Skylight

Alla inlägg den 19 augusti 2013

Av Sandra - 19 augusti 2013 20:45

Hajen attackerade när 16-åringen surfade.

Pojken fördes till sjukhus med skador i båda benen.

Attacken är den andra på en vecka i Hawaii.

 

Det var i går eftermiddag när 16-åringen surfade vid kusten i Hawaii som hajen attackerade. Pojken blev biten i båda benen och fick föras med ambulanshelikopter till det lokala sjukhuset. Det är oklart hur allvarligt skadad 16-åringen är. Efter attacken stängdes hela kustlinjen vid staden Hilo.

Hajattacken kommer bara några dagar efter att en haj slet av en 20-årig kvinnas arm när hon snorklade bara 50 meter från stranden på Maui, Hawaii.

Hittills i år har det skett nio hajattacker i Hawaii, skriver CNN. Det kan jämföras med fjolårets elva.

Källa

Av Sandra - 19 augusti 2013 14:18

 

Louis' reaktion vid 2:08 när Harry tar Liam dockan.

 image

Av Sandra - 19 augusti 2013 14:04

Friidrotts-VM i Moskva är över. Men debatten kring Rysslands anti-gaylagar fortsätter. Den ryske idrottsministern Vitaly Mutko jämför nu homosexualitet – med alkoholism och droger. 


MOSKVA. Det blev bara en medalj under friidrotts-VM för Sverige. Men trots det är det med stor sannolikhet en svenska som har väckt störst uppmärksamhet under mästerskapet. Emma Green Tregarosregnbågsfärgade naglar satte igång en stor debatt kring Rysslands anti-gaylagar. Bland annat hann stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva både kritisera Green Tregaro för att vara "respektlös" och sedan ta tillbaka sitt uttalande

"Vill skydda vår unga generation"

Men den infekterade debatten fortsätter. Nu är det Rysslands idrottsministerVitaly Mutko som står i centrum efter ett minst sagt kontroversiellt uttalande. Mutko säger att anti-gaylagarna är till för att "skydda de unga".

– Vi vill skydda vår unga generation, de unga vars psyke inte har blivit format än, förklarar han den nya lagen med enligt The Moscow Times och fortsätter:

– Vi vill skydda dem mot propaganda för alkoholism, droger och icke-traditionella sexuella värderingar. När de växer upp och blir vuxna får de bestämma vad de själva vill göra.  

"Berövar inte någon deras rättigheter"

Trots massiv kritik mot anti-gaylagarna från stora delar av världen hävdar idrottsministern att de inte bryter mot några mänskliga rättigheter.

– Jag har blivit tvungen att återupprepa mig själv otaliga gånger och jag får klargöra det igen. Den här lagen berövar inte någon medborgare deras rättigheter, vare sig det handlar om en atlet, deltagare, organisatör eller gäster som besöker Ryssland, säger han enligt tidningen

Källa

Av Sandra - 19 augusti 2013 13:55

Emma Green Tregaros naglar i protest mot Rysslands anti-homolagar skapade enorma reaktioner.

Men i höjdhoppsfinalen valde hon bort regnbågens färger.

Nu avslöjar förbundsordföranden varför.

– Vi tyckte att det var korkat att utmana systemet, säger Tomas Riste till nwt.se.

I torsdagens höjdhoppskval målade Emma Green Tregaro sina naglar i regnbågens färger.

Ett sätt för henne att visa sitt ställningstagande och i protest mot Ryssland nystiftade lagar som förbjuder "homosexuell propaganda".

Det blev VM:s största snackis och möttes av enorma reaktioner.

"Hanterade frågorna fantastiskt"

Green Tregaro stöttades av flera svenska profiler, men fördömdes av stavstjärnan Jelena Isinbajeva, som sedan fick kalla fötter och menade att hon hade blivit feltolkad.

I finalen valde dock den svenska stjärnan attbyta nagellack.

Anledningen?

– Vi tyckte att det var korkat att utmana systemet, säger Tomas Riste, ordförande i Svenska friidrotssförbundet, till nwt.se.

– Emma hanterade frågorna efter kvalet fantastiskt. Men snacket blev ändå att det rörde sig om en politisk protest. Och då är man plötsligt inne i en gråzon, fortsätter han.

"Konstig stämning"

Friidrottsförbundet bestämde sig för att gå till IAAF, det internationella friidrottsförbundet.

– De sa att de inte tänkte göra någon affär av detta – men rådde oss samtidigt att läsa IAAF:s stadgar noga, säger Tomas Riste, och påstår att nackellacks-snacket tog fokus från annat i VM.

Abeba Aregawis guld, till exempel.

– Det var en väldigt konstig stämning när vi skulle fira. Min telefon ringde hela tiden – och det handlade inte om Aregawis guld.

Tillgången kan begränsas

Samtidigt kan det berömda nagellacksfallet leda till att medias tillgång till utövarna begränsas i framtiden, enligt Riste.

– Hade detta skett under ett OS vete tusan om inte Emma och Moa Hjelmer suttit på första flyget hem. IOC:s regler är betydligt hårdare.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards