Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 11 april 2013 10:40

Noshörningar, Skydd, Drönare, Indien, TjuvjaktDrönare, Indien, Noshörningar, Tjuvjakt, SkyddTjuvjakt, Skydd, Drönare, Indien, Noshörningar

16 noshörningar har dödats bara under 2013.

Skydd, Tjuvjakt, Noshörningar, Indien, Drönare

Den intensiva tjuvjakten på noshörningar i indiska naturreservat ska stoppas  – med hjälp av drönare.


INDIEN. Bara i år har 16 noshörningar fallit offer för den olagliga jakten i nationalparken Kaziranga i norra Indien. Det kan jämföras med 22 stycken under hela förra året.

Den upptrappade tjuvjakten har tvingat myndigheterna att ta i med hårdhandskarna. Nu har obemannade farkoster – så kallade drönare – satts in för att skydda noshörningarna. 

Tjuvskyttarna är beväpnade med automatvapen

Hittills har drönarna bara testflugits, men tanken är att de ska ha kameror och vaka över nationalparken så fort försvarsministeriet ger klartecken.

Noshörningarnas horn är mycket eftertraktade i Kina och Sydostasien där de anses ha medicinskt goda effekter. Det har lett till att flera organiserade ligor etablerat sig i Kaziranga. Över 300 säkerhetsvakter har satts in i området för att skydda djuren, men den svårframkomliga terrängen gör att drönarna är direkt nödvändiga.

– Det som oroar oss är att tjuvskyttarna använder automatvapen som exempelvis Kalashnikovs, säger polischefen Jayanta Narayan Choudhury enligt ABC.

 

Kaziranga
Kaziranga är en av Indiens största nationalparker med en landareal på 480 kvadratkilometer. Terrängen är i stora delar mycket svårframkomlig eftersom flera stora floder rinner genom området.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 11 april 2013 10:38

En indisk noshörningskalv, vars mor blev kallblodigt slaktad av tjuvskyttar i Manas nationalpark i Indien, kämpar för sitt liv. Den är bara två veckor gammal och lämnades att dö när tjuvskyttarna hade skjutit ungens mamma och huggit av hornen. Den chockerande händelsen är den senaste i en våg av tjuvjakt som plågar Assamprovinsen i Indien, där sexton noshörningar har dödats bara i år.


När naturvårspersonalen insåg att den dödade noshörningen nyligen hade kalvat, sammankallades en räddningsstyrka bestående av personal från WWF och många frivilliga. De började söka efter den övergivna ungen och utgick från platsen där mamman hade skjutits. De visste att ungen snart skulle dö av svält när den inte längre fick dia.

Tack vare den snabba och intensiva hjälpinsatsen hittades den kraftigt uttorkade och traumatiserade kalven och fördes omedelbart till akut veterinärvård. Den förvirrade kalven var rädd och utmattad, men började långsamt återhämta sig när den fick vård och näring.

— Det var en utmaning att få tag på kalven, men tack och lov mår den bättre nu, sa WWFs Deba Dutta som deltog i räddningsstyrkan.

Noshörningsungar är starkt beroende av sina mödrar under de första levnadsåren ochom kalven kommer att överleva på sikt är det ingen som vet. Med det snaraste kommer kalven att omplaceras till en specialbyggd inhägnad där den omhändertas av experter på rehabilitering av vilda djur. Det är möjligt men mycket mödosamt att återföra noshörningar till ett liv i det vilda.

Sedan efterfrågan på elfenben och noshörningshorn ökat lavinartat, framför allt i Asien i takt med det stigande välståndet där, har tjuvskyttarna dödat allt fler djur. I exempelvis Vietnam är noshörningshorn och elfenben uppskattade handelsvaror. Noshörningshorn marknadsförs som botemedel mot allt från baksmälla till cancer, rykten som inte har någon medicinsk grund. Trots tillslag mot illegal handel i Vietnam och upplysningskampanjer för att skingra falska rykten, fortsätter den omfattande tjuvjakten.

Ingenting verkar kunna stoppa tjuvjägarna i deras jakt på lättförtjänta pengar. I Manas nationalpark, dit WWF och Rhino Vision 2020 återinfört 18 noshörningar, har redan 4 blivit skjutna.

— I Manas nationalpark måste både övervakning, patrullering och skyddssystem stärkas och bevakningen måste ske regelbundet och under kontrollerbara former, säger Dipankar Ghose, som är chef för WWF-Indiens program för bevarande av arter.

WWF fördömer starkt noshörningsslakten och förnyar sin uppmaning till export- och importländerna att förbättra lagstiftningen mot illegal handel och intensifiera brottsbekämpningen.


WWF och övriga i projektet ser nu till att inga fler noshörningar flyttas till Manas så länge tjuvjakten är svår att kontrollera. 

ANNONS
Av Sandra - 11 april 2013 10:37

Hur gick det för noshörningsungen?

I förrra veckan berättade vi den hemska nyheten att en nyligen förflyttad noshörningsmamma skjutits av tjuvjägare i Indien (Manas nationalpark). 

WWF och övriga i projektet ser nu till att inga fler noshörningar flyttas till Manas så länge tjuvjakten är svår att kontrollera. 

Många har undrat hur det går för noshörningsungen. Vi har här både bra och dåliga besked att ge. Tack vare den snabba och intensiva hjälpinsatsen hittades den kraftigt uttorkade och traumatiserade kalven och fördes omedelbart till akut veterinärvård. Den förvirrade kalven var rädd och utmattad, men började långsamt återhämta sig när den fick vård och näring.

