Skylight

Alla inlägg under september 2013

Av Sandra - 22 september 2013 16:09

Idag tittade jag på Smurfarna 2 och mina favoriter i filmer var:

1. Musiken

2. Neil Patrick Harris

3. Hackus

Av Sandra - 21 september 2013 21:06

Runt 50 000 barn mobbas i våra skolor, enligt Skolverket. Det är ett samhällsproblem. I den här granskningen vill aftonbladet sätta fokus mobbningen. På vad den är, vad den gör och vad som kan göras för att stoppa den. För det som görs i dag är inte tillräckligt. Hjälp oss att berätta!

br2
Berättelserna från de som själva mobbas, eller tidigare har mobbats, väller in till oss på Aftonbladet.
Det är hemskt.
Men vi är glada att ni gör era röster hörda.
Det betyder något.

Läs berättelserna här

Hit kan du vända dig och få hjälp

BRIS, Barnens rätt i samhället:
För barn:
Telefon 116 111, måndag-söndag 16-22.
Bris-chatten: http://www.bris.se/?pageID=189
Diskussionsforum: http://www.bris.se/?pageID=6
Bris-mejlen: http://www.bris.se/?pageID=15
Bris på Facebook: https://www.facebook.com/BRIS
Vuxentelefon, Bris: 077-150 50 50

Barn- och elevombudet, BEO:
Till BEO kan du vända dig om du känner dig kränkt eller illa behandlad på förskolan, fritids eller i skolan. De vuxna på skolan måste göra något så fort de får veta att du råkar illa ut, men om det inte sker eller om det ändå inte blir bättre kan du vända dig till BEO.
Telefon: 08-586 080 00
Adress:
Barn- och elevombudet
Box 23069
104 35 Stockholm
Mejl: beo@skolinspektionen.se

Diskrimineringsombudsmannen, DO:
Till DO kan du vända dig om du känner dig diskriminerad på förskolan, fritids eller i skolan. De vuxna på skolan måste göra något så fort de får veta att du råkat illa ut, men om det inte sker eller om det ändå inte blir bättre kan du vända dig till DO.
Telefon: 08-120 20 700 eller 020-36 36 66 (kostnadsfritt telefonnummer)
Adress:
Diskrimineringsombudsmannen
Box 3686
103 59 Stockholm
Mejl: do@do.se

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP/PBU-mottagning)
Alla BUP-mottagningar har vardagar (dagtid) jouröppet för akuta problem.

Har du twitter? Twittra då med hashtaggen #mobbning

Twitter / Sök - #mobbad

Jag är själv väldigt nöjd med Bruksskolan i Hälleforsnäs när det gäller mobbning. Det finns bara ca 3 mobbare i klass 6-9 och de har inga anhängare utan slänger bara glåpord från gång till gång. Jag har själv aldrig blivit riktigt mobbad men jag mobbade lite när jag var yngre när jag inte förstod att jag sårade folk. Nu är jag istället personen som försöker lägga mig i men om det inte går så försöker jag istället finnas där för den utsatta efteråt.

 Bruksskolan i Hälleforsnäs beröms för sitt arbete mot mobbning - Flen - ekuriren.se

 

Av Sandra - 21 september 2013 17:14

Even though a lot of crazy things are going on around us, I honestly don’t think it’s been that hard to stay down to earth. I look around me and I can see how people could get carried away, because if you lived completely in the fame bubble you could end up thinking you’re the greatest thing ever. I almost feel a bit sorry for people whose lives get completely taken over by it, because I can see how it would be hard to stay grounded. But we all live very normal lives outside of the band, so we don’t let things run away with us. I think you just need to take a step back from it every now and again, remind yourself of what it is you’re involved in as a whole and get it in perspective. It’s a very cool job, but it doesn’t make me any better than anybody else. If you’re not very nice to people, word gets around. When someone meets you for the first time, there’s no gray area. They’ll go back to their friends and either say “he was really nice” or “he’s a bit of an idiot to be honest,” because saying someone is “all right” isn’t a great story. If you act even slightly diva, people will pick up on it. If I see someone acting like they’re something special it shocks me into not doing it even more. And I have seen a lot of people do it, both famous and non-famous. I don’t understand why you cant just be nice to people, whether you’re in the public eye or not.” — Harry Styles

Av Sandra - 21 september 2013 16:19

Project Unbreakable ska hjälpa kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp. Detta genom att de får citera de som förgrep sig på dem – på handskrivna skyltar. 

Enligt Buzzfeed har det blivit drygt 2 000 bilder på två år, samtliga publicerade på projektets Tumblrblogg.

Här berättar Brown mer om projeketet:

Av Sandra - 21 september 2013 16:05

Klipp om lampan:

På en brandstation i amerikanska Livermore hänger en lampa som har lyst mer eller mindre oavbrutet – i 112 år.

– Den väcker uppmärksamhet över hela världen, säger Steve Bunn, officiell beskyddare av lampan, enligt Daily Mail.

 

En genomsnittlig glödlampa sägs hålla i cirka 1 000 timmar, men en glödlampa på en brandstation i Livermore, Kalifornien påstås ha lyst i 112 år. Lampan som till och med har en egen webbkamera och fanklubb innehar rekordet som världens äldsta fungerande glödlampa i Guinness rekordbok.

– Ingen vet hur det är möjligt. Det är en 60-wattslampa på bara fyra watt, så vet varför den fortsätter lysa. Vi har haft vetenskapsmän från hela landet här, säger Lynn Owens, ordförande i Centennial Light Bulb Committee tillTime.com.

”Bättre förr”

Lampan har bara varit släckt vid en handfull tillfällen utöver ett par strömavbrott genom årens lopp. Som längst har lampan, som lockar turister från hela världen, vilat i en vecka. Steve Bunn tror att hemligheten ligger i lampans teknik.

– Man gör inte lampor på det här sättet längre, vilket tydligt bevisar att vissa saker faktiskt var bättre förr, säger han.

Lampan är skapad av Adolphe Chailet, en konkurrent till Thomas Edison i slutet av 1800-talet, och donerades ursprungligen till brandstationen av lokale elbutiksägaren Dennis Bernal.

Källa

Av Sandra - 21 september 2013 15:54

Havsplattformen HM Fort Roughs som ligger i Nordsjön utanför Suffolk byggdes under andra världskriget, och ockuperades 1967 av Paddy Roy Bates. Han drev då en piratradiostation och ville komma undan de brittiska sändningsreglerna.

Utnämnde Sealand till egen nation

Bates utnämnde så småningom plattformen till en egen nation:Principality of Sealand och krönte sig själv till statsöverhuvud, Prince Roy I.

1978 stormades plattformen av den tyska advokaten Alexander Achenbach, som tog Bates son som gisslan och försökte ta makten över Sealand. Roy Bates lyckades återta plattformen men Achenbachs grupp anser sig fortfarande vara de rätta ledarna på ön och driver en "exilregering" från Tyskland.

Falska pass och adelstitlar

Då Paddy Roy Bates dog förra året ärvdes tronen av hans son Michael, men han bor i Essex på fastlandet. Principality of Sealand har i dagsläget bara en enda invånare, en vaktmästare som bor på plattformen, skriver Huffington Post.

Förra året deklarerade Sealand att man vill satsa på turism, men än så länge består landets inkomstkälla främst av försäljning av muggar och t-shirts på nätet. Man säljer även adelstitlar. Faktum är att vem som helst kan bli hertig eller hertiginna av Sealand - till ett pris av 320 dollar.

Falska Sealandpass finns till salu och har dykt upp i kriminella sammanhang. Bland annat figurerade ett av dem i utredningen av mordet på modeprofilen Gianni Versace 1997. Sealand hyrdes under en kort period av dataföretaget Havenco, som skulle använda plattformen för att skapa en fristad för datainformation.

Källa

Fakta om Sealand

Yta: Cirka 200 kvadratmeter

Höjd över havet: Plattformen vilar på cirka sju våningar höga betongfundament, åtta meter i diameter.

Statsskick: Furstendöme.

Valuta: En Sealändsk dollar motsvarar en amerikansk dollar.

Invånare: Har varierat genom åren. Nu bor en person i Sealand.

Officiell hemsida: www.sealandgov.org


Natur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards