Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 7 april 2013 12:15

Lazarus läppspalt gör att det ser ut som att katten inte har någon näsa. Nu ska han tränas för att hjälpa barn och vuxna inom terapin.
JOHNSON CITY. Det var i höstas som katten Lazarus hittades på gatorna i Johnson City. 

Då var han undernärd, sjuk och svag. Men efter att ha återhämtat sig på East Tennessee University, tränas nu katten för att hjälpa andra.

– Lazarus kan verkligen vara ett unikt redskap för att hjälpa barn utan funktionshinder att förstå olikheter och likheter och hur vi alla är mer lika än olika. Han kan också användas för att låta barn med läppspalt iaktta hans process och känna någon typ av kontakt med katten, säger Cindy Chambers till Huffington Post.

Återhämtade sig till slut

När Lazarus togs in av Cindy, som är anställd vid East Tennessee University, hade kattens läppspalt gett upphov till allvarliga infektioner. 

Chambers samlade ihop pengar till sin nyfunne vän - som kämpade sig igenom både operationen och rehabiliteringen. Nu är "vampyrkatten" fullt frisk.

– Han är precis som vilken annan katt som helst. Han leker, kelar - han gör allt som vanliga katter gör, berättar Cindy.

Nu har han även fått en egen facebook-sida HÄR!

Källa

ANNONS
Av Sandra - 7 april 2013 12:11

Sött, Zoo, Djur, BangkokZoo, Bangkok, Sött, DjurDjur, Bangkok, Zoo, SöttZoo, Bangkok, Djur, Sött

Värmeböljan i Thailand har fått djurskötarna på Bangkok Zoo att ta till oortodoxa metoder för att hålla djuren pigga. Glass, yoghurt och frysta grönsaker är kanske inte den kost som man vanligen ser apor, björnar och giraffer sätta i sig. Men när temperaturen närmar sig 40 grader behöver även djur svalka sig lite. Media var självklart på plats men enligt de ansvariga själva var utfodringen en nödvändighet.

– Om det är för varmt är djuren precis likadana som människor. De kan få en stroke och dö, säger Pipat Pattanapan, en av djurskötarna på djurparken tillwtvy.com 

Se den gulliga videon från AP här:

Källa

Djur · Udda
ANNONS
Av Sandra - 7 april 2013 12:07

läskigt, Sri Lanka, Spindelläskigt, Sri Lanka, Spindel


Gillar du spindlar? Om inte så kan du sluta läsa här så slipper du veta mer om stora, håriga och läskiga kreatur med många ben. 
I krigsdrabbade Sri Lanka har en ny spindel upptäckts, och inte vilken spindel som helst. "Poecilotheria rajaei", döpt efter polismannen som hjälpte det vetenskapliga teamet att ta sig till platsen, kan ha ett benspann på upp till 20 centimeter och är rejält hårig. Den tillhör gruppen tarantela, en undergrupp till Theraphosidae-delen av spindelfamiljen. En populär sorts spindlar.

– Den gruppen spindlar är väldigt populära inom spindelägarkretsar, säger Peter Kirk, redaktör för British Tarantula Society journal till New York Daily News och fortsätter:

– De kan vara ganska lockande, så länge du inte är rädd för spindlar.

 Se den videon här:Inte världen största Världen största spindel finns inte i Asien utan i Sydamerika nämligen den håriga sydamerikanska fågelspindeln Theraphosa blondi som kan ha ett benspann på upp till 30 centimeter.

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 7 april 2013 11:57

Avliva, Sälungar, KolmårdenAvliva, Kolmården, Sälungar

'

Detta har häntSälungen Anders hittades på en cykelväg i Oxelösund under långfredagen.

Sälungen Benjamin hittade i centrala Norrköping under annandagpåsk.

Enligt Naturvårdsverkets regler får man inte hand om vilda djur i mer än 48 timmar.

Sälungarna måste därför släppas fria eller avlivas. 

Om sälungarna släpps tillbaka i det fria är risken mycket stor att de dör.

Kolmården kommer att fortsätta ta hand om sälungarna och trotsar därigenom Naturvårdsverkets regler. 

Kolmårdens djurpark bryter mot lagen när de vägrar avliva de upphittade sälungarna. "Det får de komma hit och göra själva i så fall"De två sälungarna som hittades under påskhelgen och togs om hand på Kolmårdens djurpark ska enligt Naturvårdsverkets regler avlivas. Men nu vägrar alltså Kolmården. 

– Vi känner till lagen och vet att vi bryter mot lagen just nu, men det har varit långhelg och vi har skickat in en ansökan om dispens från jaktlagstiftningen till Naturvårdsverket för att kunna rehabilitera sälungarna så att de kan växa till sig och klara sig i det fria sedan, säger Mats Höggren, zoologisk chef på djurparken, till Södermanlands Nyheter. 

De två sälungarna, Anders och Benjamin, har på Kolmården fått äta upp sig och får där bästa möjliga vård. Problemet är att vilda djur endast får tas om hand under 48 timmar sedan ska de släppas tillbaka till det vilda. 

Håller med Skansen-Jonas

Skansenprofilen Jonas Wahlström uttalade sig tillNyheter24 under torsdagen om sälungarna. Han menar att Naturvårdsverket gör fel. 


– Om jag vore Kolmården skulle jag säga till Naturvårdsverket att komma dit och avliva sälarna inför pressen, säger Jonas Wahlström till Nyheter24. 

Mats Höggren håller med i Jonas Wahlströms resonemang om Naturvårdsverket.

– Det får de komma hit och göra det själva i så fall, säger han till Södermanlands Nyheter.

Källa

Av Sandra - 4 april 2013 18:12

"There are no rules of architecture for a castle in the clouds." - G.K Chesterton


Av Sandra - 4 april 2013 18:09

"In the end, we will conserve only what we love, we will love only what we understand, and we will understand only what we are taught." - Baba Dioum 

 

Credit: Yushan National Park, Taiwan.


Av Sandra - 4 april 2013 08:39

Naturvårdsverket, Kolmården, Sälar, Jonas WahlströmNaturvårdsverket, Sälar, Kolmården, Jonas WahlströmKolmården, Naturvårdsverket, Sälar, Jonas WahlströmKolmården, Jonas Wahlström, Naturvårdsverket, SälarKolmården, Naturvårdsverket, Jonas Wahlström, Sälar

Naturvårdsverket vill avliva två upphittade sälungar. Att låta dem tas om hand på Kolmårdens djurpark går emot rådande regelverk. Djurexperten Jonas Wahlström är kritisk. – Om jag vore Kolmården skulle jag säga till Naturvårdsverket att komma dit och avliva sälarna inför pressen, säger han till Nyheter24.
KOLMÅRDEN. Den senaste tiden har man hittat sälungar på barmarksäventyr i olika delar Sverige.

En sälunge hittades i centrala Norrköping – medan en annan hittades på en ödslig cykelväg i Oxelösund.

I båda fallen kontaktades polisen, och sälungarna – snabbt döpta till Anders och Benjamin – överlämnades till Kolmårdens djurpark där de har fått kärlek, mat och husrum.

Men snart kan friden vara över.

Enligt rådande regelverk får man inte ta hand om vilda djur som hittats utomhus. Således får inte djurparken behålla eller fortsätta vårda sälungarna.

"Onödigt" att släppa ut dem i naturen

I stället måste sälungarna återplaceras där de hittades, eller, som Naturvårdsverket anser – avlivas. 

– Eftersom det inte finns tillstånd att hålla dem är avlivning kanske mest skonsamt, säger Lars Plahn, vilthandläggare på Naturvårdsverket, till Norrköpings Tidningar.

Då sälungarna hittades i bebyggelse är det inte aktuellt att återplacera dem. Att placera sälungarna i deras naturliga miljö tycks heller inte vara aktuellt, enligt Naturvårdsverket.

– Det är naturligtvis onödigt att lämna dem i nån situation där de riskerar att skada sig eller på nåt sätt där de har små chanser att klara sig, säger Plahn.

Utmattade, undernärda och dödsdömda

Ett resonemang som Skansenprofilen och rikskände djurexperten Jonas Wahlström inte alls köper. 

– Det är ett jävla vansinne. Det beror på att tjänstemännen inte vågar ta beslut, utan följer lagen strikt för att kunna säga att ingen har gjort fel – men så blir det fel ändå. Det har kommit så många konstiga lagar sedan vi gick med i EU. Jag är stolt över att jag röstade mot EU-medlemskap, säger han vidare tillNyheter24, och tillägger:

– Jag tycker att det bästa vore om Kolmården tar hand om sälarna och släpper ut dem i vattnet när de har vuxit lite grann.

Kolmården är inne på samma spår. Man vill ta hand om sälarna till dess att de klarar sig på egen hand i en naturlig miljö.

Men det går alltså inte, och nu väntar högst troligtvis avlivning. 

– De här sälarna är inte i kondition att skickas ut i naturen nu på en gång. De är utmattade och undernärda.säger Mats Höggren, zoologisk chef på djurparken, till Norrköpings Tidningar.

– I så fall är det avlivning som gäller. Men det verkställandet överlämnar vi med varm hand till myndigheterna, Så, vad hade Jonas Wahlström gjort?


– Om jag vore Kolmården skulle jag säga till Naturvårdsverket att komma dit och avliva sälarna inför pressen.

Källa

Allmänt · Djur · WWF

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se