Skylight

Alla inlägg under december 2013

Av Sandra - 3 december 2013 16:41

Maria Bello har en framgångsrik karriär med filmer som ”Grown ups”, ”A history of violence”, ”Prisoners”, ”Mumien: drakkejsarens grav” och ”Coyote Ugly” på meritlistan.

I fredagens nummer av tidningen New York Times kommer hon ut som bisexuell.

Krönikan handlar om hur hon berättade för sin 12-åriga son att hon har en relation med en kvinna, vid namn Clare.

– Han hade rätt. Jag hade en relation med någon och jag hade inte berättat något.

Fick råd att tiga

Bellos psykolog hade gett henne rådet att hålla på detaljerna tills sonen Jackson frågade henne om de privata detaljerna.

– Jag hade en relation med en kvinna som också var min bästa vän. Och en person som var som en gudmor åt min son, fortsätter hon.

Bello skriver att innan just denna relation har hon varit tillsammans med en kvinna en gång. I övrigt har hon varit tillsammans med män.

Hon har barn med producenten Dan McDermott.

Källa

Av Sandra - 3 december 2013 16:34


Elton John ska snart på turné i Ryssland, men nu har det framkommit uppgifter om att planerna är "på vippen till total kollaps", eftersom han vill visa sitt stöd för den ryska homosexuella publiken.

Sångaren ska uppträda i Moskva på fredag denna vecka, och i Kazan på lördag, men flera insatta källor berättar att ryska regeringen försöker få turnén inställd. "Som gay kan jag inte lämna dessa människor åt sitt öde, utan att stötta dem", sade den 66-åriga showartisten om Rysslands antigaypropaganda. Han säger också att han vägrar låta dem bli isolerade i sitt land.

Av Sandra - 2 december 2013 19:49

I went through media training, and I hated it. They’d teach you how to change the subject, whenever you were asked an uncomfortable question, by saying something like, “Oh, that reminds me of my dog! I have a great story about my dog!” Playing dumb is the best way of getting out of anything. We also had a strategy for who would take which kinds of questions. If it was a serious question, Nick would answer it. If it was lighthearted, Kevin would. Nick and I took questions related to our music and explaining what certain songs meant. 
— Joe Jonas (for all of you stupid fucks who still think the boys are 100% honest)
 

Joe Jonas: My Life As a Jonas Brother -- Vulture


Av Sandra - 2 december 2013 18:55

 

Simhopparen Tom Daley tog sin första internationella mästerskapsmedalj vid 14 års ålder, när han tog EM-guld i simsport. Året därpå tog han VM-guld på 10 meter plattform och under OS i London 2012 tog han brons i samma kategori.

I morse släppte den nu 19-åriga stjärnan en video på Youtube, där han berättar om vad som har förändrat hans liv det senaste året.

– I våras förändrades mitt liv helt och hållet när jag mötte någon. Den här personen får mig att känna mig så glad, så trygg och allt känns bara så bra, börjar han.

– Och ja, denna "någon" är en kille. Och jag blev lite överraskad, även om något sådant här alltid har funnits i bakhuvudet. Men det var inte förrän i våras som allt bara klickade, det kändes rätt. Och jag tänkte att: "Okej", berättar han i videon.

Hyllas på Twitter

Efter att videon fått spridning har antalet lyckönskningar och hejarop fullkomligt exploderat på Twitter. En av de som ger sitt stöd är den förre fotbollsspelaren Gary Linekar, numera expertkommentator på BBC Sports.

"Jätteglad över att Tom Daley är lycklig i sitt nya förhållande. Det är stort att dela det. Lycka till till dem båda", skriver han.

– Min familj och mina vänner har stöttat mig och jag hoppas att ni också kommer att göra det. Jag vill fortfarande vinna ett OS-guld i Rio 2016 åt Storbritannien och jag är mer motiverad än någonsin att göra det, säger Daley.


Twitter / ActuallyNPH: I’m relieved to know that ...

Twitter / rustyrockets: .@TomDaley1994 Well done ...

Av Sandra - 1 december 2013 20:08

Hemicentetes semispinosus är en däggdjursart som först beskrevs av G. Cuvier 1798. Hemicentetes semispinosus ingår i släktethalvtanrekar, och familjen tanrekar. IUCN kategoriserar arten globalt som livskraftig. Inga underarter finns listade.

bildextra, Bisarra djur,  Trollhaj,  Pudelmal, Pacu, Djur,  Blobfisk,  Mara

Av Sandra - 1 december 2013 20:03

Saigaantilop (Saiga tatarica), även kallad saiga, är den enda arten bland antiloperna som finns naturligt i Europa. Arten delas vanligen i två underarter, Saiga tatarica tatarica och Saiga tatarica mongolica, varav den sistnämnda endast återfinns i Mongoliet. I nyare tider listas de båda underarterna ibland som självständiga arter, Saiga tatarica och Saiga mongolica.

Saigan har en sandfärgad päls som vintertid blir mycket tjock och vitfärgad. Hanen är något större än honorna och har vertikala, spetsiga horn. Honorna saknar horn. Djuret skiljer sig från andra antilopdjur genom att det har en stor, snabelliknande nos. Nosen är resultatet av en evolutionär anpassning till klimatet under istider, då den hjälper till att värma inandningsluften innan luften når lungorna. En genomsnittlig vuxen saiga väger 20–50 kg, är 110–145 cm lång, har en mankhöjd på 60–80 cm och en 6–13 cm lång svans.

Saigan förekommer idag bara i sydöstra Ryssland fram till västra Kazakstan, södra Sibirien och nordvästligaste Kina, men under den senaste istidenvar den utspridd över hela det område som kallas för mammutstäppen. Under den postglaciala tiden utbredde den sig över stora delar avCentraleuropa och Centralasien. På grund av hård jakt gick emellertid arten senare kraftigt tillbaka, och vid förra sekelskiftet betraktades den som så gott som utrotad. Efter ryska revolutionen blev den fridlyst i Sovjetunionen, och ökade därefter dramatiskt i antal. Sedan omkring 1990 har emellertid förnyad jakt, man är framför allt ute efter hanens horn som används inom den kinesiska folkmedicinen, återigen gjort arten starkt hotad.

Saigan lever i flockar som består av honor och ungdjur; äldre hanar är solitära. Flockarna vandrar vanligtvis söderut på vintern och tillbaka norrut på våren. Djuret livnär sig på gräs och salthärdiga örter.

Hanen blir könsmogen vid omkring 2 års ålder, och samlar då ett harem om upp till 50 honor. Honans könsmognad inträder vid 7 till 8 månaders ålder. Dräktighetstiden är normalt ca 140 dagar. Under sitt första levnadsår föder honan vanligen en unge, men kan därefter föda upp till två och i undantagsfall tre ungar. Kalvarna diar i tre till fyra månader. Saigans medellivslängd är 6 till 10 år.

 

Av Sandra - 1 december 2013 19:56

Denna ”art” är en omstridd fisk eftersom den är resultatet av en korsning mellan två centralamerikanska ciklider (vilka är inte känt, men sannolikt är Amphilophus labiatus inblandad).
Allätare. Äter i akvarium allt standardfoder, inkl små fiskar.
Papegojcikliden är en parbildande substratruvare som leker i grottor eller på någon annan skyddad plats. Antalet ägg varierar mellan 75-200 och de kläcks efter ca 5 dygn. Bägge föräldrarna försvarar aktivt avkomman. Det är dock relativt ovanligt med framgångsrika lekar för denna ”art”.
I jämförelse med andra stora centralamerikanska ciklider är den relativt fredlig även om stora exemplar kan vara rejält aggressiva (speciellt under lekperioden). I akvariet skall finnas många gömställen uppbyggda av stenar och rötter. De kan gräva en hel del. Den får lätt vita prick om vattnet är för kallt.
Det är mycket svårt att se skillnad på könen men hanarna är i regel något större.
Förutom den ursprungliga röda så finns den även i andra färger (rosa, blå, gröna, gula etc). Dessa är dock färginjicerade och tappar efter en tid sina färger, självklart hör dessa inte hemma i handeln utan bör bojkottas.

(x)

Bisarra djur,  Blobfisk,  Mara, Djur, bildextra,  Pudelmal, Pacu,  Trollhaj

Av Sandra - 1 december 2013 19:49

250 meter ut i havet från Pemba Island, strax utanför Tanzanias kust, ligger den svenska skapelsen "Undervattensrummet." 

Här sover man bland fiskarna – bokstavligen. 

Undervattensrummet består av tre våningar. Ett ytplan med lounge, toalett och dusch. En trappa upp finns en 80 kvadratmeter stor takterass. En trappa ned från ytplanet ligger själva undervattensrummet med stor dubbelsäng och fönster med underhavsutsikt. 

På natten lyser undervattensstrålkastare upp botten så att gästerna ska kunna njuta av havslivet hela vistelsen. 

Rasslar in bokningar

Svenska företaget Genberg Underwater Hotels ligger bakom skapelsen som lanserades i förra veckan. Nyheten om det revolutionära rummet har fått stor spridning världen över och The Manta Resort som hyr ut rummet har redan fått in bokningar. 

– Det är otroligt skojigt och det rasslar in bokningar, säger undervattensrummets skapare Mikael Genberg till Nyheter24.

Själva konstruktionen är relativt enkel och består av plast, stål och glas. Och Mikael Genberg försäkrar att den inte ska gå sönder.

– Det enda man kan vara orolig över är väder och vind men den ligger skyddad från det och den kommer definitivt inte implodera av trycket, säger Mikael Genberg. 


Så om du vill boka en natt eller två kostar det 900 dollar, motsvarande 6 000 kronor, för en natt och en person. För två personer blir kostnaden knapp 10 000 kronor för en natt.

Orolig för att den flyter iväg?

– Den sitter fast i botten 250 meter utanför stranden och hotellet kör ut gästerna till undervattensrummet med båt, säger Mikael Genberg.

Se ett filmklipp om Manta Underwater Room nedan:

 

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards