Skylight

Direktlänk till inlägg 11 april 2013

Den ''räddade'' regnskogen var redan avverkad

Av Sandra - 11 april 2013 11:03

Efter åratal av protester från miljörörelsen meddelade det stora massa- och pappersföretaget Asia Pulp and Paper (APP) att avverkningen av opåverkad regnskog på ön Sumatra i Indonesien skulle upphöra den 1 februari. Där bland andra arter den hotade tigern har sin livsmiljö. Ett nytt och miljövänligare arbetssätt utlovades. Omvärlden applåderade ett slut på den kanske grövsta regnskogsskövlingen världen skådat. Nu visar en ny rapport att APP i stort sett redan hade huggit ner all regnskog när löftet gavs.


Fram till idag har APP avverkat och skövlat cirka två miljoner hektar regnskog på Sumatra som främst gått till produktion av pappersmassa. Vilket bör jämföras med de cirka 5 000 hektar som företaget enligt sin nya policy undantar från produktion – en försvinnande liten del i APPs långa historia av regnskogsskövling.

– När APP presenterade den nya policyn trodde vi att det var goda nyheter för Indonesiens befolkning, regnskogar och biologiska mångfald. Eftersom all regnskog redan hade huggits ner ser det inte bättre ut än att företaget har satt stopp för en avverkning som redan är genomförd, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Att efter år av förstörelse och i samband med den nya policyn inte inkludera restaurering och återuppbyggnad av de mest förstörda skogsområdena är en stor brist. Speciellt när rapporten visar att merparten av skogen redan är avverkad. Flera organisationer vill nu se att APP restaurerar de mest värdefulla områdena som företaget har skövlat under årens lopp.

– Det tycks som om APP ber om amnesti för skövlingen och att det som hänt ska vara glömt. Vad företaget efterlämnar till landet och befolkningen är sociala konflikter, utsläpp av växthusgaser, förstörda ekosystem och miljöer för utrotningshotade djur som orangutanger, tigrar och elefanter, säger Olle Forshed, expert på regnskog och tropiskt skogsbruk på WWF.

Ett annat problem är att APP fortfarande tillåter att redan avverkat naturskogsvirke – som lätt kan förväxlas med nyhugget – skickas till massafabrikerna. Så sent som härom veckan upptäcktes bland annat avverkning av regnskog inom APPs områden på Borneo – skog som borde ha undantagits från avverkning enligt företagets nya policy.

– WWF rekommenderar därför fortfarande massa- och pappershandlare att vara försiktiga när det gäller att göra affärer med APP. Först måste företaget ta fullt ansvar och återställa förstörda områden och på ett trovärdigt sätt garantera att skövlat virke utesluts ur produktionen, avslutar Olle Forshed.


Natur · WWF
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 18 augusti 2018 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - 15 augusti 2018 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - 14 augusti 2018 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - 14 augusti 2018 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - 13 augusti 2018 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards