Skylight

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Hur gick det med juljakten?

Av Sandra - 21 februari 2013 22:41

Ett stort tack till alla er som bidrog med gåvor för att stoppa tjuvjakten under julhelgen! Nu börjar de första resultaten av kampanjen dyka upp, men vi inväntar fler viktiga rapporter från bland annat Selous. Tydligt är att vår stora kampanj haft en avskräckande effekt på tjuvjägare.

Här en rapport från södra Tanzania:
Tack vare bidragen kunde 87 parkvakter och åtta ytterligare vakter, alltså 95 personer, patrullera för att skydda elefanter och noshörningar. Insatsen pågick 20 december till 4 januari.

Vid gränsfloden mellan Tanzania och Moçambique arbetade 14 parkvakter i Lukwika Lumesule viltreservat. Här lever cirka 500 elefanter. Vakterna lade stor vikt vid att genomsöka platser där man vet att tjuvjakt brukar förekomma: utefter floden och i buffertzonen mot byar. 
Det fanns många tecken på att människor var inne i reservatet illegalt. Det som slog parkvakterna var att tjuvjägarna i år oftare verkar använda gift, man förgiftar mat och lägger ut. Förklaringen kan vara att det under hösten har drivits en kampanj där polis och myndigheter beslagtagit vapen i regionen. 200 personer har fastnat i de här kontrollerna och lagförts. Det betyder också att 200 tjuvjägare plockades bort från spelplanen redan före december.

Vakterna hittade många spår efter tjuvjägare och hade kontakt vid några tillfällen. I ett tjuvjaktsläger fångades en tjuvjägare medan några lyckades undkomma över floden. Vakterna beslagtog bland annat kanoter - ett vanligt sätt att ta sig in i reservaten i skydd av mörkret.

I ett förvaltningsområde uppe vid Rufijifloden i Matambwe arbetade 14 parkvakter. Där ser vi en annan bild, bönder från byarna gick in i det skyddade området och tog med sig sin boskap för att beta. Parkvakterna förstörde fyra så kallade bomas, platser där man håller boskap om natten i skydd från lejon. Det fanns rikligt med spår efter tjuvjägare. I ett tjuvjägarläger beslagtogs drygt 600 kilo torkad bushmeat. En handlare med bushmeat sitter nu i fängelse, men hans kumpaner lyckades fly undan patrullen.
Vi återkommer med fler rapporter när de kommer in! Tack än en gång alla ni som stöttar oss!

Djur · WWF
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 27 juni 2017 17:09

   Diogo Alves var en av de första seriemördarna i Portugals historia och en av de sista personerna som hängdes. Hans huvud finns bevarat vid University of Lisbon’s Faculty of Medicine. Alves föddes i Galicia 1810 och flyttade till Lissabon ...

Av Sandra - 12 juni 2017 15:04

                I maj 2017 räddes en albino orangutang från en by i Borneo, orangutangen var fem år gammal och den första som har dokumenterats av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) under de 25 år som de har arbetat. Alba hade fång...

Av Sandra - 8 oktober 2014 15:57

            There’s something really pretty about nature reclaiming its domain once we are gone. We had this wonderful piece of concept art we developed really early on, and there are all of these wild animals that have escaped from a zoo,...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 18 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text:

Racing Extinction 

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se