Skylight

Alla inlägg under september 2013

Av Sandra - 23 september 2013 19:12

Beverley Gail Allitt, född 4 oktober 1968, även kallad "Dödsängeln", är en brittisk seriemördare som mellan februari och april 1991 mördade fyra barn och skadade ytterligare fem barn allvarligt på det barnsjukhus i Lincolnshire, England där hon arbetade som sjuksköterska. Hennes första offer var en sju månader gammal pojke vid namn Liam Taylor som mördades 21 februari 1991. Huvudsakligen använde hon sig av injektioner av insulin eller kaliumoch förorsakade på så sätt hjärtstillestånd hos barnen.

Två andra offer var de för tidigt födda tvillingarna Becky och Katie Phillips. Becky mördades 1 april 1991 med en insulinöverdos. Allitt gav även Katie en överdos av insulin; Katie överlevde men blev åsamkad svåra hjärnskador, förlamning och blindhet. Allitt hade då blivit tillfrågad om att bli gudmor till Katie. Katie Phillips fick 1999 ett rekordhögt skadestånd på 26 miljoner kronor.

Allitt blev diagnostiserad med Münchhausen by proxy, en psykisk sjukdom som innebär på att man söker uppmärksamhet genom att skada andra.

Den 23 maj 1993 dömdes Allitt till 13 gånger livstids fängelse. Hon erkände då fyra mord, tre mordförsök och att ha orsakat svåra skador på ytterligare sex barn.

ANNONS
Av Sandra - 23 september 2013 18:21

The Highway of Tears är en serie ouppklarade mord och försvinnanden av unga kvinnor längs 800 km, Highway 16 är mellan Prince George och Prince Rupert, British Columbia, Kanada från 1969 till 2011. Officiella källor listar antalet offer vid 18, men enligt lokalborna kan antalet vara så högt som 49. 

Deras officiella hemsida finns här:  Highway of Tears


ANNONS
Av Sandra - 22 september 2013 17:19


   

Gary Ridgway

Gary Ridgway, född 18 februari 1949 i Salt Lake City, Utah, är en dömd amerikansk seriemördare från Seattle-området som erkände morden på 48 prostituerade kvinnor år 2003. År 2011 erkände han sitt 49:e mord, vilket utökade hans straff med ännu en livstidsdom. Ridgway är en av de värsta seriemördarna i USA:s historia. Han kallas för The Green River Killer. Gary dödade så många att han inte kunde hålla räkningen och han har dödat fler kvinnor än vad som hittats.

Av Sandra - 22 september 2013 16:52

Exempel på ''gay butt'':

Av Sandra - 22 september 2013 16:35

Rävhaj

Rävhaj (Alopias vulpinus) är en hotad hajart som förekommer i varma och tempererade havsområden världen över, i Stilla havetAtlantenIndiska oceanen och Medelhavet

Rävhajen kan bli från 2,5 upp till omkring 6 meter lång och väga 450 kilogram. Ett kännetecken för arten är att stjärtfenan är påtagligt utdragen, så att den kan vara nästan lika lång som hajens kropp. Den är mörkblå till svart på ovansidan, ljus på buken.

Arten är en pelagisk haj som framför allt lever på stimfiskar. Den tar också bläckfisk. Den stora stjärtfenan används som ett vapen för att bedöva bytet. Arten lever ner till över 500 meters djup, men går vanligtvis inte mycket djupare än 100 m.

Rävhajen föder mellan 2 och 4 levande ungar. De är mycket stora vid födseln, från 120 till 150 cm.

Rävhajen finns i de flesta tropiska till tempererade hav. I skandinaviska farvatten förekommer rävhajen upp till Nordsjön och mellersta Norge. Den går sällsynt in i Skagerack och Kattegatt.

Storögd rävhaj

Storögd rävhaj (Alopias superciliosus) är en hajart som beskrevs av Lowe 1841. Storögd rävhaj ingår i släktet Alopias, och familjen rävhajarIUCN kategoriserar arten globalt som sårbar. Inga underarter finns listade.

 


Av Sandra - 22 september 2013 16:31

Visste du att noshörningar har vandrat på jorden i 60 miljoner år? I dag finns fem arter, men för 20 miljoner år sedan existerade faktiskt 30 arter!

Och i dag den 22 september på Noshörningens dag - World Rhino Day - vill vi uppmärksamma detta ett av världens mest hotade djur. Tjuvjakten skördar många offer. Över 600 noshörningar har dödats av tjuvjägare hittills i år, bara i Sydafrika. 

Samtliga fem noshörningsarter är utrotningshotade. Tre av dem lever i Asien - indisk noshörning, javanoshörning och sumatranoshörning - och två i Afrika - trubbnoshörning och spetsnoshörning). 

Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa noshörningen:

• Känns kanske självklart, men ändå: köp absolut inte noshörningsprodukter, såsom knivar med skaft av noshörningshorn
• Bli WWF-fadder. Då stödjer du WWFs kampanj för att stoppa handeln med noshörningshorn, elfenben och tigerdelar.www.wwf.se/bli-fadder
• Använd enbart miljömärkt (FSC) trä, papper och certifierad palmolja, på så vis stödjer du sumatranoshörningen och javanoshörningen
• Dela det här inlägget så att fler uppmärksammar noshörningen!
Tack!

PS. På vår hemsida kan du lära dig mer om noshörningar:http://www.wwf.se/vrt-arbete/arter/1125803-noshrning

WWF

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se