Skylight

Alla inlägg under november 2013

Av Sandra - 12 november 2013 20:24

Casa Do Penedo - eller "stenhuset" - i Portugal är byggt mellan fyra stenbumlingar. Huset byggdes 1974 för att vara ett avskilt semesterboende, men det lockar numera så många besökare att den nuvarande ägaren sällan vill vara där. (x)

Natur · Udda
Av Sandra - 12 november 2013 20:17

Phugtal Gompa är ett spektakulärt kloster i Indien. Det grundades på 1100-talet och är hem för runt 70 munkar. (x)

Natur · Udda
Av Sandra - 12 november 2013 20:07

När en bro skulle byggas över en gammal vallgrav i Nederländerna ville inte ingenjörerna att den skulle förstöra den förhistoriska miljön. Resultatet blev "Moses Bridge", en bro som går igenom vattnet och är näst intill osynlig på håll.

(x)

Natur · Udda
Av Sandra - 12 november 2013 20:02

Vem skulle inte vilja ha en flygande Segway? På 70-talet började USA:s militär testflyga "den flygande predikstolen", eller Williams X-Jet som den egentligen hette. Flygfarkosten drevs av en jetmotor och styrdes genom att piloten lutade sig åt olika håll. Den sista prototypen kunde flyga i 100 km/h, nå höjder på 3 000 m och hålla sig i luften i 45 min på en tank. Tyvärr skrotades projektet på 80-talet. Se otroliga bilder på när X-Jet flyger här: (x)

''. Den skrotades pga att man tyckte längden att bara kunna flyga 30-45 min inte var tillräckligt och således fanns de ingen användning.''

 

''Militären kunde inte montera en kulspruta på den. Därför skrotades den. Har läst tonvis kring den här. Det är turbojetmotorer under och en rätt simpel konstruktion. Högljudd och väldigt farlig. Men det fanns röster inom innovationsbranschen som vill placera sånna här på tak som räddningsfarkoster. Tänk worldtrade center. Brandkår etc.

Det finns ett behov över det militära.

Ritningarna går att komma över om man letar lite.''

     


Av Sandra - 12 november 2013 19:57

Giant Canyon Swing i Colorado har plats för fyra personer och är tveklöst en av världens läskigaste gungor. (x)

Av Sandra - 12 november 2013 19:50

Den extremt salta och livsfattiga sjön Lake Natron i Tanzania får varje år besök av häckande flamingos. De fåglar som har oturen att dö vid besöket blir ovanligt välbevarade av sjöns höga halt natriumkarbonat - samma ämne som användes vid mumifieringarna i forntida Egypten. Fotografi av Nick Brandt. (x)

Djur · Natur · Udda
Av Sandra - 12 november 2013 19:47

Världens högsta uppmätta tsunami inträffade 1958 i fjorden Lituya Bay i Alaska. En jordbävning satte igång ett jordskred där 30 miljoner kubikmeter sten och is föll ner i vattnet från en bergsida. Detta skapade en jättevåg som slog otroliga 516 m upp på andra sidan fjorden. På bilden syns hur alla träd nedanför denna gräns spolats bort. Tsunamin fortsatte sedan ut i havet, där två fiskare drunknade efter att deras båt sänkts. Två andra fiskebåtar lyckades rida ut tsunamin och blev de enda ögonvittnena till händelsen. "I was sure that the end of the world had come..." sade en av fiskarna efteråt. (x)

 Natur · Udda
Av Sandra - 12 november 2013 19:43

"The Dingo Fence" i Australien är en av världens längsta strukturer. Det 560 mil långa stängslet går tvärs över sydöstra Australien och har som främsta syfte att skydda får från dingos. Som jämförelse är den kinesiska muren sammanlagt 626 mil lång. (x)

Natur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se