Skylight

Alla inlägg under augusti 2013

Av Sandra - 1 augusti 2013 15:33

Protest, Olle Waller, FEMEN,  ryska ambassaden

200 demonstranter, däribland en topless feministgrupp, protesterade på torsdagsmorgonen utanför Ryssland ambassad i Stockholm. Som svar fick de långfingret. 
– Djupt tragiskt, säger Olle Waller, 65, sexualupplysare.
 

STOCKHOLM. Cirka 200 personer samlades under torsdagsmorgonen utanför Rysslands ambassad i Stockholm för att protestera mot de ryska anti-homolagar som nyligen införts. Inför den planerade manifestationen dök Femen, en toppless feministgrupp upp och snart greps två av gruppens medlemmar av polis för olaga intrång på ambassadens mark. 

Någon timme senare var Petter Blomqvist, 30, på plats med sin sambo och deras 1-årliga son för att medverka i protesten utanför ambassaden. De kom för att ta ståndpunkt mot Putins anti-gaylagar och för att stötta gayrörelsen. 

"Märks en tydlig kampkänsla" 

– Det märks en tydlig kampkänsla, säger Petter Blomqvist.

När två ryska damer kom ut från ambassaden och pekade finger till demonstranterna buade folkhavet högt. 

– Ryssarna verkar inte så insiktsfulla, konstaterar han.  

Olle Waller, 65, sexualupplysare och känd från teveprogrammet "Fråga Olle" var också på plats utanför Rysslands ambassad.

– Det är djupt tragiskt det som sker, säger Olle Waller och berättade att lagarna även innebär att Ryssland förbjuder sexualundervisning för homosexuella. 

Själv har han under tio års tid arbetat med ett projekt som öppnat ungdomsmottagningar i St Petersburg. 

Kommer leva ut din sexualitet – eller ta livet av dig

– Jag upplevde en öppenhet i Ryssland under slutet av 90-talet, men det var nog en bedräglig öppenhet, säger han och fortsätter:  

– Då fanns det ändå annonser i vissa tidningar om exempelvis gayklubbar. Det har jag svårt att tro att det finns i dag. 

Olle Waller drar en djup suck. 


– Som homosexuell kommer du leva ut din sexualitet på ett eller annat sätt, eller så tar du livet av dig.

Källa X

Av Sandra - 1 augusti 2013 00:05

Sammanfattning av onsdagen på Stockholm Pride! 

Kvällens invigningsgala är något som kommer att gå till historien i mångas hjärtan. Den inleddes med känslosamma tal både från ordförande Peter Rimsby, festivalchef Jörgen Eriksson och de officiella invigningstalarna Alexander Bard och Birgitta Stenberg. Självklart färgades budskapen av läget för HBTQ-personer i Ryssland och Alexander Bard tillkännagav även en sms-insamling som Stockholm Pride har startat i samarbete med RFSL till stöd för organisationer i Ryssland. Pride Park fick också fint besök av USA’s ambassadör i Sverige som pratade om hur Sverige och USA måste samarbeta för förändring i framtiden. 

Invigningsgalan bjöd i övrigt på underhållning från humorduon Sean-Magnus och skratt även från REA-gänget och deras parodier på HBTQ-communityns stora profiler. Årets Prideartist Janet Leon bars ståtligt in på en tron och framförde äntligen årets fantastiska Pridelåt ”New Colours” för en gungande och jublande Pride-publik. Parken fick även njuta av framträdanden av Rikard Wolff och låtar från nya skivan ”Första lågan”, Zacharias Blad sjöng sin hit ”Jag är gay” och DJ House of Wallenberg framförde nya singeln Love yourself, ledmotivet i nya kampanjen "Love Yourself Test Yourself" som uppmuntrar män som har sex med män att testa sig regelbundet.

Den stora avslutningen på galan var när Anders Lundin gjorde allsångs-comeback med gamla klassiker i HBTQ-tappning. Hela parken gungade till ”Lilla söta fröken fräken” och ”En kväll i juni” bland många fler. 

Kvällen avslutades med en bejublad konsert med Amanda Jensen med både gamla hits och låtar från den nya skivan, Hymns For The Haunted. Det är vild, pulserande och expressiv musik. Amanda säger själv att hon dras till musikens själva bas och hjärta, rösten och pulsen. 

På Pride House hölls idag ett uppmärksammat seminarium av organisationen Femen som med ursprung i Ukraina har spridit sitt budskap världen över. ”Take your clothes off, write your message and have it spread”, citatet från Jenny Femen Sverige spred ett spontant skratt i den välfyllda lokalen på Kulturhuset när hon förklarar det komiska i hur media kommer springande så fort en kvinna visar brösten.

Även seminariet ”Från bromance till romance” var ett välbesökt seminarium där genusforskaren Anneli Häyrén Weinestål från Uppsala universitet redde ut bromance-begreppet, brotherhood och romance - vad händer när män jobbar tillsammans med män i en miljö utan kvinnor, relationer som blir starkare än vanliga kollegor.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen. .

Hemsida: www.stockholmpride.org
Besök oss på Facebook: Stockholm Pride
Följ oss på Twitter: twitter.com/stockholmpride
Följ oss på Instagram: @stockholmpride

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stockholm_pride/pressrelease/view/stockholm-pride-invigt-med-starka-talare-stora-kaenslor-och-en-fantastisk-show-891197

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards