Skylight

Alla inlägg under januari 2014

Av Sandra - 10 januari 2014 23:10

Ian Redford

Den före detta fotbollsspelaren Ian Redford, 53, hittades död på fredagen i Irvine på den skotska västkusten.

 Redford blev Skottlands dyraste spelare när han 1980 gick från Dundee United till Glasgow Rangers för dryga två miljoner kronor.

1985 gick han tillbaka till Dundee och var med och förlorade UEFA-cupfinalen mot IFK Göteborg 1987. (x)

ANNONS
Av Sandra - 10 januari 2014 22:46

She Needs A Tuneup | BLIND GOSSIP

She Needs A Tuneup

This breakup happened within the past couple of months. She is the bigger celebrity of the two. She was supposedly engaged… and then not engaged. What happened? Change of heart? Was she cheating? Was he cheating?

It was him. He was cheating. With a guy.

She is playing it off pretty lightly and telling friends, “I guess he just forgot to tell me he was gay.” But, inside, she has to be pretty upset. This is not the first time this has happened. Girl needs a gaydar tuneup.

She: Kelly Osbourne

He: Matthew Mosshart

Ex boyfriends: Luke Worall & Rob Damiani

ANNONS
Av Sandra - 10 januari 2014 21:14

Heath Andrew Ledger, född 4 april 1979 i Perth i Western Australia, död 22 januari 2008 på Manhattan i New York i New York, var en australisk Oscarsbelönad skådespelare som i tonåren inledde sin TV- och filmkarriär och fick sitt stora genombrott i USA i mitten av 2000-talet.

Heath Ledger oscarnominerades och belönades flerfaldigt för rollen som den onyanserade cowboyen Ennis Del Mar som inleder en kärleksaffär med en annan man i filmen Brokeback Mountain.


Under inspelningen 2004 träffade han sin blivande sambo Michelle Williams som året därpå födde parets dotter Matilda Rose.

Vid Oscarsgalan 2009 belönades Heath Ledger postumt med en Oscar i kategorin bästa manliga biroll för sin tolkning av den sociopatiska rollfiguren Jokern i filmen The Dark Knight. "Jokern" gav honom bland många andra priser också en Golden Globe för bästa biroll, manliga skådespelare i spelfilm.

 Hans rollfigur var både fysiskt och psykiskt utmattande. För att skapa rollfiguren isolerade han sig i ett hotellrum i London i en månad. Han kallade Jokern en "psykopatisk massmördande schizofrenisk clown med noll empati". Vännen Terry Gilliam oroade sig för hur Ledger skulle påverkas av Jokerns "mörka och vrickade personlighet". När inspelningarna slutfördes i början av november var Ledger slutkörd: "Mot slutet av dagen kunde jag inte röra mig. Jag kunde inte prata. Jag var ett riktigt vrak." Ändå hade Ledger så roligt med sin rollfigur att medspelaren Michael Caine skrämdes av ironin, då det var Jokern som gjorde att han inte kunde sova.

Vid den tiden sov Heath Ledger i genomsnitt två timmar om dygnet. Kroppen var utmattad men han kunde inte sluta tänka. Mera sömnmedel gav ingen sinnesfrid och han kunde inte vara stilla. Han tillfrågades ofta om han hade ADHD och tyckte det var stötande. Sedan flera år plågades Heath Ledger av kronisk sömnlöshet med onormal överskottsenergi och intensiv tankeverksamhet. I mitten av januari 2008 i London under intensiva och kalla utomhusinspelningar av Dr. Parnassus, fick Ledger allvarlig hosta och feber. 

 Det var början på en lunginflammation. Till kollegan Christopher Plummer sa han "hela tiden, 'förbaskat, jag kan inte sova'...och fortsatte ta alla dessa piller [för hjälp]." Han fortsatte att jobba; hur sjuklig han än var på morgonen "lyste han alltid med energi" innan kvällen. Veckan efter i USA var Ledger enligt Plummer och Maggie Gilliam "uppsluppen och på fantastiskt humör", "i bra form, briljant och riktigt avslappnad."

Heath Ledger medverkade i fantasyfilmen The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009). Skådespelarna Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell gjorde färdig Ledgers roll eftersom han dog innan inspelningarna avslutades, och samtliga av skådespelarna donerade lönerna de fick för filmen till Heaths dotter Matilda Ledger.

Heath Ledger avled 22 januari 2008 i en lägenhet i Lower Manhattan. Hans hushållerska anlände klockan 12:30 och hörde att han snarkade i sovrummet. En massös kom klockan 14:45 och fann honom medvetslös omkring klockan 15. Hon ringde larmcentralen 9-1-1 klockan 15:26. Räddningstjänsten kom sju minuter senare och använde en defibrillator för att starta hans hjärta. Heath Ledger dödsförklarades klockan 15:36.

Obduktionsresultatet visade att det var receptbelagda läkemedel som i en ofrivillig kombination men inte nödvändigtvis i överdos tog Heath Ledgers liv. Han hade tagit sex olika mediciner av typerna sömnmedel, ångestdämpande och smärtstillande. Blandningen kan göra att hjärnan och hjärnstammen "somnar"; som följd stannar då hjärtat och lungorna.


Av Sandra - 10 januari 2014 20:59

Whitfield föddes i Amlwch på brittiska ön Anglesey 17 juli 1972 där han även studerade på Sir Thomas Jones School. Efter att ha jobbat som ingenjör och bygginspektör för ett konsultföretag började han som skådespelare, och modell för ett 40-tal olika reklamkampanjer i Europa och Asien.

 

1999 flyttade han till Sydney där han utbildade sig på Screenwise Film & TV School for Actors. Han medverkade i ett avsnitt av australienska TV-serien "All Saints" 2004 och gjorde sin filmdebut tre år senare med titelrollen i fantasyrysaren "Gabriel". Fler TV-roller och en annan skräckis, "The Clinic", följde innan han fick huvudrollen i TV-serien "Spartacus: Blood and Sand", som blev känd för sin kombination av sex och brutalt våld.

Han var klar för en andra säsong när han diagnoserades med Non-Hodgkins lymfom, en typ av cancer, och påbörjade behandling på Nya Zeeland. I januari togs rollen i serien över av Liam McIntyre.

Whitfield förlorade kampen mot sjukdomen 11 september 2011 och efterlämnade sin fru Vashti sedan flera år tillbaka. (x)

Av Sandra - 10 januari 2014 20:45

Den blyga Carrie White blir konstant mobbad och förödmjukad av sina klasskamrater och sin mamma Margaret, en religiös fanatiker med vanföreställningar. När hennes plågoandar en natt går för långt visar sig Carries övernaturliga krafter och hon slår tillbaka med full kraft.

Se på engelska med svensk text här: Carrie (2013)

Av Sandra - 9 januari 2014 20:07

 

Några ungdomar sparkar på en bil i en video som ser ut att vara hämtad från ett upplopp. ”För varje person som är fylld av hat …” lyder texten.

Snabbt klipp till nästa scen: ett högtidsklätt sällskap vinkar och skrattar mot kameran.

Texten fortsätter: Finns det tusentals som är fyllda av kärlek.

Första gången jag ser Coca-colas nya reklam, som nu visas på biografer världen över, är det den kontrasteringen som äcklar mig. De farliga klassernas barn hotar den välkammade idyllen. Inga sammanhang, inga antydningar om att de två världarna hänger ihop. Bara hat mot kärlek. Och Coca-cola stabilt på vinnarnas sida.

Men det finns fler problem. Det finklädda sällskapet firar i själva verket ett bögpar - Clinton och Callum - som ingår partnerskap. Den scenen visas bara i homovänliga länder. I den version som visas på Irland ser vi i stället ett heterobröllop.

Vi vill att reklamen ska vara relevant för det land där den visas. Och homoäktenskap är ju förbjudet på Irland, försvarar sig Coca-cola i irländska medier.

Men det håller dåligt. Paret kommer nämligen från Australien. Som inte heller tillåter homoäktenskap, utan bara partnerskap - precis som Irland.

Källa

Av Sandra - 9 januari 2014 18:25

Slamet, 59, som bor i östra Java har troligen sjukdomen neurofibromatos, då han tog bort en enstaka tumör från sin midja 1991. 

Sex månader senare hade Slamet tumörer över hela kroppen. 

I dag kan han inte längre jobba på grund av sitt tillstånd och är helt beroende av grannars allmosor för att överleva. Nu är hans tillstånd så svårt att han upplever konstanta smärtor. Tumörerna har även börjat blockera Slamets näsborrar så att han får allt svårare att både andas och se. 

Nu har hans grannar i Nguntoronadi i provinsen Magetan har startat en Facebookgrupp för att samla ihop pengar för att kunna ta bort tumörerna, skriver Daily MailNyheter24 har sökt med ljus och lykta efter gruppen på Facebook men utan resultat. 

Källa

Av Sandra - 9 januari 2014 18:14

- Din kropp kan skämma ut dig efter att du dött

Du har troligen läst om att hår och naglar fortsätter växa även efter att du dött. Det stämmer inte riktigt. Det som händer är att huden förlorar sin fukt och därför dras tillbaka och på så vis visar mer hår och naglar.

När du dör är det även troligt att du kissar och bajsar på dig och beroende på kön, får utlösning. Allt är möjligt. Det här händer på grund av att du mister den funktion i hjärnan som håller koll på kroppen. I stället slappnar musklerna av, med vissa konsekvenser som följd. Och ifall du undrar hur lång tid det tar att bli ett skelett – efter ungefär en vecka kan skinnet lätt dras av och efter en månad börjar tänder och annat ramla ut.

- Det finns en vetenskaplig förklaring till varför ditt liv ”flyger förbi” precis innan du somnar in.

Enligt senaste rönen ökar hjärnaktiviteten i slutskedet av livet, vilket orsakar ett ultramedvetet mentalt tillstånd. Det förhöjda tillståndet av medvetande kan orsaka oväntade saker, som att antingen se ”sitt liv rusa förbi” eller ”ljuset i tunneln”, vilket även får hjälp på traven av ett minskat blod- och syreflöde till ögonen. 

- Det är på väg att bli platsbrist på kyrkogårdarna och kremering är mycket billigare än en typisk begravning. 

Det har redan blivit näst intill omöjligt att hitta begravningsplatser i städer som New York, men hela länder som Storbritannien kan ha fått slut med platser om omkring 20 år. År av babybooms har orsakat begravningsbooms men eftersom mänskligheten fortsätter att växa kommer det att bli svårare och svårare att hitta nya begravningsplatser. En lösning kan vara kremering, som faktiskt är billigare än en vanlig begravning.

- Du kanske andas in döda människor – men du behöver inte oroa dig.

I takt med att fler väljer att kremera kommer ökad oro om luftföroreningar och om att vi eventuellt kommer att gå omkring och andas in döda människor. Den här skräckhistorien från utkanten av Ottawa, Kanada visar vad som händer ifall något går fel; sot från ett krematorie spydde ut aska i luften och tvingade invånare i närheten att hålla fönstren konstant stängda, eller som en man uttryckte sig: ”det känns som att du andas in rester från en död kropp”.

Men att andas in den här typen av aska utgör inget hälsoproblem, så tillvida att det inte blir konstant, ett högt intag kan nämligen leda till något som kan liknas vid lungorna hos en gruvarbetare.

- Du kan bli dödförklarad trots att du är väldigt mycket vid liv.

61-årige Donald E. Miller Jr. var förklarad ”lagligt död” av en jury trots att han kom till rätten högst levande. Första gången Miller dödförklarades var 1994 efter att han varit försvunnen i flera år och därför missat att betala underhåll till sina barn. När Miller senare återuppstod efter år av kringflackande i USA hoppades han på att kunna bli återinskriven i systemen igen. Det gick inte. Enligt rätten i Ohio kan inte dödsärenden tas upp igen om det gått mer än tre år. Så trist nog fick Miller fortsätta vara död.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se