Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 7 juli 2013 10:46

Noshörningshonan flyttades till Manas nationalpark i Indien för att skyddas, fick en kalv – och sköts av tjuvjägare. Den uttorkade ungen svävade mellan liv och död. Men idag är läget stabilt för den tre månader gamla kalven.

Tack vare god omvårdnad med flaskmatning åtta gånger per dygn mår kalven nu bra, berättar de experter som ser efter den. Kalven bor i en specialbyggd inhägnad på drygt 10 kvadratmeter med tredubbla stängsel för dess säkerhet: trä, taggtråd och elstängsel.

 
Sköts den 2 april
Det var den 2 april som mamman, ”Noshörning 17”, föll offer för tjuvjägare. Hon hade nyligen flyttats till Manas nationalpark i Assam, Indien, men tragiskt nog lyckades

tjuvjägare smyga sin in nationalparken. Två dagar senare räddades den förvirrade och uttorkade lilla kalven av ett team från parken bestående av medlemmar från WWF i Indien och organisationen Wildlife Trust of India, WTI.

Ungen flyttades till ett center för elefantträning i parken där den fick den bästa omvårdnad. Den fick dricka vätskeersättning och hölls under observation av veterinärer.

Man byggde snabbt en ny inhägnad dit kalven kunde flytta i slutet av april. 

Inger hopp
Kalvens goda återhämtning inger hopp. Från parkens sida gör man sitt yttersta för att den ska klara sig och kunna släppas ut till de andra noshörningarna när den är vuxen.

De senaste månaderna har ytterligare två noshörningsungar fötts i parken. Den stora utmaningen nu är att se till att de och de andra fria noshörningarna är säkra. 

16 noshörningar har dödats
Tyvärr har många av parkens noshörningar skjutits de senaste åren. ”Noshörning 17”, kalvens mamma, är den fjärde noshörningen som flyttats till Mana och dödats av tjuvjägare de senaste två åren, och den sextonde noshörningen som dödats i parken hittills i år.

Men 14 noshörningar som flyttats dit lever och mår bra. 

I länder som Vietnam tror många helt felaktigt att noshörningshorn är en mirakelkur mot allt från baksmälla till cancer. Det är denna efterfrågan på noshörningshorn som är det största hotet mot Assams noshörningar.

WWF kommer att fortsätta samarbeta med Assams skogsdepartement och andra intressenter för att se till att noshörningarna får bättre skydd. 

Krafttag krävs
Globalt samarbetar WWF med organisationen TRAFFIC för ett bättre skydd av hotade arter som noshörning, elefant och tiger. WWF och TRAFFIC uppmanar världens regeringar att ta krafttag för att minska efterfrågan och att få bort användningen av produkter från utrotningshotade arter. För att skydda utrotningshotade djur behöver ursprungs-, transit- och mottagarländerna förbättra samarbete, brottsbekämpning, tullkontroller och rättssystem. 

Djur · WWF
Av Sandra - 7 juli 2013 10:33

Det är helt jävla otroligt att något sånt här kan ens hända.

En fotbollsdomare stenades, styckades och halshöggs förra söndagen.

Då hade han själv knivhuggit en spelare som vägrat lämna planen, efter att ha fått rött kort.

– Ett brott kan aldrig rättfärdiga ett annat brott, säger polischefen Valter Costa, enligt Daily Mail.

Det var förra söndagen som den 20-åriga domaren Octavio da Silva Catanhede Jordan dömde en amatörfotbollsmatch i Brasilien.

Under matchen ska spelaren Josenir dos Santos Abreu ha fått rött kort, men han vägrade lämna planen och började förolämpa Jordan.

Domaren uppges då ha tagit upp en kniv som han bar och knivhögg den utvisade Abreu till döds.

En gripen

Supportrar som tros vara vänner eller släktingar till Abreu stormade då planen och attackerade domaren.

De band fast Jordan och stenade honom till döds. Efter det ska de ha styckat kroppen och huggit av hans huvud.

Huvudet placerades på en påle i mitten av fotbollsplanen.

Enligt Huffington Post har en 27-årig man anhållits, misstänkt för delaktighet i mordet.

Ska ställas till svars

Den brasilianska polisen jobbar nu med att identifiera de övriga skyldiga.

– Det finns rapporter om vilka som var närvarande. Vi kommer identifiera de skyldiga och ställa dem till svars, säger polischefen Valter Costa.

Att Jordan knivhögg Abreu spelar ingen roll i skuldfrågan, menar Valter Costa.

– Ett brott kan aldrig rättfärdiga ett annat brott. Gärningar som denna är inte förenliga med lagen.

Källa

Av Sandra - 6 juli 2013 23:29

Jag skrev förut att Modest! hackar/avstänger och tar raderar tweets från Larry shippers men inte bara dom utan det hände även Louis' pappa.

Troy Austin, Louis' biologiska pappa svarade på de här tweetsen på twitter:

Troy retweetade det här:


 But I’m In love with Harry :-(

 

Han svarade även på de här tweetsen:

1h

 So if Louis was in a gay relationship he hasn’t mentioned to you would you care?

1h

 Ask your mum or dad the same question and there is your answer :-)

———————————————————————

2h

Lou ‘fans’ stop havin a go at  he gave u Lou so if you are good ‘fans’ leave him alone


1h 
 It doesn’t bother me :-) I love it really. Thats because I’m mature and a grown up :-)
———————————————————————————-

1h 
In My Day “GAY" Meant “Happy" Yep Louis Is Deffo Happy. You would be with a beutiful girlfried like Eleanor Calder :-) 

 

1h
 In the old days GAY Meant Happy. Yep he’s definitely Happy!

Och efter det blev alla hans tweets raderade.

Några fans förklarade då att han hade blivit hackad av Modest! för att han bekräftade deras förhållade.

En tjej tröstade honom och sa att samma sak hade hänt henne.

 

   

Av Sandra - 6 juli 2013 22:11

Jabuticabaträdet i Sydamerika har ett säreget utseende. Dess delikata frukter växer nämligen direkt på stammen.

För er som inte vet så är det en frukt/bär som ser ut som ett stort svart vinbär, har konsistens som en passionsfrukt men smakar sött, syrligt och har en eftersmak av kanel.

 

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 6 juli 2013 22:08

Mammatus är tussliknande utskott på undersidan av olika typer moln. Det är väldigt oklart hur de uppstår, men de är ofta en förvarning på dåligt väder.

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 6 juli 2013 22:04

Vulkanen Mount Waiʻaleʻale på Hawaii är en av de regnigaste platserna på jorden. Namnet "Waiʻaleʻale" betyder ungefär "översvämmande vatten" på hawaiiska, och det är inte svårt att förstå namnvalet när man ser allt vatten som rinner nerför kraterns innervägg, även kallad "Wall of Tears".

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 6 juli 2013 22:00

Great Blue Hole utanför Belize är ett s.k "blått hål" - ett slukhål under vatten. Hålet ligger mitt i ett korallrev och är över 300 m brett och 124 m djupt. Det bildades stegvis under fyra istider när havsnivån var över 100 m lägre och regn vittrade sönder den blottlagda berggrunden. I det kalkrika berget bildades en grotta, som sedan rasade in och senare fylldes med vatten när havsnivån åter steg. Great Blue Hole är hem för flera ovanliga djurarter och ett populärt resmål för sportdykare.

Källa

Natur · Udda
Av Sandra - 6 juli 2013 21:56

Det här är "glass gem corn", den kanske vackraste majssorten - både i form av utseende och historia. Majssorten togs fram av Carl L. Barnes, en numera 80-årig bonde som har ägnat en stor del av sitt liv till att isolera de majssorter som indianer odlat genom historien. Carl är nämligen själv halvt Cherokee-indian, och att odla särskilda frösorter är en viktig del i indianers identitet - något som delvis gått förlorat under de senaste seklerna. Carl, eller "White eagle" som han kallas bland indianerna, skapade "glass gem corn" genom att korsa majssorter han samlat in från flera olika indiankulturer. Fröna till majssorten förvaltas numera av Native Seeds/SEARCH, en organisation som bevarar genetiskt och kulturellt viktiga frön. Fröna går faktiskt att köpa av organisationen. Hög efterfrågan har begränsat varje köp till 50 frön - lagom till några plantor som en symbol för indianernas mångfald och historia.


Källa


Natur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards