Skylight

Alla inlägg under november 2013

Av Sandra - 4 november 2013 16:17

Praktblåsmyg

Praktblåsmyg (Malurus splendens) är en liten långstjärtad tätting i familjen blåsmygar (Maluridae). Den förekommer över stora delar av den australiska kontinenten från centrala västra New South Wales och sydvästra Queensland till Western Australias kust och bebor främst torra eller halvtorra regioner. Den uppvisar en hög grad av sexuell dimorfism där hanen i häckningsdräkt är klarblå med svarta detaljer medan icke-häckande hanar, honor och juveniler till största delen är gråbruna. Detta gav upphov till uppfattningen att hanen var polygama då alla gråbruna individer bedömdes som honor. Idag omfattar arten ett antal taxa som tidigare kategoriserades som egna arter.

Som andra blåsmygar uppvisar praktblåsmygen ett antal ekologiska särdrag. Den är socialt monogam och sexuellt promiskuös, vilket innebär att trots att den bildar par med en hane och en hona så parar sig båda parter med andra individer och hjälper även till att föda upp ungar som kan bli resultatet ifrån sådana möten. Hanarna plockar rosa eller lila blomblad och visar upp dem för honan som en del av parningsleken.

Dess biotop varierar från skog till torr buskmark, ofta med riklig vegetation för skydd. Till skillnad från den östliga vitbukad blåsmyg (Malurus cyaneus), har den inte anpassat sig väl till mänsklig påverkan av landskapet och har försvunnit från urbaniserade områden. Praktblåsmygen lever främst avinsekter som den kompletterar med frön.

Av Sandra - 4 november 2013 15:54

Pussy Riot-medlemmen Nadezjda Tolokonnikova, 23, har försvunnit.

Varken hennes advokat eller familj vet var hon är sedan fängelseflytten.

– Ingen vet någonting. Det finns inga bevis på att hon fortfarande lever, säger pappan Andrej Tolokonnikov tillBuzzfeed.

 

Nadezja Tolokonnikova, 23, förflyttades från kvinnofängelset i delrepubliken Mordvinien till en annan straffkoloni i grannregionen. Men sedan förflyttningen genomfördes har varken familjemedlemmar, hennes make eller advokat hört ett ljud från henne.

– Ingen vet någonting. Det finns inga bevis på att hon fortfarande lever, vi vet inte hur hon mår. Är hon sjuk? Har hon blivit misshandlad?, säger pappan Andrej Tolokonnikov till Buzzfeed.

Hungerstrejkade

Tolokonnikova förflyttades efter att hon hungerstrejkat för bättre villkor i fängelset. I ett öppet brev skrev hon att arbetsförhållandena i den ryska straffkolonin var slavliknande, och att internera tvingas jobba 17 timmar varje dag. De nekas pauser och får bara fyra timmars sömn om natten. Hon ska även ha fått ett dödshot från en anställd på fängelset.

Tolokonnikovas make Petja Verzilov har tillsammans med en grupp anhängare protesterat nära fängelset och fängelsesjukhuset.

– Vi tror att de flyttade henne till en stor stad för att gömma henne. Det verkar som de blev trötta på protesterna, säger Andrej Tolokonnikov.

Tolokonnikova ska ha setts senast den 24 oktober av en medpassagerare på det tåg hon förflyttades med, skriver Buzzfeed. Ingen hört eller sett något av henne sedan dess.

Familjen har enligt ryska fängelseföreskrifter rätt att informeras inom tio dagar om ankomsten till en ny straffkoloni. De tio dagarna har passerat.

Släpps i mars

Tolokonnikova är en av tre bandmedlemmar i punkkollektivet Pussy Riot som dömdes för "huliganism" till två års fängelse efter en Putin-kritisk konsert vid Frälsarkatedralen i Moskva förra året. I mars släpps hon fri.


Källa

 


Av Sandra - 4 november 2013 15:48

Årets video: Girls' Generation, "I got a boy".

 

Årets Youtube-fenomen: "I knew you were trouble". 

 

Årets innovation: DeStorm, "See me standing". 

 

Årets respons: Lindsey Stirling & Pentatonix, "Radioactive".


 

Årets genombrott: Macklemore & Ryan Lewis.

 

Av Sandra - 4 november 2013 15:19


Bonnie och Clyde

 

Bonnie och Clyde var två mytomspunna kriminella, som mestadels rånade småbutiker och bensinstationer på landsbygden och som var verksamma i centrala USA under den stora depressionen, ofta tillsammans med medhjälpare. Ligan gick under namnet Barrowgänget och anses ha dödat minst nio polismän samt ett flertal civila. Parets brott, liksom de som begicks av andra brottslingar som John Dillinger, Pretty Boy Floydoch Ma Barker, blev uppmärksammade i hela USA och de två rånarna blev lika kända som Charles Lindbergh och Babe Ruth.

I allmänhetens ögon var de häftiga, smarta brottslingar som kyligt rånade banker och dödade poliser. Hela deras kriminella bana präglades dock av misstag. Rånen var så illa genomtänkta att brottslingarna ofta fick gå tomhänta från platsen och istället ägna sig åt att bryta upp tuggummiautomater för att ha råd att äta sig mätta. De opererade under en tid som kommit att kallas public enemy-eran åren 1931 till 1935, vars händelser ledde till att FBI bildades.

Bonnie Elizabeth Parker, född 1 oktober 1910 i Rowena, Texas, död 23 maj 1934 i Bienville Parish, Louisiana, var det andra av tre barn. Hennes far, som var murare, avled då Bonnie bara var fyra år, vilket tvingade modern, Emma Parker, att flytta med barnen till West Dallas, där de levde i fattigdom. Bonnie var ett brådmoget barn och hade goda betyg i high school, särskilt i kreativt skrivande. Hon vann en tävling för sin skola och höll även tal för lokala politiker. Hon beskrevs som en intelligent, vacker, charmig och envis ung kvinna.

Bonnie Parker gifte sig endast femton år gammal den 25 september 1926 med Roy Thornton, men förhållandet varade inte. Maken försvann av och till, en gång under så lång tid som ett helt år, och den unga flickan led av hemlängtan. I januari 1929 bröt hon upp från sitt äktenskap, men trots att Roy Thornton dömdes till fem års fängelse kort efter det, skildes de aldrig och Bonnie bar fortfarande Thorntons vigselring vid sin död.

Hon avbildas ofta som Clyde Barrows brottsliga jämlike, men hennes roll i många rån, mord och bilstölder tillsammans med Barrowgänget begränsade sig till logistik. Hon tyckte om att skriva och hennes dikt "The Story of Bonnie and Clyde" är en personlig redogörelse över deras brottslighet och hägrande slut.

Clyde "Champion" Chestnut Barrow, född 24 mars 1909 (eller 1910, enligt vissa källor ) i Ellis County, Texas (nära Telico söder om Dallas), död 23 maj 1934 i Bienville Parish, Louisiana. Han var det femte av sju barn, i en fattig jordbrukarfamilj. Clyde arresterades första gången i slutet av 1926, efter att ha smitit från polisen som ville fråga om en hyrbil som han inte återlämnat. Ett andra gripande skedde kort därefter, då han och brodern Buck Barrow, ertappades med stulet gods (kalkoner). I båda dessa fall kan Clyde möjligen ha agerat utan brottslig avsikt. Under 1927-1929 gjorde han inbrott i butiker, bröt sig in i kassaskåp och stal bilar. Även om han gjorde sig känd som bankrånare, föredrog han mindre rån, han rånade betydligt fler mataffärer och mackar jämfört med de 10-15 bankrån som han och Barrowgänget antas ha begått.Bisexualitet

 

Efter mycket rån och stölder, tog hans lycka slut och i april 1930 sattes han in i fängelset Eastham. Under tiden i fängelse, var han med i många bråk i över ett år med en medfånge som ville ha sex med honom. Till slut krossade Clyde skallen på medfången med ett järnrör i ett bråk. Det var första gången Clyde Barrow dödade någon. 

En intern vid namn Big Ed. Denne var en serievåldtäktsman, ökänd på Eastham för att antasta de svagare fångarna. De sexuella övergrepp som Clyde utsattes för i fängelset kan enligt vissa historiker ha givit honom permanenta psykologiska men, och lett till de våldsamma handlingar som han senare utförde.

''It has been confirmed that Clyde Barrow was bisexual, and had relations with at least two of his "gang" members. A google search will bring you to first-hand sources. 
He was raped in prison, but according to sources, already had homosexual relations before that incarceration. 

In the movie, Warren Beatty objected to playing Clyde as a bisexual, so it was rewritten to make him impotent instead. 
Clyde's homosexuality has been well documented, also by gas station attendant W.D Jones, who joined the group in Novemebr of 1932. ''

 

Död

 

Bonnie och Clyde överfölls under ett bakhåll och dödades 23 maj 1934, på en ödslig väg nära deras gömställe utanför Bienville Parish, Louisiana. De sköts av ett uppbåd av fyra Texaspoliser och två från Louisiana (Louisianapoliserna var där av juridiska skäl, en aspekt av det amerikanska rättssystemet innan FBI grundades, som Clyde hade utnyttjat till fullo då han valde rånplatser och platser att gömma sig.) Uppbådet leddes av tidigare Texas Rangerpoliskommissarien Frank Hamer, som aldrig tidigare hade träffat Bonnie eller Clyde. Han hade börjat spåra paret 10 februari 1934 och efter drygt en månad hade han träffat ett ombud för Henry Methvins föräldrar i Bienville Parish.

21 maj 1934, befann sig fyra medlemmar i polisstyrkan i Shreveport, Louisiana då de fick reda på att Bonnie och Clyde skulle dit under kvällen med Henry Methvin. Clyde hade bestämt att Methvins föräldrahem i Bienville Parish skulle vara träffpunkt om de skulle komma ifrån varandra. Methvin, som samarbetade med polisen såg till att han kom ifrån Bonnie och Clyde i Shreveport, och hela uppbådet, nu även med Louisianastyrkan, lade sig i bakhåll på vägen till mötesplatsen — Highway 154, mellan Gibsland och Sailes. De var på plats 21:00, och väntade hela natten (22 maj), men Bonnie och Clyde syntes inte till.

Omkring 09:10 23 maj, var uppbådet, som legat gömda i buskarna, beredda att ge upp då de hörde Clydes stulna Ford V-8 närma sig. Då han stannade för att prata med Henry Methvins far — som placerats ut där med sin lastbil den morgonen för att distrahera Clyde och tvinga honom mot filen närmast uppbådet — öppnade poliserna eld och dödade Bonnie och Clyde med omkring 130 skott tillsammans.

Av Sandra - 1 november 2013 10:59

Den purpurkronade blåsmygens rygg och vingovansida är bruna med grå eller oliv ton. Näbben är svart. Hanen i häckningsdräkt har kraftfullt lila hjässa kantad av svart nacke och ansikte. På toppen av hjässan har den en liten svart fläck. Strupen, buken och kroppssidan är krämvit, till sandfärgad och den långa smala stjärten är blå med vita fjäderspetsar. I eklipsdräkt är hjässan grå och resten av huvudet är vattrad i svart och grått. Honan skiljer sig genom sin gråa hjässa med blå antydningar, rödbruna örontäckare, och grönblå stjärt. Juveniler har brun hjässa, men hanarna anlägger svarta fjädrar i ansiktet redan under 6-9 månaden.

Tre läten finns belagda. Ett kraftfullt virvlande cheepa-cheepa-cheepa, ett tystare kontakläte chet som används under födosök och ett varningsläte – ett strävt zit.

Arten föredrar habitat med högt gräs eller Pandanus, på 10 meters avstånd från en flod eller källa.

Av Sandra - 1 november 2013 10:38

Det finns homosexuella svanar som bara parar sig med honorna för att få ägg, när de får ägg kläcker de äggen med sin homosexuella partner.

Av Sandra - 1 november 2013 10:22

 

Det sista samtelet innan han försvann.

The following is a transcript of the exchanges between Valentich and air traffic control, from the first three pages of the Australian Department of Transport report:

19:06:14 DSJ [Valentich]: Melbourne, this is Delta Sierra Juliet. Is there any known traffic below five thousand?

FS [Flight Services; Robey]: Delta Sierra Juliet, no known traffic.

DSJ: Delta Sierra Juliet, I am, seems to be a large aircraft below five thousand.

19:06:44 FS: Delta Sierra Juliet, What type of aircraft is it?

DSJ: Delta Sierra Juliet, I cannot affirm, it is four bright, and it seems to me like landing lights.

FS: Delta Sierra Juliet.

19:07:31 DSJ: Melbourne, this is Delta Sierra Juliet, the aircraft has just passed over me at least a thousand feet above.

FS: Delta Sierra Juliet, roger, and it is a large aircraft, confirmed?

DSJ: Er-unknown, due to the speed it's travelling, is there any air force aircraft in the vicinity?

FS: Delta Sierra Juliet, no known aircraft in the vicinity.

19:08:18 DSJ: Melbourne, it's approaching now from due east towards me.

FS: Delta Sierra Juliet.

19:08:41 DSJ: (open microphone for two seconds.)

19:08:48 DSJ: Delta Sierra Juliet, it seems to me that he's playing some sort of game, he's flying over me two, three times at speeds I could not identify.

FS: Delta Sierra Juliet, roger, what is your actual level?

DSJ: My level is four and a half thousand, four five zero zero.

FS: Delta Sierra Juliet and you confirm you cannot identify the aircraft?

DSJ: Affirmative.

FS: Delta Sierra Juliet, roger, stand by.

19:09:27 DSJ: Melbourne, Delta Sierra Juliet, it's not an aircraft it is (open microphone for two seconds).

19:09:42 FS: Delta Sierra Juliet, can you describe the - er - aircraft?

DSJ: Delta Sierra Juliet, as it's flying past it's a long shape (open microphone for three seconds) cannot identify more than it has such speed (open microphone for three seconds). It's before me right now Melbourne.

19:10 FS: Delta Sierra Juliet, roger and how large would the - er - object be?

19:10:19 DSJ: Delta Sierra Juliet, Melbourne, it seems like it's chasing me. What I'm doing right now is orbiting and the thing is just orbiting on top of me also. It's got a green light and sort of metallic like, it's all shiny on the outside.

FS: Delta Sierra Juliet

19:10:46 DSJ: Delta Sierra Juliet (open microphone for three seconds) It's just vanished.

FS: Delta Sierra Juliet.

19:11:00 DSJ: Melbourne, would you know what kind of aircraft I've got? Is it a military aircraft?

FS: Delta Sierra Juliet, Confirm the - er ~ aircraft just vanished.

DSJ: Say again.

FS: Delta Sierra Juliet, is the aircraft still with you?

DSJ: Delta Sierra Juliet; it's (open microphone for two seconds) now approaching from the south-west.

FS: Delta Sierra Juliet

19:11:50 DSJ: Delta Sierra Juliet, the engine is rough-idling. I've got it set at twenty three twenty-four and the thing is (coughing).

FS: Delta Sierra Juliet, roger, what are your intentions?

DSJ: My intentions are - ah - to go to King Island - ah - Melbourne. That strange aircraft is hovering on top of me again (open microphone for two seconds). It is hovering and (open microphone for one second) it's not an aircraft.

FS: Delta Sierra Juliet.

19:12:28 DSJ: Delta Sierra Juliet. Melbourne (open microphone for seventeen seconds).

Frederick var spårlöst borta och av alla teorier är den om att det ska ha varit ett UFO den mest sannolika. 

Fredericks pappa sa detta efter försvinnandet: "he hoped his son had been taken by a UFO and had not crashed. 'The fact that they have found no trace of him presents a possibility that UFOs could have been there.'" och "his son used to study UFOs as a hobby using information he had obtained from the air force. He was not the kind of person who would make up stories. Everything had to be very correct and positive for him.'"

 


Död · Udda
Av Sandra - 1 november 2013 10:17

Baron Samedi är en av andarna (lwa eller loa) i den haitiska voodoo-religionen. Frankrike var kolonialmakt på Haiti, och samedi betyder lördag påfranska. Hans namn är alltså Baron Lördag i översättning. Baron Samedi är begravningsplatsernas herre och väktare och avbildas oftast med hög hatt, svart smoking, mörka glasögon och med bomull i näsborrarna, alltså det utseende man förknippar med en dödgrävare. Han brukar också ha ett vitt, dödskalleliknande ansikte.

Baron Samedi är också en rollfigur i James Bondfilmen Leva och låta dö. Skurken Papa Ghede uppträder ibland som Baron Samedi för att utnyttja haitiernas respekt för denna ande och få deras stöd i sina mörka gärningar.

Baron Samedi är även en av gladiatorerna i TV4:s Gladiatorerna, där Patrick Lessa gestaltar anden.

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se