Skylight

Alla inlägg under februari 2013

Av Sandra - 17 februari 2013 19:04

Sjunkhål, eller slukhål, kan bl.a bildas då vatten från markytan eroderar bort berggrunden under. Ett trasigt avloppsrör var troligtvis orsaken till att detta sjunkhål uppstod i Guatemala City 2010. Hålet var 60 m djupt och svalde ett trevåningshus samt, enligt vissa rapporter, en människa.


Slukade tre Minst tre personer slukades av det gigantiska hålet i Guatemala City.

Källa


Natur · Udda
ANNONS
Av Sandra - 17 februari 2013 18:52

Människor som träffas av blixten kan få s.k "Lichtenbergfigurer" på kroppen. Dessa trädliknande mönster tros uppstå p.g.a att blodkärl brister längs strömmens bana, eller av att chockvågor i luften påverkar huden utifrån. Lichtenbergfigurer kallas även "scars of death".


Källa

ANNONS
Av Sandra - 17 februari 2013 18:49

När en hane av fågelarten Lophorina superba (Superb Bird Of Paradise) vill imponera på en hona, förvandlar han sig - till en smiley-gubbe. Se video här:

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 17 februari 2013 18:47

I Marocko kan man på vissa platser mötas av denna syn. Getterna är tamgetter som vill åt det endemiska arganträdets frukter. Från fruktens frön går det att framställa arganolja, vilken används som mat, kosmetika och medicin.


       

Källa

Djur · Udda
Av Sandra - 17 februari 2013 18:43

En "zorse" är en avkomma från en zebrahingst och ett häststo. De flesta zorsear är helt bruna och har svarta ränder över hela kroppen. Zorsen Eclipse (bilden) har däremot en mer spektakulär färgtäckning och är ett målande bevis för hur en avkomma ärver gener från både modern och fadern. Som de flesta andra djurhybrider är zorsen steril. Andra exempel på zebroider är "horbra" (korsning mellan hästhingst och zebrasto), "zony" (zebrahingst/ponnysto) och "zonkey" eller "zebonkey" (zebra/åsna).


Källa

Av Sandra - 17 februari 2013 18:40

Axel Erlandsson var en svensk-amerikansk bonde som tyckte om att forma träd. Genom att eftertänksamt plantera, beskära och ympa skapade han träd i alla tänkbara former. Hans hobby resulterade i parken The Tree Circus, som öppnades i Kalifornien 1947. När Erlandsson dog 1964 började tyvärr träden falla i glömska och många av dem dog. Men några lokala eldsjälars kamp för träden väckte uppmärksamheten hos trädälskaren Michael Bonfante, som på 70-talet transporterade 29 av de kvarvarande träden till sin nya park Gilroy Gardens, även den i Kalifornien. Och där står 19 av dem att beundra än idag.


Källa

                           

 

Läs mer: 

Tree Circus: Axel Erlandson 

A Circus Tree Story |

Natur · Udda
Av Sandra - 17 februari 2013 18:36

Det finns flera exempel på hybrider mellan djurarter, t.ex mula (korsning mellan häst och åsna), liger (lejon/tiger), zorse (zebra/häst), prizzly (grizzly-/isbjörn) och cama (dromedar/lama). Vissa hybrider är mellan djur som genetiskt sett avviker mer än 10 % från varandra. Människor och schimpanser avviker bara 2 - 3 % från varandra, och många forskare tror därför att man teoretiskt sett skulle kunna skapa en människo/schimpans-hybrid. Resultatet skulle bli en "humanzee". Det gjorde faktiskt försök att skapa en humanzee på 20-talet, då den sovjetiske forskaren Ilya Ivanovich Ivanov inseminerade schimpanshonor med människosperma, dock utan resultat. Han planerade även att inseminera fem kvinnor med schimpanssperma, men dessa försök stoppades innan de hann utföras. Enligt vissa källor arbetade Ivanov på uppdrag av Stalin, som ville ha en ny, motståndskraftig människa som skulle vara en sorts superkrigare i hans armé. Bilden är en illustration av hur en humanzee skulle kunna tänkas se ut.

 

Källa

Av Sandra - 15 februari 2013 22:45

Död, världens största, Guinness World Records, KrokodilGuinness World Records, Krokodil, världens största, DödKrokodil, Död, Guinness World Records, världens störstaGuinness World Records, Krokodil, världens största, Dödvärldens största, Död, Krokodil, Guinness World RecordsGuinness World Records, Död, Krokodil, världens största 

En hel by sörjer jättekrokodilen Lolong som dog i en mystisk sjukdom i helgen. Myndigheter ska nu utreda dödsfallet. 
FILIPPINERNA. Superkrokodilen Lolong blev känd efter att ha tillfångatagits 2011. Guinness World Records utnämnde snabbt jättekrokodilen till världens längsta och djuret blev en kassako för invånarna i byn Bunawan.

På söndagen dog Lolong efter att ha insjuknat i en mystisk sjukdom, rapporterar Daily Mail.

Lolong hittades liggande med magen uppåt i sin damm i en park för eko-turism. Krokodilen var drygt 6 meter lång och över 50 år gammal.

Dödat flera fiskare

Lolong är misstänkt för att ha dödat flera fiskare under sin tid i frihet.

– Vi vet inte vad som har hänt. Djurets död är ett mysterium och jag har tagit riktigt illa vid mig, säger borgmästaren Edwin Elorde, och fortsätter:

– Jag har kommit att älska den krokodilen. Den bringade ära och berömmelse till vår stad, och på ett litet sätt,

 Filippinerna.

Myndigheter ska nu undersöka vad som ligger bakom Lolongs död, skriver Daily Mail.

Lolong
Det ska ha tagit trettio män att lyckas fånga Lolong i september 2011. Man använde en död gris som lockbete.

Det krävdes en traktor för att lyckas få upp superkrokodilen på ett bilflak, skriver Daily Mail.


Källa


Djur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se