Skylight

Alla inlägg under april 2013

Av Sandra - 19 april 2013 21:37

18-årige Simon delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor -- han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor.

När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek ...

 

Se den här:

I rymden finns inga känslor (2010) Filmer av I rymden finns inga känslor (2010)

ANNONS
Av Sandra - 19 april 2013 18:09

Val, Explosion, Gas

Se när de skär upp valens mage och tarmarna exploderar ut ut. Varning för starka bilder. 

Att ta hand om en val som spolats iland är både ett svårt och farligt arbete. I morgon har teveprogrammet Outrageous Acts Of Science premiär på Science Channel i USA. I programmet diskuteras ett videoklipp från Nederländerna där man tar hand om en val som spolats upp på land.

– Den här valen åt en massa saker innan den dog. Den åt en hel del andra varelser och dessa varelser började ruttna i magen och släppte en hel del gaser när de ruttnade. Så den här valen har en enorm ansamling av gas, säger biologen Adam Ruben i teveprogrammet Outrageous Acts Of Science. 

På grund av valens gigantiska storlek måste djuret delas upp i mindre delar för att kunna fraktas bort. Valens innandöme är fullt med olika giftiga gaser som i fel situation kan leda till farliga situationer. Dessutom lämnar gaserna en otrevlig odör, skriver Huffington Post. 

Katturin, fisar och ruttna ägg

– Det kommer att bli tre gaser som kommer att komma ut ur valen som inte kommer att vara trevliga. Du kommer få ut metangas, vilket i grunden är fisar, svavelväte, som luktar som ruttna ägg, och du kommer att ha ammoniak, som doftar ungefär som kattkiss, säger kemisten Alistair Linstell i teveprogrammet. 

Arbetet med valen i Nederländerna tog en vecka under illaluktande arbetsförhållanden. Benen från valen är nu på ett museum i närheten av stranden där valen spolades upp. Det skriver Huffington Post

Se videoklippet som diskuteras i tv-programmet här (57 sekunder in i klippet skjuts valens tarmar ut):

Källa

Djur · Udda
ANNONS
Av Sandra - 18 april 2013 17:55

Vattenskalle, Indien, Bebis, HydrocefalusBebis, Indien, Vattenskalle, HydrocefalusIndien, Vattenskalle, Bebis, Hydrocefalus

Roona Bergums huvud är tre gånger så stort som det är hos andra 18-månaders bebisar. Förhoppningsvis kan hennes liv nu räddas.AGARTALA. Roona Begum är en 18 månader gammal flicka från nordöstra Indien. Hon lider av hydrocefalus eller vattenskalle som det också kallas, en sjukdom som normalt sett är ganska lättbehandlad. Men området är fattigt och föräldrarnas pengar har inte räckt till att betala för den lilla flickans behandling.

Enligt brittiska The Sun tjänar hennes pappa Abdul Rahman, som jobbar på en tegelstensfabrik, mindre än 20 kronor om dagen. 

Riskerar att dö

Sjukdomen är nu i ett sånt stadium att Roona riskerar att dö om ingenting görs. Hennes huvud har svullnat upp till tre gånger normal storlek för ett barn i hennes ålder. 

Lyckligtvis har ett företag nu klivit in och erbjudit sig att stå för betalningen. Man hoppas nu att kirurger gradvis ska kunna minska svullnaden i Roonas huvud, skriver The Sun.


Hydrocefalus
Hydrocefalus, eller vattenskalle, är en sjukdom där cerebrospinalvätska i centrala nervsystemet ökar eller det normala flödet av cerebrospinalvätskan hindras.

När små barn drabbas av sjukdomen finns risken att huvudomfånget ökas.

Ett videoklipp som förklarar hydrocefalus och hur det behandlas:

Källa

Av Sandra - 18 april 2013 17:53

Montserrat, Alexander Polli, VideoExtra, Wingsuit, Stunt, GaletWingsuit, Stunt, Alexander Polli, Montserrat, VideoExtra, GaletVideoExtra, Wingsuit, Galet, Alexander Polli, Stunt, MontserratAlexander Polli, VideoExtra, Wingsuit, Montserrat, Galet, Stunt

Här utför Alexander Polli ett av de mest galna stunts världen någonsin sett. 


MONTSERRAT. Först hoppar du ut från en helikopter. Tänk dig sen att du flyger fram i 250 kilometer i timmen och tar sikte på mindre än två meter brett hål i ett berg. Det är ingen speciellt lockande tanke.

Tur då att det finns andra, som token Alexander Polli, som är redo att slänga på sig en wingsuit och en hjälmkamera för att visa hur det ska gå till.

Se den galna videon här:

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 18 april 2013 17:51

Djur, Giraff, Giraffkalv, VideoExtra, SöttSött, Giraffkalv, Giraff, VideoExtra, DjurGiraffkalv, Sött, VideoExtra, Djur, GiraffDjur, Giraff, Giraffkalv, Sött, VideoExtra

Se den söta giraffkalven Dave ta sina första steg utomhus. Giraffkalven Dave hade aldrig varit utomhus förut. Fram tills i går då det för första gången i år var varmt nog i Chicago för att girafferna från Brookfield Zoo skulle kunna vara utomhus. 

En del hoppande och skuttande blev det också, även om det kanske fortfarande var lite väl kallt för att riktigt falla giraffer i smaken.

Se den söta videon från AP här:

Källa


Av Sandra - 15 april 2013 18:53

Asmundtorp, Fot, Skane, SKLSKL, Fot, Skane, Asmundtorp 

Polisen trodde först att benfyndet i en skånsk dunge var en människofot. Nu har det visat sig att det i stället var framlabben på en säl. ASMUNDSTORP. Det senaste dygnet har media rapporterat om att en fot ska ha hittats i Asmundtorp, utanför Landskrona i Skåne. Polisen trodde först att det handlade om en människofot något som nu har visat sig falskt. Foten visade sig tillhöra - en säl.

– Ja, det visade sig vara framlabben från en säl, säger Lars-Åke Jankowskifrån polisen i Helsingborg till Nyheter24.

“Lite äcklad”

“Foten” hittades från början av en grupp flickor i 13-årsåldern som sedan hörde av sig till polisen.

– Jag blev lite äcklad, vi trodde att det var en hand först, säger en av flickorna till Aftonbladet.

Även polisen var från början tämligen säkra på att fyndet härrörde från en människa.

– Ja, vi har konstaterat att det rör sig om en människofot, sa Joakim Ekstrand, inre befäl vid polisen i Helsingborg till Aftonbladet under söndagen.

“Ganska likt”

Något som nu alltså har visat sig vara fel. Men det är kanske inte så konstigt att man till en början trodde att det var en människofot.

– Vid första anblicken är det ganska likt, säger Lars-Åke Jankowski till Nyheter24 om sällabben.  

Hur sällabben hamnade i en skogsdunge i Asmundtorp, bara några hundra meter från en skola är fortfarande oklart. 

Källa


Djur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se