Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 12 april 2013 17:02

Homoaktenskap, Homosexuell, florist 

"Kan inte hjälpa er med bröllop på grund av min relation med Jesus Kristus". RICHLAND, WASHINGTON. Rob Ingersoll var upprymd och i full gång med att planera sitt och sin fästmans stundande bröllop.

Rob gick till den florist som han varit kund hos i nio år för att fråga om hon kunde ordna blommor till bröllopet.

Då vägrade floristen Barronelle Stuzman.

– Jag sa: "Förlåt men jag kan inte hjälpa er med bröllop på grund av min relation med Jesus Kristus", berättar Stuzman för KNDU. 

Barronelle säger att hon inte har någonting emot homosexuella men menar att hon tycker att giftemål ska vara mellan en man och en kvinna. Därför ville hon heller inte vara inblandad in bröllopet, skriver KNDU.

"Kom som en chock"

Enligt Barronelle sa Rob att han förstod hennes åsikt och accepterade den men enligt KNDU blev Rob upprörd.

– Det kom som en chock för mig för jag har känt Barronelle i nio år och aldrig trott att det skulle finnas någon anledning att hon inte skulle (vilja ordna blommor till bröllopet), säger Rob till KNDU. 

Nu stämmer myndigheterna i delstaten Washington Barrnolle för diskriminering, skriver KNDU.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 12 april 2013 16:57

Frankrike, Misshandel, homofobi, Homosexuell

Wilfred de Bruijn gick hand i hand med mannen han älskar. Då blev paret brutalt misshandlade av flera män som skrek glåpord om homosexuella.
– De sparkade på Wilfreds huvud som om det vore en fotboll, säger pojkvännen Olivier Couderc.
 PARIS. En våldsam attack på ett homosexuellt par har skakat om den franska huvudstaden och tvingat borgmästaren Bertrand Delanoe att engagera sig i fallet.

Wilfried de Bruijn och Olivier Couderc gick hand i hand från en middag i Paris när de överfölls. 

– Jag fick en smäll över ögonen. Jag försökte skydda mig själv men träffades av sex knytnävsslag. Det var som en våg av hat, väldigt våldsamt. Jag såg hur min partner låg på marken och att de sparkade på hans huvud som om det vore en fotboll, säger Olivier Couderc till The Guardian.

Har delats av tusentals

De Bruijn minns ingenting av attacken. Han vaknade upp blodig i ambulansen på väg till sjukhuset. Våldet mot honom var så kraftigt att hans skalle spruckit på flera ställen och han hade även fått en tand utslagen.

När de kontaktade polisen fick de höra att de borde ha tagit en taxi hem. Det var först när De Bruijn lade upp en bild på sitt ansikte på Facebook som händelsen uppmärksammades stort. Bilden har delats närmare 8 000 gånger och lett till en stor debatt i Frankrike.

"Jag är ledsen att visa er detta. Det är ansiktet av homofobi. Jag är hemma nu. Väldigt ledsen", skrev han på Facebook.

Borgmästaren: "Djupt oroande"

Händelsen är den andra attacken på homosexuella på kort tid i Paris. Och flera organisationer menar att homosexuella blivit måltavlor för personer som är emot regeringens nya lagförslag om homoäktenskap. 

Det har fått borgmästaren Bertrand Dalanore att gå ut och fördöma attacken som gjort honom både arg och ledsen.

– Det våld det här paret utsattes för på grund av att de höll hand är djupt oroande och absolut vedervärdigt, säger han till The Guardian.


"Tvekade länge"De Bruijn förklarar för The Telegraph att han länge tvekade om att publicera bilden på Facebook.

– Vi gjorde det för att den skulle bli sedd, och det har fungerat. Men det är, som mycket annat, bara ett uttryck av ilska. Det som spelar roll är den större frågan om homofobi i Frankrike i dag, säger han.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 12 april 2013 16:54

Utslängd, Gaypar, sjukhusUtslängd, Gaypar, sjukhusGaypar, Utslängd, sjukhusUtslängd, sjukhus, Gaypar

När hans make blev svårt sjuk begav sig Roger Gorley till sjukhuset för att stötta sin livspartner. Väl på sjukhuset fick han veta att han inte var välkommen – för att han är gay.
– De erkände mig inte som make, säger han.
KANSAS CITY. Ett bryskt ingripande vid ett sjukhus i Missouri har orsakat en stor debatt i delstaten.

När Roger Gorley kom till sjukhuset Research Medical Center för att hälsa på sin sjuke make Allen bad familjen honom att gå därifrån. När han förklarade för sjukhuspersonal att han och Allen var gifta i fem år blev han först utslängd och sedan gripen av polis efter en hätsk diskussion.

– De erkände mig varken som make eller partner. Sjuksköterskan brydde sig inte ens om att kolla upp det. Allen har varit på avdelningen flera gånger, säger Gorley enligt Gawker.

Menar att han särbehandlats

Nu har Gorley dessutom fått ett besöksförbud på grund av ett bråk med vakterna på sjukhuset. Han begår ett brott om han träffar mannen han varit tillsammans med i fem år.

– Det här hade aldrig hänt om vi var man och fru, säger han enligt Gawker.


Sjukhuset: "Han var aggressiv"
Sjukhuset menar att Gorley betedde sig aggressivt när han ombads att lämna byggnaden och att det var därför polis tillkallades. Efter att nyheten fått nationell spridning har dock sjukhuset hävt förbudet och sagt att Gorley är välkommen.

Källa

Av Sandra - 11 april 2013 11:04

Enligt bland andra nyhetsbyrån AP och Financial Times undertecknade idag det ryska bolaget Gazprom Neft och Shell en överenskommelse om ett strategiskt samarbete för utveckling av havsbaserad oljeexploatering i ryska Arktis. Den ryske presidenten Putin ska ha skrivit under överenskommelsen vid ett besök i Nederländerna.


Idag inleds Nordiska ministerrådets seminarium i Stockholm om hållbar näringsutveckling och resursförvaltning i Arktis. Där kommer bland annat oljeexploatering i Arktis att diskuteras. Finns det verkligen teknik som klarar av att borra efter olja i den hårda arktiska miljön?

– Vi är mycket oroade över utvecklingen. Shell har vid flera tillfällen under 2012 visat att de inte behärskar tekniken för att på ett säkert sätt borra efter olja i Arktis, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Andra oljebolag, som det franska Total och det ryska Lukoil har nyligen meddelat att de inte anser att det är tekniskt säkert att borra efter olja i Arktis. Ett synsätt som även WWF delar.

– Den amerikanska kustbevakningen granskar nu Shell för eventuellt lagbrott mot internationella marina miljöregler. Under 2012 misslyckades Shell med nästan allt under oljeborrningen utanför Alaska, menar Tom Arnbom, Arktisexpert på WWF.

I februari meddelade Shell att de skjuter borrningarna i Arktis på framtiden, men det tycks som om Shell nu flyttar över sin kunskap till ett område med mindre strikta miljölagar och med sämre transparens. Riskerna för potentiella olyckor i samband med oljeexploatering till havs i Arktis är för tillfället oacceptabelt höga.

– Innan det finns säker teknik i Arktis bör ingen ny oljeexploatering ske till havs, avslutar Tom Arnbom.

Natur · WWF
Av Sandra - 11 april 2013 11:03

Efter åratal av protester från miljörörelsen meddelade det stora massa- och pappersföretaget Asia Pulp and Paper (APP) att avverkningen av opåverkad regnskog på ön Sumatra i Indonesien skulle upphöra den 1 februari. Där bland andra arter den hotade tigern har sin livsmiljö. Ett nytt och miljövänligare arbetssätt utlovades. Omvärlden applåderade ett slut på den kanske grövsta regnskogsskövlingen världen skådat. Nu visar en ny rapport att APP i stort sett redan hade huggit ner all regnskog när löftet gavs.


Fram till idag har APP avverkat och skövlat cirka två miljoner hektar regnskog på Sumatra som främst gått till produktion av pappersmassa. Vilket bör jämföras med de cirka 5 000 hektar som företaget enligt sin nya policy undantar från produktion – en försvinnande liten del i APPs långa historia av regnskogsskövling.

– När APP presenterade den nya policyn trodde vi att det var goda nyheter för Indonesiens befolkning, regnskogar och biologiska mångfald. Eftersom all regnskog redan hade huggits ner ser det inte bättre ut än att företaget har satt stopp för en avverkning som redan är genomförd, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Att efter år av förstörelse och i samband med den nya policyn inte inkludera restaurering och återuppbyggnad av de mest förstörda skogsområdena är en stor brist. Speciellt när rapporten visar att merparten av skogen redan är avverkad. Flera organisationer vill nu se att APP restaurerar de mest värdefulla områdena som företaget har skövlat under årens lopp.

– Det tycks som om APP ber om amnesti för skövlingen och att det som hänt ska vara glömt. Vad företaget efterlämnar till landet och befolkningen är sociala konflikter, utsläpp av växthusgaser, förstörda ekosystem och miljöer för utrotningshotade djur som orangutanger, tigrar och elefanter, säger Olle Forshed, expert på regnskog och tropiskt skogsbruk på WWF.

Ett annat problem är att APP fortfarande tillåter att redan avverkat naturskogsvirke – som lätt kan förväxlas med nyhugget – skickas till massafabrikerna. Så sent som härom veckan upptäcktes bland annat avverkning av regnskog inom APPs områden på Borneo – skog som borde ha undantagits från avverkning enligt företagets nya policy.

– WWF rekommenderar därför fortfarande massa- och pappershandlare att vara försiktiga när det gäller att göra affärer med APP. Först måste företaget ta fullt ansvar och återställa förstörda områden och på ett trovärdigt sätt garantera att skövlat virke utesluts ur produktionen, avslutar Olle Forshed.


Natur · WWF
Av Sandra - 11 april 2013 11:01

Ett nytt projekt för att bygga regnvattentankar minskar hoten mot bergsgorillor och hjälper samtidigt människor i gränstrakterna mellan Rwanda, Uganda och Demokratiska republiken Kongo att få tillgång till rent dricksvatten.


Den senaste inventeringen av bergsgorillor visar att det finns två olika populationer med totalt cirka 880 gorillor i två unika bergsregnskogar, Virunga och Bwindi vid gränserna mellan Rwanda, Uganda och Demokratiska republiken Kongo. 

– Ett stort problem är att gorillorna är omgivna av områden som har bland den högsta befolkningstätheten i Afrika – med runt 1 000 personer per kvadratkilometer som saknar tillgång till rent dricksvatten, säger Håkan Wirtén, generalsekretare på Världsnaturfonden WWF.  

Nationalparkerna omges av uppodlad jordbruksmark och tillgången på vatten är ett problem i området eftersom de vulkaniska jordarna är mycket porösa och inte håller vatten. Däremot fungerar bergsregnskogarna som växer på vulkanerna som naturliga vattentorn – och inne i gorillornas livsmiljö rinner små bergsbäckar.  

Istället för att vandra 5-10 kilometer ner till låglandet för att hämta vatten smyger man gärna in i skogen och hämtar det där istället – och passar samtidigt på att sätta upp snaror för att fånga småantiloper eller en buffel. Snaror som är ett gissel för gorillorna – uppskattningsvis fastnar en gorilla per månad och skadas allvarligt eller dör i en snara.  

För att komma till rätta med problemet har den internationella organisationen Gorilla Conservation Programme (IGCP) tillsammans med WWF och andra samarbetspartners hjälpt till att bygga regnvattentankar i de omgivande samhällena. 

– Att människor rör sig i bergsgorillornas närhet innebär ett hot eftersom gorillor är mycket mottagliga för smitta som överförs från människan.  I början av året behandlades en hel gorillafamilj på 18 djur som hade fått svår hosta med antibiotka som injicerades med blåsrörspilar, berättar Allan Carlson, naturvårdsexpert på WWF.

Gorillor dricker normalt sett inte vatten eftersom de får i sig allt de behöver via maten – men nu får människorna tillgång till rent vatten utan att söka sig in i nationalparken. Ett enkelt sätt att dels minska hoten mot gorillorna och att samtidigt hjälpa människorna som bor vid skogen – både djur och natur och människorna blir vinnare. 


Se filmen om vattentankarna som förbättrar livet för både människor och gorillor:

Djur · Natur · WWF

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se