Skylight

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

”Emma är en stor hjälte för varenda bög, flata och bi”

Av Sandra - 18 augusti 2013 00:20

Som redaktör på Sveriges största gaytidning QX betyder den senaste veckans ”Nailgate” jackpot. Artiklarna om Emma Green Tregaros naglar är nämligen precis vad jag vill se i svensk media just nu.

Många kallar nagelmålandet en bagatell men jag säger som Kajsa Bergkvist: ”Det är bättre att göra något än inget”.

Och det är precis därför Emma Green Tregaro är HBT-världens hjälte just nu.

De regnbågsfärgade naglarna har ju klöst sig fast i varenda människas medvetande. Och gayvärlden jublar. För varenda bög, flata, bi och transperson ser Emma som stor hjälte. Mina gaypolare har tweetat #goemma-taggen tills fingrarna blöder, Facebook-delningarna av positiva Emma-krönikor har exploderat, och varenda gaykändis har instagramat nagelbilder.

För det ÄR en stor grej.

Att en stor svensk heterosexuell idrottsstjärna vågar agera. Genom en enkel, men jävligt viktig gest visar Emma Green Tregaro att hon står upp för alla människors lika värde. Men framför allt visar hon sitt stöd för världens alla HBT-personer: ”Ni är inte ensamma, jag står på er sida”.

Ni har fel

Vi behöver nämligen det just nu. För hetsjakten och förtrycket av HBT-personer i Ryssland är på riktigt. Det händer nu. Se bara de fruktansvärda filmerna på nätet där unga bögar torteras för att de råkar gilla en kille istället för en tjej. Och ja, de ryska gayförföljelserna GÅR att jämföra med härjningarna under trettiotalet i Tyskland. Vi som flaggar regnbåge i hjärtat har helt enkelt ingen existensrätt i det stora landet i öst.

Så, alla som tycker att idrott och politik inte hör ihop: Ni har fel.

Om vi nu ska kalla rätten att älska den man vill för politik så hör de ihop. Den rätten hör nämligen ihop med allt och jag är så glad att en person med världens alla blickar på sig tog sig mod och visade Ryssland ett par trotsigt målade naglar och sa:

”Kärlek mellan två människor kan aldrig vara fel.”

Mästerskapets stora hjälte

Och för de som är trötta på hela den här debatten har jag bara en sak att säga: Stäng av all media i ett halvår framöver. Emmas naglar var nämligen bara startskottet på vad som komma skall. Vägen mot OS i Sotji kommer att kantas av pikanta protester och briljanta bojkotter, var så säkra. Vi ska bara låta nagellacket torka lite först.

Emma hoppade för medalj men i våra ögon glimrar hennes nagelaktion mer än vilket pris som helst. Hennes målade naglar har gjort henne till en gayikon och hon är tveklöst det här mästerskapets stora hjälte. Emma Green Tregaro har satt ribban för hur en svensk idrottare ska se ut, och framförallt agera, 2013.

Prisutdelningen för Årets Hetero på QX Gaygala lär väl knappast bli en nagelbitare?

Ronny Larsson/redaktör QX

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 18 augusti 2018 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - 15 augusti 2018 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - 14 augusti 2018 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - 14 augusti 2018 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - 13 augusti 2018 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards