Skylight

Alla inlägg under november 2013

Av Sandra - 1 november 2013 09:58

En ny Tumblr, passande nog döpt till Selfies at Funerals, koncentrerar sig på att lägga upp bilder på personer som tar självporträtt. På begravningar.Begravningsselfie, Tumblr, Begravning, Bildpsecial, SelfieSelfie, Tumblr, Begravning, Bildpsecial, BegravningsselfieBildpsecial, Selfie, Begravningsselfie, Begravning, TumblrTumblr, Bildpsecial, Selfie, Begravning, BegravningsselfieBildpsecial, Begravningsselfie, Tumblr, Begravning, SelfieBegravning, Bildpsecial, Selfie, Tumblr, BegravningsselfieBegravning, Tumblr, Selfie, Bildpsecial, BegravningsselfieTumblr, Bildpsecial, Begravningsselfie, Selfie, BegravningTumblr, Begravningsselfie, Bildpsecial, Selfie, BegravningBegravning, Tumblr, Begravningsselfie, Selfie, BildpsecialSelfie, Begravningsselfie, Tumblr, Begravning, BildpsecialBegravningsselfie, Bildpsecial, Begravning, Selfie, Tumblr

Av Sandra - 1 november 2013 09:46

Visst är de söta, de små pygméelefanterna som lever på Borneo? Med sina långa, långa snablar, kantiga öron och långa svansar ser de lite annorlunda ut än sina elefantsläktingar. De blir också bara 2-2,5 meter höga - den afrikanska elefanten kan bli cirka 4 meter.

De här elefanterna finns bara på en liten yta på Borneos nordöstra spets och är så vänliga att man länge trodde att de tillhörde en grupp tama elefanter som hade övergetts. En studie ledd av WWF visade dock att så inte var fallet. Så sent som 2004 klassades den som en egen underart med det latinska namnet - Elephas maximus borneensis. Men fortfarande är pygmé-elefanterna de elefanter vi vet allra minst om.

 

Pygméelefanten är en underart till indisk elefant, som upptäcktes på ön Borneo 2003. Ska även finnas exemplar på Sumatra. Världsnaturfonden klassar arten som utrotningshotad och räknar med att det finns c:a 1500 st kvar i vilt tillstånd.Av Sandra - 1 november 2013 09:38

441 nya arter i Amazonas

En spinnande apa, en vegeterian-piraja och en pytteliten groda. Det är några av de 441 häpnadsväckande nya arterna som upptäckts i Amazonas i Sydamerika.


Minst 441 nya djur- och växtarter har upptäckts i Amazonas de senaste fyra åren I den stora, outforskade Amazonasregnskogen. Bland upptäckterna finns en flammönstrad ödla, en piraja som är vegetarian, en tumnagelstor groda och en apa som spinner som en katt.

Upptäckterna har gjorts av flera vetenskapsmän och för första gången har WWF sammanställt dem. 
Det handlar om 258 växter, 84 fiskarter, 58 groddjur, 22 kräldjur, 18 fågelarter och ett nytt däggdjur.

– Att sammanställa och uppdatera alla data om de nyupptäckta arterna i Amazonas mellan 2010 och 2013 har visa oss hur viktigt området är för mänskligheten och hur viktigt det är att undersöka det, förstå det och bevara det. Förstörelsen av ekosystem hotar dess biologiska mångfald. Vi kan inte riskera att dessa tillgångar förloras för alltid eller att vi misslyckas med att lära känna dem, säger Claudio Maretti, som leder initiativet WWF Levande Amazonas (WWF Living Amazonas Initiative).

Gemensamt för de nyupptäckta arterna är att de verkar vara arter som uteslutande existerar i små områden i Amazonas. De finns ingen annanstans på jorden. Det gör dem än mer sårbara för hotet om avskogning som förstör motsvarande tre fotbollsplaner med regnskog varje minut i Amazonas.

Några av de mer anmärkningsvärda arterna som upptäckts:


- En ny art av springapa vid namn Callicebus caquetensis – en av ungefär 20 arter springapor som alla lever i Amazonas. När ungarna känner sig extra nöjda spinner de.

- Den här imponerande rosa blomman (Sobralia imavieirae) är en av 45 nya orkidéarter som upptäckts. - Gonatodes timidus upptäcktes I den del av Amazonas som går in i Guyana. Trots dess anmärkningsvärda färgteckning tenderar den här ödlan att undvika att bli sedd av andra arter.

- Denna tumnagelstora groda tros redan vara starkt hotad. Den har därför fått det latinska namnet Allobates amissibilis som betyder ”den kan förloras”, eftersom den trivs i ett område som snart kan öppnas för ohållbar turism.- Tometes camunani är en strikt vegetarisk piraja som bor i steniga forsar där dess huvudsakliga föda finns, nämligen växter i familjen Podostemaceae. Tyvärr hotar dammprojekt och gruvaktiviteter deras livsmiljö i floderna.

 

Den lilla apan på bilden är det enda däggdjuret som upptäckts; en ny art av springapa som fått det latinska namnet Callicebus caquetensis. Speciellt med apan är att dess ungar spinner som katter när de är riktigt belåtna.


Av Sandra - 1 november 2013 09:20

För lite mer än ett år sedan begick Nicklas Hocker självmord och om han fortfarande levde skulle han ha fyllt 22 idag.

Efter Nicklas hade varit med i Idol 2009 blev han djupt deprimerad. Nicklas hade försvunnit en dag och Missing People Sweden letade efter honom. Man hittade hans kläder längst ut på en pir och sedan hittades hans kropp i Kungsbackafjorden. 

 

 

Av Sandra - 1 november 2013 09:07

               

Av Sandra - 1 november 2013 08:16

The Singing Ringing Tree är en vinddriven sound skulptur som liknar ett träd satt i landskapet av Pennine med utsikt över Burnley i LancashireEngland.

Natur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se