Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 14 april 2013 16:02

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16598554/790/normal/66a98facf0cef/hund1webb.jpghttp://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16598555/790/normal/b17af3420b39c/hund2webb.jpg

Hunden hade varit bortsprungen i nästan en vecka.

I dag räddades hon från isen i Öregrund – och kunde återförenas med sin ägare.

– Det fick ett lyckligt slut för en gångs skull, säger Charles Ågren på Uppsala räddningsförbund.


Tiken anmäldes försvunnen till polisen den 8 april

I dag dök hon upp vid Katrinörarnas småbåtshamn, söder om Öregrund.

"Går inte att gå på isen"

Flera personer som höll på att göra i ordning sina båtar inför säsongen såg hur blandrastiken tog sig ut på isen.

– Men det var ingen som vågade gå ut dit. Det går inte att gå på isen nu, säger Lisbeth som bor i Öregrund.

Hennes sambo som var vid småbåtshamnen ringde efter henne och Lisbeth tog med sig parets hund för att försöka locka in tiken till land, utan att lyckas.

Hoppade i vattnet

Vid lunchtid på söndagen larmades räddningstjänsten och fyra brandmän från Öregrunds brandkår ryckte ut till platsen, utrustade med bland annat överlevnadsdräkter.

Men när en av dem är på väg fram till hunden hoppade den i vattnet.

– Ganska nära fanns det en brygga där de andra brandmännen stod och de lyckades lyfta upp hunden ur vattnet, säger Charles Ågren, stabsbefäl på Uppsala räddningsförbund.

Lisbeth berättar att tiken till en början var väldigt försiktig.

– Men sedan när de fick tag i henne gick det ju bra. Hon låg i mitt knä sedan, säger hon.

"Ett lyckligt slut"

En stund senare kunde hunden återförenas med sin husse – tack vare en slump.

– Räddningsledaren på plats kom på att han i går, när han var ledig, hade hört på radion att det var en lösspringande hund någon mil från Öregrund och tänkte att det kanske var samma, säger Charles Ågren.

Räddningstjänsten tog kontakt med Uppsalapolisen som i sin tur kontaktade den man som anmält sin hund försvunnen för en knapp vecka sedan.

– När de ringde hundägaren var han ute och letade efter hunden, säger Charles Ågren.

– Det visade sig att det var rätt hund. Det fick ett lyckligt slut för en gångs skull.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 12 april 2013 21:23


Pigghajen lever i Atlanten.

Men i går hittade Tone Sundberg, 21, ett exemplar långt upp på landbacken - i Forsbacka väster om Gävle.

– Jag förstår inte hur den har hamnat här, säger hon.

 

Tone Sundberg var ute och gick med sina hundar när hon gjorde det mystiska fyndet - en pigghaj.

Det nästan en meter långa rovdjuret låg på marken vid en dammlucka vid sjön Nedre Säljet.

Hajen hade skärsår under huvudet.

– Det är tydligt att någon har dödat den med en kniv, den var mjuk och blödde när jag petade på den, säger Tone Sundberg.

Mystiskt fynd

Pigghajen lever normalt sett långt ifrån Gävletrakterna - i Nordatlanten - och är en rödlistad art.

Hur den har hamnat i Forsbacka, som dessutom ligger närmare två mil in i landet, kan hon inte förstå.

– Först trodde jag att den hade tagit sig hit på egen hand och sedan fiskats upp av någon, men då såg jag att dammluckorna var stängda. Därför tror jag att någon kan ha haft den i ett akvarium hemma och sedan dödat den, säger Tone Sundberg.

"Kan simma fel"

I går kväll lämnade hon in hajen till polisen - som nu utreder hur hajen hamnat i Forsbacka med hjälp av Sveriges lantbruksuniversitets kustlaboratorium i Öregrund.

– Den är på väg hit för att analyseras. Vi kommer att titta på hur den ser ut, om det finns några skador, hur gammal den är och varifrån den kommer, säger kustlaboratoriets avdelningschef Teija Aho.

Också hon beskriver hajfyndet som ett mysterium.

– Det händer att fiskar irrar sig runt och att de simmar fel, men hur det här har gått till vet jag inte, säger Teija Aho.

Källa

Djur · Udda
ANNONS
Av Sandra - 12 april 2013 19:18

           

Av Sandra - 12 april 2013 18:15

 

 

För att stödja Day of Silence, en årlig aktion då en ger ett tystnadslöfte under en dag för att synliggöra hur de som stöder hbtq-personers rättigheter oftast tystas ner, uppmuntrar RFSL ungdom Borås alla till att på något sätt uppmärksamma denna dag.


Det kan vara genom att vara tyst under dagen och hänvisa till information om Day of Silence när man blir tillfrågad varför, det kan vara att visa sitt stöd online via facebook och/eller twitter genom inlägg och profilbilder. Varför inte trycka upp den information som den officiella Day of Silence-hemsidan skrivit och sprida affisher, flyers och pins till människor runt om dig?


Det spelar ingen roll hur du uttrycker dig, eller väljer att inte göra det, det viktiga är att öka medvetenheten om det förtryck många upplever när de är "besvärliga" eller står upp för sig själva eller varandra.


Mer information:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Day_of_silence
http://www.dayofsilence.org/

 

Av Sandra - 12 april 2013 17:31

En fiskare i Vitryssland har bitits ihjäl av en bäver, efter att han försökt fotografera djuret, rapporterar Sky News.

Mannen var tillsammans med några vänner på en fisketur i Shestakov-sjön i sydvästra Vitryssland när de fick syn på bävern vid sidan av vägen. Mannen stannade för att ta en bild, men när han närmade sig djuret gick det till attack och bet honom i låret. Vännerna försökte stoppa det ymniga blodflödet men det visade sig att bävern hade bitit av en artär och han förblödde.

Det är mycket ovanligt att bävrar attackerar människor men vid de tillfällen det händer är djuren oftast rabiessmittade, enligt Sky News.

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 12 april 2013 17:11

Manifestation, Kattplågare, Högsbo, Hästar

Rapporterna om ihjälplågade katter har synts titt som tätt i pressen den senaste månaden men nu har invånarna i Högsbo fått nog. De anordnar en manifestation på lördag mot djurplågaren som sprider skräck. 
HÖGSBO Fem katter har hittats döda den senaste månaden, alla drabbade av det grymma djurplågeriet. Katterna har fått sina magar uppskurna, lämnade att dö. 

– Jag är helt övertygad om att det inte kommer sluta, menar Michelle Lagerström, en initiativtagare till manifestationen som kommer ske på lördag. 

– Vi kommer fylla upp hela Axel Dahlströms torg. Polisen kommer vara på plats så man kan prata med dem där, säger Michelle Lagerström till TV4. 

Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg, menar att manifestationen kan vara ett sätt att hitta gärningsmannen. 

– Ju fler tips, ju närmre kommer vi. Det är svårt att gripa en sådan gärningsman på bar gärning, säger han till Nyheter24.

 Kattplågare, Högsbo, Hästar, Manifestation

Inte bara katter

Förra sommaren angreps flertalet hästar i hela landet på liknande sätt, men Christer Fuxborg ser ingen koppling mellan gärningarna. 

– Det är en helt annan inriktning här, jag kan inte se någon koppling. Men självklart ska man hålla ögonen öppna och se efter sina djur, menar han. 

Beata Koch- Emmery, kommunikationsansvarig på Evidensia Djursjukvård, menar att det inte är ovanligt att djur angrips.

– Det kommer en våg av skadade djur nästan varje år, speciellt hästar. Det finns tyvärr en risk att det händer i sommar igen, säger hon. 

– Det är svårt att skydda sina djur mot detta, det enda man kan göra är att hålla sina djur under uppsikt. 

– Djurägare får hjälpa varandra och hålla ögonen på varandras djur. Det är så tråkigt när det händer, avslutar Beata Koch- Emmery. 

Källa

Av Sandra - 12 april 2013 17:08

Länsstyrelsen, Djur, Hast, Vanvård

En veterinär var tvungen att avliva en hästägares mycket sjuka och vanvårdade häst. Ägaren skyller dock på att hästen blivit förgiftad – av det klassiska lönnmördargiftet polonium.
ESLÖV. En lokal veterinär tillkallades för att ta hand om en kraftlös, uttorkad häst liggandes i en trädgård.

Hästen var kraftigt utmärglad och hade inte kraft nog för att ställa sig upp – och var tvungen att avlivas på plats. 

Hästägaren, skriven på en gård i Eslövs kommun, var vid tillfället inte hemma. Ägaren befann sig i stället i Tyskland och hade överlåtit ansvaret för hästen till tre minderåriga barn.


Skyller på lönnmördargift


Enligt ägaren ska hästen ha varit 30 år gammal och inte alls i så pass dåligt skick att avlivning var nödvändigt, skriver Skånskan. 

I stället hävdade ägaren att hästen förgiftats av – poloninum. Ett farligt, radioaktivt gift som genom historien har använts för att lönnmörda människor, i vissa fall agenter och spioner.

Den skånske hästägaren är polisanmäld för grovt djurplågeri alternativt för att ha utsatt hästen för lidande, skriver Skånskan.

 

Vi dog också av polonium
Det var polonium som låg bakom giftmordet på säkerhetsagenten Alexander Litvinenko 2006.

Mellan åren 1957 och 1969 avled israeliska fysikprofessorn Dror Sadeh och flera hans medarbetare på Weizmann-institutet. Teorin är att radioaktivt polonium låg bakom dödsfallen.

2004 spekulerades det även om palestinske ledaren Yasser Arafat avlidit till följd av förgiftning. Under 2012 stärktes de misstankarna efter att man funnit polonium på Arafats kläder.

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 12 april 2013 17:05

Ägarna kunde bara titta på när deras hund följde med inbrottstjuven ut ur huset. 

WASHINGTON. När de boende i ett hus i East Wenatchee i delstaten Washington kom hem fann de en okänd man i deras kök. 

– Han stod där med kylskåpsdörren öppen och matade deras hund (Buddy) med pudding, säger Dan Reierson vid polisen i East Wenatchee. 

Mannen, som sa att han hette Jason McDaniel, sa att han var där för att döda en man, skriver The Wenatchee World. 

Följde med tjuven

När de boende i huset berättade att mannen som McDaniel efterfrågade inte bodde där gick han och satte sig i en gungstol. Efter en stund reste sig inbrottstjuven ur stolen, gick mot dörren och ropade efter Buddy. 

Buddys ägare kunde då bara se på när deras hund lydigt följde med mannen ut ur huset. 

Buddy fortfarande borta

Jason McDaniel greps senare under kvällen av polisen misstänkt för inbrott. Hunden Buddy, som är en blandning mellan pitbull och labrador, fanns inte i McDaniels hem och han är fortfarande saknad. Det skriver The Wenatchee World

Om de boende i huset  funderar på att skaffa en bättre vakthund förtäljer inte historien.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se