och en id-märkeskoll senare stod det klart att det verkligen var parets försvunne katt.

Hur eller varför Sixten befann sig på klubben vet dock ingen.

– Kanske har han tagit sig in till stan själv och gick in på Etage eftersom dörrarna stod öppna. Då kanske han kände lukten av oss. Men jag vet inte. Det är helt otroligt, säger Sarah till Hela Gotland .


"Kastade mig på magen"

– Jag kastade mig på magen och lyckades fånga honom och då såg jag att det verkligen var vår katt. För säkerhets skull ringde vi till polisen och dubbelkollade id-märkningen, säger Sarah Dahlström till Hela Gotland.

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 9 april 2013 16:36

Bilderna från den ryska staden Samara är chockerande.

Stora slukhål i marken har tagit över staden och lämnat den i förödelse.

Hålen ska ha tagit ett liv hittills, uppger Daily Mail.

 

Samara, Rysslands sjätte största stad, är en stad i ödeläggelse.

Dussintals hål har dykt upp i marken de senaste veckorna och invånarna i staden lever i ständig skräck efter att marken börjat försvinna under deras fötter. Slukhålen sväljer såväl bilar som bussar och vissa hål är tillräckligt stora för att svälja hela lastbilar. En person ska ha dött i en bilolycka orsakad av hålen.

Hålen i marken har dykt upp på parkeringsplatser, i korsningar och på större och mindre trafikleder. Medborgarna i staden har nu tröttnat och skrivit på en namnlista för att få myndigheterna att göra något åt problemet.

Orsakas av is som smälter

Enligt Daily Mail tros slukhålen ha orsakats av sättningar i marken. Troligen beror det på att is har smält och runnit ner i marken, varpå ett överskott av vatten gett upphov till förfallet under vägarna. Stora mängder regn och dåliga dräneringssystem kan leda till att vägarna kollapsar.

Även staden Berezniki i Ryssland har upplevt problem med slukhål de senaste åren. Florida är ett annat område där slukhål är vanligt, där 37-åriga Jeff Bush avled när ett slukhål öppnade sig under hans sovrum i februari.

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 8 april 2013 16:04

Björn, Älg, Söderhamn, Tåg

När älgen blev påkörd av ett tåg trodde björnen att han fått en bjudmåltid. Men måltiden fick ett tragiskt slut när tåget kom tillbaka.


SÖDERHAMN. Vid lunchtid på lördagen fick polisen larm om att en björn blivit påkörd av ett tåg söder om Söderhamn.

När eftersöksjägare kom till platsen konstaterade de att björnen ätit av ett älgkadaver intill spåret strax innan olyckan. Och att även älgen sannolikt mist livet i en tågolycka. 

– Älgen låg kvar sedan tidigare och lockade till sig björnen, säger Hans-Olof Sundström vid polisen i Gävleborg, till Nyheter24.

Tågen tar många djurliv

Björnen vägde omkring 100 kilo och rusade sannolikt upp på spåret av rädsla för tåget. Enligt Sundström är det vanligt att påkörda djur blir rena dödsfällor för andra djur.

– Det är många örnar som stryker med på grund av att det är dåligt städat efter olyckor kring järnvägen, säger han.

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 7 april 2013 12:26

En sorglig nyhet....

I onsdags berättade vi den glada nyheten att en noshörningsunge hade fötts av en av två mammor som WWF hjälpte till att flytta tidigare, i Indien. Nu har vi nåtts av den sorgliga nyheten att mamman (bilden) har dödats av tjuvjägare.

Det här visar på ett tragiskt sätt hur allvarlig situationen med tjuvjakt är för världens noshörningar, och hur viktigt det är att öka stödet för arter som noshörningen. 

Hur tungt det än känns när såna här saker händer, kommer vi givetvis att fortsätta jobba hårt för att noshörningarna ska vara trygga. 

Tillståndet för ungen är kritiskt. Den är traumatiserad och uttorkad och WWF jobbar nu för att den ska överleva.

Foto: Jamir Alif, WWF India

Läs mer hos WWF India: http://www.wwfindia.org/news_facts/?8940%2FMother-of-newly-born-rhino-calf-killed-by-poachers-in-Manas-National-Park-of-India

Djur · WWF
Av Sandra - 7 april 2013 12:22

Kameler, Cirkus, Hässleholm, Olympia

Kamelerna fick nog och bestämde sig för att riva ner elstängslet som höll kvar dem på cirkusen.HÄSSLEHOLMKlockan var runt 14-tiden på lördagen när fem stora kameler rymde från Cirkus Olympia. 

Flera bilförare chockades av den ovanliga synen som utspelade sig vid väg 117 i Hässleholm. 

Billisten Jörgen Sandqvist var en av dem.

– Det var säkert 4-5 stycken som var uppe på vägen och spatserade. De tycktes ha all tid i världen och rörde sig långsamt trots all uppmärksamhet, säger han till Expressen

Rev ner stängsel

Polisen hade fortfarande inte fått några uppgifter om kamelkaoset när klockan var 14.30

Då vände sig billisterna till cirkusen - som till slut fick tag på djuren.

– Vi har elstängsel, men de har ändå lyckats riva stängslet och ta sig ut. De gick bara på en liten promenad, säger ägaren Henrika Bengtssontill Expressen.

Källa

Djur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se