— Det var en utmaning att få tag på kalven, men tack och lov mår den bättre nu, säger WWFs Deba Dutta som deltog i räddningsstyrkan.

Med det snaraste kommer kalven att omplaceras till en specialbyggd inhägnad där den omhändertas av experter på rehabilitering av vilda djur. Det är möjligt men mycket mödosamt att återföra noshörningar till ett liv i det vilda.

Men noshörningsungar är starkt beroende av sina mödrar under de första levnadsåren och om kalven kommer att överleva på sikt är det ingen som vet. 

Här finns en utförlig artikel om allt som hänt och vår syn på det:http://www.wwf.se/vrt-arbete/var-arbetar-wwf/asien/1337295-flytt-av-noshrningar-i-indien

Djur · WWF
Av Sandra - 11 april 2013 10:35

Färsk tigerbild!

En tiger har fångats på bild av en kamerafälla i Anuisky nationalpark i östra Ryssland. Visst är den ståtlig?!

WWF genomför tillsammans med Nordens Ark ett treårigt fältprojekt för att säkerställa och utveckla populationen av världens största tiger – Amurtigern (sibirisk tiger). Projektet bedrivs med stöd av PostkodLotteriet och har som mål att fördubbla antalet tigrar i nationalparken på tio år.

 

Djur · Kattdjur · WWF
Av Sandra - 11 april 2013 10:33

De två upphittade sälungarna Anders och Benjamin ska inte avlivas. I dag beslutade Länsstyrelsen att Kolmården får vårda sälungarna till mitten av juni. 


KOLMÅRDEN. Sälungarna Anders ochBenjamin blev rikskändisar efter att förirrat sig in mot Oxelösund respektive Norrköping där de omhändertogs av polis.

Länge såg det ut som att sälarna skulle avlivas. Men Kolmården gick emot Naturvårdsverkets regler och bestämde sig för att ta hand om sälungarna.

Ska släppas ut i det fria

Nu får djurparken rätt av Länsstyrelsen. Myndigheten har enligt P4 Östergötland formellt gett Kolmården tillstånd att vårda sälungarna fram till den 15 juni då djuren beräknas vara tillräckligt starka för att klara sig på egen hand.


– De får ett tidsbegränsat tillstånd, säger Marie-Louise Elebring, tillförordnad informationschef på Länsstyrelsen.

Efter den 15 juni är planen att Anders och Benjamin ska släppas ut i det fria.

Källa

Av Sandra - 10 april 2013 14:49

Groda, Djur, Världens minsta, Papua Nya Guinea, rekordPapua Nya Guinea, Djur, rekord, Groda, Världens minsta


Forskare har upptäckt världens minsta ryggradsdjur. Den minimala grodan är inte större än en vanlig fluga. 


Världens minsta groda är 7,7 millimeter lång och inte större än en husfluga. Grodan heter Paedophyrne amauensis och lever bland löven i Papua Nya Guineas regnskog, skriver National Geographic. De minimala djuren är inte lätta att upptäcka.

Detta beror på deras storlek och skickliga kamouflering. De är i princip omöjliga att se för en människa. Grodorna är också väldigt bra akrobater och kan hoppa så högt som 30 gånger sin egen storlek. Grodornas minimala storlek är ingen slump. Forskare har upptäckt att grodorna anpassar sig och blir mindre för att kunna livnära sig på kvalster.

Källa

Av Sandra - 10 april 2013 14:45

Varg, Länsstyrelsen, Skane, Lamadjur, Lama


Länsstyrelsen är inte först
Redan 2012 skrev Nyheter24 om uppfödaren Ingvar Hagman, från Falun, som köpte en lama – på Blocket. Det i syfte att skydda sin fårflock som tidigare drabbats av vargattacker. 

– Jag har gjort mycket research och det finns ställen där man tagit in lamor för att skydda mot varg, sa Ingvar Hagman då.

Länsstyrelsen i Skåne ska placera ut aggressiva lamadjur för att skydda oskyldiga tamdjur från rovdjur. 
SKÅNE. Vem är rädd för vargen i Skåne?

Ja, inte lamadjuren i alla fall. Det har Länsstyrelsen kommit fram till – och bestämt att man ska låta lamadjur skydda länets tamdjur från vargangrepp.

De må låta underligt men tanken är att ilskna lamor, som kan väga uppemot 150 kilo, ska skrämma bort vargen.

– Vi vet från USA att lamadjur haft positiv effekt mot puma och prärievarg. Men när det gäller vanlig varg finns inga riktiga studier gjorda, säger Nils Carlsson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Skåne, till nyhetsbyrån TT.

Inom en månad hoppas man att de vaktande lamadjuren ska vara redo för postering.

– Vi förväntar oss inget totalt skydd, men färre attacker och färre djur rivna vid varje attack, säger Carlsson.

Källa

Av Sandra - 10 april 2013 14:44

Katt, Katter, Youtube,  kattvideoKatter, Katt, Youtube,  kattvideoKatter, Katt,  kattvideo, Youtube

Med hjälp av sin egen spegelbild passade katten på att posera och öva på sina moves i badrumsspegeln. 
En självmedveten katt gör sakta men säkert succé på Youtube.

Katten i fråga, Cox, dokumenterades av sin husse eller matte medan den upptäckte sin egen spegelbild i badrummet.

Men i stället för att, som många andra katter, bli rädd passade Cox på att posera och öva på blygsamma moves i badrumsspegeln – balanserandes på badkarskanten. 

Videoklippet har i skrivande stund setts av 225 000 personer.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se