Skylight

Alla inlägg under september 2013

Av Sandra - 28 september 2013 19:17

Bigfoot

 

BigfootStorfot, även kallad Sasquatch, är en kryptozoologisk varelse som sedan 1800-talet rapporteras ha setts i stora skogar i USA ochKanada. Eventuellt kan den vara en släkting till snömannen, yeti.

Det sägs att Bigfoot har en kraftig pälsbeklädd kropp, lutande hållning, vikt på ca 200 kg, längd på 2-3 meter och armar som når honom ner till knäna. Det sägs också att Bigfoot ger ifrån sig en stinkande och säregen lukt. Vittnen säger att Bigfoot är en okänd primat-art.

Observationer och spår

Sedan 1800-talet har det i USA och Kanada rapporterats in över 1600 fynd av Bigfoot (antingen som spår eller observationer). Trots att många påstår sig ha sett Bigfoot så har ingen lyckats med konststycket att fånga in honom. Vissa påstår sig ha skjutit mot Bigfoot på nära håll och enligt dem har han inga problem att tåla gevärskulorna.

En del säger säger sig ha blivit bortförda av Bigfoot, en av dem är Albert Ostman. Han påstår att han 1924 blev utdragen ur sin sovsäck av en Bigfoot och förd till dennes gömställe. Där hölls han som fånge i flera dagar, för att sedan undkomma efter att ha givit Bigfoot en del av sin snus. Snuset gjorde att varelsen mådde dåligt och han själv fick chansen att fly.

De första fotavtrycken som sägs ha tillhört en Bigfoot rapporterades av upptäcktsresanden David Thompson år 1811. Sedan dess har man hittat många avtryckt som kan ha tillhört en Bigfoot. De största som påträffats var upp till 20 centimeter breda och 60 centimeter långa. På grund av att avtrycken ofta uppvisar avtryck efter svettkörtlar, valkar och slitmönster så tror många forskare att avtrycken kommer från någon varelse som liknar en stor människoapa.

Den 20 oktober 1967 påstod sig jägaren Roger Patterson och hans kollega Robert Gimlin i Bluff Creek, Kalifornien att de hade fångat Bigfoot på film. Filmen har konstaterats vara äkta, men om det är varelsen Bigfoot eller en man i kostym vet man dock inte. Dock påstår majoriteten att den är falsk. Filmen undersöktes av universitet i New York, London och Moskva och de kom fram till att varelsen på filmen var ca 2 meter lång och tog 1 meter långa steg, längre än en människa brukar ta. "Bigfoot" på filmen gick med böjda ben och armarna fritt hängandes längs med sidorna.Skeptikerna påstår att filmen visar en stor man klädd i gorilladräkt.

I början av augusti 2008 meddelade de två jägarna Rick Dyer och Matthew Whitton i Georgia, USA att de har hittat en död bigfoot och påstod sig ha fått stöd av en forskare. Den 15 augusti skulle jägarna lägga fram bilder och DNA-bevis, men de DNA-prov som togs visade inga spår av en ny art, utan av människa och nordamerikansk opossum. Den första bilden på det döda djuret som låg i en frysbox fylld med vatten och som såldes till media visade sig senare vara en bild på en kostym från "the Horror Dome", en amerikansk shoppingsajt. Sedan dess har jägarna inte velat visat upp någon kropp för utomstående och den påstådda forskaren som stödde deras påstående visade sig i själva verket vara bror till en av jägarna. I slutet av augusti kom det dock fram att den påstådda frysta bigfoot egentligen bara var en maskeraddräkt. Forskare hade sett på när bigfoots kropp sakta började tina. Snart upptäckte man att huvudet var ihåligt och fötterna av gummi. De påstådda jägarna har vägrat kommentera saken.

Varelsens existens

Eftersom inget bevis ännu finns för varelsens existens räknas Bigfoot tillhöra kryptozoologin. Fyndet av fossil av småväxta människor i Flores i Indonesien gör dock att anhängare av Bigfoots existens har fått nytt hopp att också Bigfoots existens en dag skall kunna bevisas. Vissa beskrivningar av Bigfoot påminner om den utdöda människoapan Gigantopithecus som levde i Kina för mer än 300 000 år sedan.

 

   

Av Sandra - 28 september 2013 09:48

Louis bytte texten till “I CAN’T COMPETE WITH MY BOYFRIEND”

Av Sandra - 27 september 2013 23:11

 

På bilden ser man Eddie Razaz(homosexuell) som slänger pastan i sopporna.

En av ägarna till det italienska pastaföretaget Barilla gav en intervju – och förklarade att han inte tänkte ha med några homosexuella i sina reklamer. 

ITALIEN. Guido Barilla är en av ägarna till jätteföretaget Barilla, som bland annat äger svenska Wasa knäckebröd. I går gjorde han en radiointervju med italienska Radio24 och uttalade sig om varför företaget aldrig skulle kunna tänka sig att ha med en homosexuell familj i sin reklam.

– Vi kommer aldrig att ha med någon homosexuell familj i vår reklam eftersom vi gillar den traditionella familjen. Och om homosexuella inte gillar det kan de alltid äta pasta från någon annan tillverkare. Alla är fria att göra vad de vill, sa Barilla enligt QX.

Uppmanar till bojkott

Något som väckte reaktioner. Den italienska hbt-rörelsen uppmanar nu till bojkott av företagets produkter.

– Jag tycker vi ska göra som Guido säger och sluta äta Barillas pasta, säger homoaktivisten Aurelio Mancuso enligt QX.

Källa

Av Sandra - 27 september 2013 23:08

Afghanska Asree Gul föddes med två huvuden. Den lilla flickan, som också har en fullt frisk tvillingsyster, opererades förra veckan i en komplicerad operation. Men det var en komplicerat operation som lyckades, den första av sitt slag i Afghanistan.

– Vi har inte speciellt modern utrustning men jag är glad över att kunna meddela att allt gick bra, säger kirurgen Ahmad Obaid Mojadid till BBC.

Läkarna tror att den ovanliga defekten kom till av att ytterligare ett foster inte utvecklades utan istället fastnade på lilla Asree.

Hennes familj, som kommer från en fattig del av Chaparhar-distriktet, tog med henne till läkaren efter det att hon inte klarat av att sova.

Källa

Av Sandra - 27 september 2013 21:56

Hot British Actor Is Next In Line for Rehab | BLIND GOSSIP

Hot British Actor Is Next In Line for Rehab

Every young star needs a fixer in their entourage to score their dr*gs. In movie circles this usually means a “producer” with a trust fund.

There’s one international film financier photographed with almost every troubled star and starlet… usually just before they head to rehab.

So it’s bad news for the team around which once-hot young Brit actor (whose love-life and advertising deals are bigger news than his recent films) as their boy seems to be hanging out more and more with his “ambience technician”?

Actor: Robert Pattinson

Film Financier: Mohammed Al Turki

Mohammed har tidigare setts med Zac Efron och Lindsay Lohan och båda hamnade på rehab..

Av Sandra - 27 september 2013 19:15

Slender

 

Slender är ett gratis och nedladdningsbart skräck- och uthållighetsspel som släpptes till PC och Mac i juni 2012.

Figuren som förföljer spelaren liknar en lång, mager man klädd i en mörk kostym med ett formlöst, vitt ansikte. Denne är långt borta i början, men fortsätter att komma närmare för varje meddelande som spelaren samlar. Han kommer också att teleportera sig spöklikt för att hinna upp spelaren och kan även helt försvinna ur sikte ibland. När han är i närheten kommer bilden att skimra en aning. Om spelaren ser honom för länge i ansiktet på nära håll tonas skärmen, man ser tentakelliknande armar som sprider ut sig från förföljaren, sist av allt visas förföljarens ansikte på nära håll och spelet slutar. Figuren är även kallad Slender Man.

 

Olika youtubare spelar Slender:

Död · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards