Skylight

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

"Nu är det flatornas tur att få utrymme"

Av Sandra - 1 augusti 2013 15:57

En gala i glädjens och hyllningens tecken – med flatorna i fokus. 
– Nu är det flatornas tur att få utrymme, säger Moa Svan, som leder galan.

 

Flatgalan hålls, för första gången i Prides historia, i Pride park på fredag.

– Den hålls på Stora scen, som är den största. Vi får verkligen plats att hylla, stötta och ösa kärlek över varandra, säger Moa Svan, galavärd.

Hon fortsätter:

– Det kommer verkligen bli glädje – musiken, humorn och platsen. Pride park en fredagskväll, det är ju en plats man går till med sina kompisar för att ha kul.

Under galan bjuds det på diverse uppträdanden av kända artister. Bland annat kommer Loreen och Nour El-Refai stå på scen under kvällen.

"Instruktionslåt om hur man slickar"

– Dessutom kommer en amerikansk hiphopduo, God-des and She, som mest är kända för en instruktionslåt om hur man slickar fitta på bästa sätt, säger Moa Svan.

Moa Svan poängterar att det så klart inte vore någon gala utan några priser som ska delas ut. Tre prisutdelningar blir det under kvällen – Årets klubb, Årets flata och Årets stolthet.

– Priset för Årets flata ska gå till någon som är sig själv och som gjort något som många sett och beundrat. Någon som varit modig, snygg och cool.

Årets Flata utses

Priset för Årets Stolthet skiljer sig mot Årets Flata på så sätt att det priset går till någon som skapar möjligheter för andra.

– Det är inte nödvändigtvis en person som går runt och säger att "Jag är flata och stolt" utan någon som gör något för andra. En ärlig och rakryggad person som får andra att känna sig stolta. Som ger pepp, hopp och framtid!

Moa Svan framhåller Flatgalan är en viktig punkt under Prideprogrammet – som en chans att fira.

– Man ska ta chansen när den kommer. I stället för att sörja det som inte är kan man fira när man kan. Det här är flatornas kväll och här behöver man inte be om ursäkt. Det händer saker hela veckan och man kan inte vara överallt samtidigt – men just den här galan vill ni inte missa, säger hon.

Men varför har flatorna bara en kväll – borde det inte vara fler?

– Grejen med Stockholm Pride är ju att det förenar många olika grupper. Man gör saker tillsammans ibland, man gör saker separat ibland. Och det finns många grejer för flator, Pride Comedy har vi dagen innan galan och det är flator som gör det, till exempel. Det är även tjejfest varje kväll och natt.

Varför har inte den här galan funnits tidigare?

– Det är som med alla bra idéer, man undrar direkt: "varför har det inte gjorts tidigare"? Men någonstans är det ju också för att det är möjligt nu, i dag är det så pass accepterat att man kan ha en sådan här gala – det var det inte för tio år sedan.

Vad hoppas du på inför kvällen?

– Att det ska bli en fantastisk gala – fast det behöver jag inte hoppas på för det vet jag redan att det kommer bli.

 

- SARA LODIN

 

Källa X


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 18 augusti 2018 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - 15 augusti 2018 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - 14 augusti 2018 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - 14 augusti 2018 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - 13 augusti 2018 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards