Skylight

Alla inlägg under augusti 2013

Av Sandra - 23 augusti 2013 17:44

      
      
      

Av Sandra - 22 augusti 2013 18:13

Skådespelaren kommer ut som homosexuell i ett brev – och passar på att ge Rysslands regering en redig känga. 

"Prison Break"-stjärnan Wentworth Miller, 41, har just gett Rysslands president Vladimir Putin ett stort och välbehövligt "fuck you". 

Det var efter att Miller blev inbjuden till St. Petersburgs internationella filmfestival som han bestämde sig för att berätta om sin sexuella läggning. I ett brev till chefen över filmfestivalen så passade Miller på att ge den ryska regeringen en rejäl känga. 

"Måste tacka nej"

– Tack för er trevliga inbjudan. Som någon som tidigare har njutit av att besöka Ryssland, och som även har ryska förfäder, så skulle det göra mig väldigt glad att få tacka ja. Men som homosexuell man så måste jag tacka nej, skriver han i brevet, uppger Tmz.com. 

Miller fortsätter sin drapa: 

– Jag är djupt oroad över attityden och på det sätt som homosexuella män och kvinnor behandlas av den ryska regeringen. Situationen i dagsläget är oacceptabel, och jag kan inte med gott samvete delta i ett firande som arrangeras av ett land där människor som jag själv systematiskt nekas sina rättigheter att leva och älska öppet, skriver Miller i brevet. 

Se ett nyhetsinslag om Millers brev:

 

Källa

-

I ett öppet brev till Sankt Petersburgs filmfestival tackar Wentworth Miller, 41, nej till inbjudan, går till skarp attack mot Rysslands regering - och passar samtidigt på att komma ut som homosexuell.

 

Rykten har cirkulerat sedan 2005 när succéserien ”Prison Break” hade premiär.

Nu väljer Wentworth Miller, 41, att komma ut som homosexuell.

Han gör det i ett öppet brev riktat till chefen för Sankt Petersburgs filmfestival.

”Tack för din vänliga inbjudan. Som någon som tidigare njutit av att besöka Ryssland och som också kan hävda viss rysk härkomst, skulle jag gladeligen tacka ja. Men, som en homosexuell man, måste jag avböja” skriver Miller i brevet som återges på gayorganisationen GLAAD:s sajt.

”På inget sätt acceptabelt”

”Prison Break”-stjärnan fortsätter:

”Jag är djupt bekymrad av den ryska regeringens pågående attityd mot och behandling av homosexuella män och kvinnor. Situationen är på inget sätt acceptabel, och jag kan inte med rent samvete delta i ett firande i ett land där folk som jag systematiskt förnekas sina grundläggande rättigheter att leva och älska öppet.”

Wentworth Miller avslutar sitt brev med en förhoppning om att ändå få möjlighet att komma tillbaka till Ryssland:

”Kanske, om och när omständigheterna förbättras, kan jag ta mig friheten att göra ett annat val. Tills dess” och sedan undertecknar han med sitt namn och att han är medlem i två amerikanska HBT-organisationer.

Källa

Av Sandra - 21 augusti 2013 19:35

image

En triangel är en känd gay symbol, Nick Grimshaw har en t.ex en på sin arm och Louis har på sin vrist:

image

Och efter premiären twittrade Harry det här:

image

Twitter / Harry_Styles: You can tell a man by his ankles.

Av Sandra - 21 augusti 2013 19:23

Emerson Sheik, homofobi, ESPN, Brasilien, CorinthiansBrasilien, Emerson Sheik, Corinthians, homofobi, ESPN

Fotbollsspelaren Emerson Sheik vänskapliga puss med en manlig vän upprörde Corinthinas-supportrar så mycket att han bad om ursäkt. Nu får han uppbackning av två brasilianska journalister – som pussas i teve. 

Förra helgen publicerade Corinthians anfallare Emerson Sheik en bild där han pussar en manlig vän. Det fick en drös av klubbens supportrar att rasa och protestera utanför deras träningsanläggning med både ramsor och banderoller. 

Enligt den brasilianska tidningen Estadao skrek de att de skulle göra den 34-årige fotbollsspelarens liv till "ett helvete" och på en banderoll stod det: "Det här är en plats för män, inte bögar". 

"Betedde sig fördomsfullt"

Klubbledningen i Corinthians vägrar uttala sig i frågan eftersom det "inte var Corinthians som kysste någon". Det gjorde däremot Sheik som bad om ursäkt, men samtidigt fördömde supportrarnas reaktion.

– Supportrarna reagerade på ett dåligt sätt. De betedde sig fördomsfullt, sa han.

"Homofobi tillhör forntiden"

I brasilianska ESPN får däremot 34-åringen uppbackning av två journalister som – live i teve – pussar varandra. Enligt 101greatgoals säger de bland annat att "Sheiks sexualitet inte har någon betydelse" och att "homofobi tillhör forntiden". 

Se pussen här. 

Källa

Av Sandra - 21 augusti 2013 19:21

Ryssland, Antigaylag, Sverigedemokraterna, Sexualitet, Tommy Hansson, SD, Björn Söder, HBTQ

Södertäljepolitikern Tommy Hansson vill ha en liknande lagstiftning mot hbtq-"propaganda" som den kritiserade ryska diton. Nu får han kritik av den egna partitoppen. Men RFSL Ungdom menar att SD är bättre på att prata än agera. 

– Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

Så sa den sverigedemokratiska kommunpolitikernTommy Hansson till Nyheter24 på tisdagen på tal om den ryska antigaylagstiftningen. Hans citat och blogginlägg har väckt stora reaktioner på Twitter och Facebook. Nu får han även kritik av den egna partitoppen – som inte vill kännas vid hans åsikter.

– Sverigedemokraterna förespråkar ingen sådan lagstiftning och jag tror att alla förstår att Hanssons uttalanden inte är något partiet står bakom, säger presschefen Martin Kinnunen till Nyheter24.

"Finns partimedlemmar som tycker jag har sunda åsikter"

Hansson, som är gruppledare för SD i Södertälje kommun, har länge varit en profil i partiet och har en lång politisk karriär bakom sig. Fram till i början av sommaren var han dessutom chefredaktör för partitidningen SD-kuriren. Han menar att han inte är ensam om att tycka så här i hbtq-frågor.

– Jag har fått både positiva och negativa reaktioner. Men det finns definitivt partimedlemmar som tycker att jag har sunda åsikter i den här frågan, säger Hansson till Nyheter24.

Vad tänker du när du hör partiledningens reaktion?

– Jag vet att det här är mer en personlig reflektion från min sida. Men det är ingen kampanj jag driver att vi ska ha samma lagstiftning som Ryssland.

Hansson uppger att han inte varit i kontakt med partiledningen sedan han skrev blogginlägget. Han vill inte spekulera i hur hans åsikter skulle kunna påverka hbtq-personer som funderar på att söka sig till Sverigedemokraterna.

– Det är upp till var och en att ta ställning. Jag kan inte i varje läge ta hänsyn till vad som är röstmaximerande för partiet, säger han.

"Det gör så klart många upprörda"

Emelie Mire Åsell, ordförande för RFSL Ungdom, menar att Hanssons uttalanden är allvarliga. Hen är inte förvånad att partiet tar avstånd.

– Det är viktigt hur partiet agerar rent politiskt när hbtq-personers rättigheter debatteras och beslutas om. Till exempel är Sverigedemokraterna det enda partiet i riksdagen som, trots att det slagits fast av svensk domstol att det bryter mot de mänskliga rättigheterna, vill behålla tvångssteriliseringar av personer som vill byta juridiskt kön, säger hen till Nyheter24 och fortsätter:

– I maj debatterade partiledningen flitigt i riksdagen för att fortsätta tvångssterilisera transpersoner och hela partiet röstade emot ett borttagande av tvångssteriliseringar och därmed röstade de också emot transpersoners mänskliga rättigheter.

Åsell tror att många reagerat starkt på det Hansson sagt.

– I princip hela hbtq-communityt har upprörts och tagit avstånd från de ryska propagandalagarna och att en politiker från ett svenska riksdagsparti utrycker att han gärna ser liknande lagar i Sverige gör så klart många upprörda, säger hen.

Partisekreteraren jämförde homosexuella med pedofiler

Sverigedemokraterna har egentligen sedan valrörelsen 2010 försökt utmåla sig som ett hbtq-vänligt parti. Under rubriken "SD - ett parti för hbt-personer" skrev partiledaren Jimmie Åkesson och andre vice partiordförande Carina Herrstedt följande i Aftonbladet i mars 2010:

"Vi tillstår och beklagar att det faktiskt ligger något i kritiken om att enskilda företrädare för vårt parti, vid enstaka tillfällen under de gångna åren, har uttalat sig på ett olämpligt och onyanserat sätt om homosexuella som grupp".

De fortsätter sedan:

"Vi vill därför ta tillfället i akt att uppriktigt be om ursäkt för dessa uttalanden. Samtidigt som vi också vill klargöra att inga former av nedsättande attityder gentemot hbt-personer har någon som helst förankring i våra program och policydokument".

Faktum är dock att partisekreteraren Björn Söder tre år tidigare var en av dessa "enskilda företrädare". I en text i partitidningen SD-kuriren skrev han följande:

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall "normaliseras"? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare".

"Inte ett av de bättre alternativen"

För RFSL Ungdoms ordförande är det fortfarande så att SD inte direkt är det bästa alternativet när det kommer till hbtq-frågor.

– Hbtq-personer röstar precis som alla andra på olika partier av olika anledningar. Men vill man rösta på ett riksdagsparti som tydligt, i både ord och handling, stödjer hbtq-personers mänskliga rättigheter så har Sverigedemokraterna inte profilerat sig som ett av de bättre alternativen, säger Åsell.


Citat från Hanssons blogg:



"Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro. Så sker som alla vet inte i Sverige i dag, där varje form av kritik mot homosexuellt leverne och politiserande efter decennier av hjärntvätt  betraktas som närmast kriminellt".

Hanssons inlägg kom i samband med debatten om svenska höjdhopparen Emma Green Tregaros protest under friidrotts-VM i Moskva. Hon och löparenMoa Hjelmer målade naglarna i regnbågsfärger för att visa sitt stöd – något som kritiserades av ryska nationalhjältenJelena Isinbajeva, guldmedaljör i stavhopp.


Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards