Skylight

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

IAAF stoppade inte Emmas nagelprotest

Av Sandra - 18 augusti 2013 09:31

MOSKVA. Emma Green Tregaros regnbågsnaglar stoppades av det svenska friidrottsförbundet.

Inte av det internationella förbundet IAAF.

– Nej, för oss hade hon fått ha sina naglar målade likadant även i finalen. Vi satte ingen press på det svenska förbundet, säger IAAF:s mediaansvarige Chris Turner.

Emma Green Tregaro valde rött på naglarna i finalen, trots att hon planerat att fortsätta ha dem målade i regnbågens färger.

– Vi sattes under väldigt hård press och då beslöt jag att måla dem röda i stället. Kärlekens färg. Jag hoppas budskapet gick fram ändå, säger Emma.

Det var svenska friidrottsförbundets ordförande Thomas Riste och förbundskaptenen Karin Torneklint som tog ett allvarligt snack med Emmas tränare och man Yannick Tregaro inför finalen.

”Det går så många rykten”

De hävdade att målningen stred mot reglerna, att Emma riskerade diskning och att det svenska förbundet kunde drabbas av dryga böter.

– I det läget ville vi inte riskera något. Vi ville ju inte att det skulle drabba andra, säger Yannick.

Men alla de påstående tillbakavisas av IAAF.

– Ja, det går så många rykten, säger Chris Turner.

– Vi hade inte gjort någonting om Emma hoppat med naglarna målade på samma sätt som i kvalet. För oss var det ingen stor sak. Det var så diskret att det inte fanns någon anledning att agera. Och några böter hade det absolut inte blivit tal om.

Enligt Sportbladets uppgifter visste den svenska landslagsledningen om att IAAF inte skulle agera om Emma fortsatt att hoppa med sitt klara budskap på fingrarna.

Ändå var det den bilden av läget hon och Yannick fick inför finalen.

Den svenska ordföranden Thomas Riste ut-talade sig på sportbladet.se innan han åkte hem från Moskva i går och menade att Emmas aktion stulit för mycket uppmärksamhet från Abeba Aregawis guld på 1500 meter.

Så långt hade han rätt.

Det går naturligtvis att diskutera rätt eller fel, men det var det svenska förbundet som ville tona ner den uppmärksamhet det blivit kring Emma Green Tregaros fem målade små fingrar.

Jagad av internationella medier

Men Emma själv fortsatte att stå i fokus i går.

Trots att hon blev femma i höjdfinalen, var hon den sista av alla i finalfältet som till slut kom gående genom den mixade zonen. Hela den internationella pressen och de flesta tv-bolag ville prata med en av detta VM:s verkliga huvudpersoner.

Och hon avslöjade hur idén väcktes.

– Ja, jag såg en regnbåge då jag kom hit till Moskva och det kändes som ett tecken. Det var inget jag funderat på i flera månader utan det kom helt spontant, säger Emma.

En amerikansk journalist nämner fem fingrar som blivit världsberömda.

Också ett sätt att sammanfatta den enorma uppståndelse Emmas tysta markering väckt.

– Jag trodde väl att det skulle bli lite reaktioner, men inte så här som det har blivit. Det känns fantastiskt positivt. Jag är jätteglad och rörd över att så många reagerat och tycker att det var en fin gest..

Sedan hjälpte Jelena Isinbajeva till med sina uttalanden. Hur reagerade du på hennes rakt motsatta åsikter?

– Ja, vad ska man säga. Jag blev förvånad. Sedan vet jag inte vad hon haft för påtryckningar och jag har inte pratat med henne personligen. Jag har ju träffat henne flera gånger och tycker bra om henne. Jag trodde hon också ansåg att man får vara den man är och att kärleken är något fint. Men jag vill inte säga något innan jag pratat med henne. Jag vet inte vad som ligger bakom.

Men du ångrar dig inte med tanke på all uppståndelse?

– Nej, verkligen inte. Jag följer bara mitt hjärta. Och jag hejar på kärleken.

Inga skriverier i Ryssland

Några bistra reaktioner blev det inte heller från den ryska publiken. Till stor del beroende på att rysk media inte skrivit en rad om Emmas aktion.

– Nej, det var inga sura miner alls. Jag var förberedd på det, men det var hur lugnt som helst.

Och Abeba Aregawis avstånds- tagande?

– Jag respekterar att hon har en religion som säger något annat. Alla har rätt till sin egen åsikt.

Nu åker Emma hem till Sverige igen med ett Instagram-konto som växt från 2 000 till 10 000 följare på bara några dygn.

På torsdag hoppar hon i DN- galan.

Då behöver hon absolut inte oroa sig över publikens reaktioner.

Källa

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 18 augusti 2018 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - 15 augusti 2018 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - 14 augusti 2018 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - 14 augusti 2018 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - 13 augusti 2018 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards