Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 26 juli 2013 08:20

Knölval, Dykare, Kalifornien

Fiskaren Adrian Colaprete lyckades skära loss en val som fastnat i ett fiskenät. De två kameramännen Shawn Stamback och Francis Antigua var nära att bli uppätna av en knölval.

De två fördrev tiden mellan två olika dyk genom att snorkla omkring i vattnet utanför Kaliforniens kust, i hopp om att eventuellt filma ett par knölvalar som befann sig en bit bort.

– När vi hoppade i vattnet var de omkring 400 meter bort, säger Stamback till GrindTV.

"Tur att ingen blev skadad"

Men när ett stim sardiner helt plötsligt simmade in vid de två snorklande männen följde valarna efter och knölvalarna var bara decimetrar från att sätta i sig kameramännen.

Enligt GrindTV är det tydligt att valen inte på något sätt var ute efter männen men att en så stor val lätt kan döda en människa utan att ha några sådana intentioner.

– Det var verkligen tur att ingen blev skadad, säger valexperten Monica De Angelis till GrindTV.

Se dramatiken här:


Källa

ANNONS
ANNONS
Av Sandra - 25 juli 2013 21:45

Varje år anordnar University of Miami en världskänd undervattensfototävling för amatörfotografer. Årets vinnare, Kyle McBurnie, tog detta fantastiska foto utanför Kalifornien på en knubbsäl som kikar fram ur en skog av kelp.

Källa

 

Av Sandra - 25 juli 2013 20:52

Man, Lesbisk, Brand, Gay, Relation, Gift

En malaysisk man kämpar för sitt liv efter att ha tänt eld på sig själv. Anledningen? Han kom på sin fru med att ha ett förhållande med en kvinna. 
MALAYSIA. Mannen, endast känd som Lim, 50, upptäckte att hans fru hade haft en lesbisk relation och det ska också ha varit anledningen till att han tände eld på sig själv.

Frun hade varit i ett hemlig förhållande med sin chef i drygt 18 år när Lim fick nys om relationen. 

Parets 18-årige son befann sig hemma och satt vid datorn när han hörde sin mamma skrika. 

Ville döda familjen

– Han rusade ut ur rummet och såg sin pappa som brann, därefter rusade han ut och försökte släcka branden med vatten från toaletten. Även grannarna hjälpte till, säger polisen Amiruddin Jamaluddinskriver International Business Times. 

Sonen nekar till anklagelser om att hans mamma försökt att döda pappan.

Släktingar till familjen hävdar också att mannen hade velat döda både sin fru och sina tre barn men att han inte kunde förmå sig till att göra det.


Mannen kördes till sjukhus och hans tillstånd uppges fortfarande vara kritiskt, skriver International Business Times.

Källa

Läs också om de två pakistanska kvinnor, i Storbritannien, som är det första muslimska, lesbiska paret som har gift sig.

Av Sandra - 25 juli 2013 20:50

Satanic Temple, Pink mass, westboro baptist church, GravskändningPink mass, Satanic Temple, westboro baptist church, GravskändningGravskändning, westboro baptist church, Pink mass, Satanic TemplePink mass, westboro baptist church, Satanic Temple, Gravskändning

Medlemmar ur Satanic Temple fick stor uppmärksamhet när de hånade Westboro Baptist Church. Nu misstänks satanisternas ledare för gravskändning – efter att ha lagt sin pung på en gravsten. 


MISSISSIPPI. 14 juli utförde medlemmar av satanistkyrkan Satanic Temple en aktion vid en gravsten tillhörande mamman till Fred Phelps, grundaren av den hatkyrkan Westboro Baptist Church. Ceremonin utfördes för att göra mamman till den homohatande Phelps homosexuell, långt efter hennes död. 

Nu är polisen på jakt efter Lucien Greaves, mannen som ledde ceremonin. Tidigare i veckan rapporterade WTOK att ett flertal medlemmar av kyrkan misstänktes för bland annat olaga intrång och sexuellt ofredande.

"Bröt mot lagen"

Nu har de anklagelserna lagts ner men Greaves är däremot misstänkt för gravskändning efter att en bild, där han lägger sitt könsorgan på graven, publicerats på nätet.

– Han bröt mot lagen, säger polischefen Dean Harper, till Huffington Post.

Harper säger till Huffington Post att Greaves riskerar böter på omkring 500 dollar, motsvarande ungefär 3 300 svenska kronor. Han säger också att ytterligare ett skäl till att gå vidare i målet är att hindra andra från att utföra liknande ritualer, något som Satanic Temple har uppmanat till.


Här kan du läsa mer om själva ceremonin, kallad för "pink mass"

Och här kan du läsa mer om Westboro Baptist Church.

Källa

Av Sandra - 25 juli 2013 20:44

Forskare, Katter,  Allergisk reaktion, Allergi, Cambridge

Grattis kattälskare – snart kan du slippa din allergi. Forskare vid Cambridge har nått ett genombrott som kan innebära ett botemedel.


CAMBRIDGE. Var tionde svensk är allergisk mot katter. Men snart kan det vara ett minne blott att behöva utstå diverse allergiska reaktioner när man ska hänga med sitt favoritdjur.

Forskare vid Cambridge-universitetet har kommit på vad allergin beror på. Det är när katterna rengör sig själva som saliv, hormoner och hudceller hamnar i deras päls.

Den mänskliga kroppen kan misstolka hudcellerna och tolka dessa som något farligt. Det är då man får allergiska reaktioner som svullna ögon, hosta, snuva och andningssvårigheter. Kroppen överreagerar, helt enkelt.

"Har länge varit ett mysterium"

Nu menar forskarna att detta kan leda till ett botemedel mot allergin.

– Hur kattens hudceller leder till en så stark allergisk reaktion hos vissa människor har länge varit ett mysterium, säger Clare Bryant, rapportens huvudförfattare, till Sky News.

Ett botemedel mot kattallergin skulle också kunna hjälpa de som får allergiska reaktioner av hundar.

Källa

Av Sandra - 25 juli 2013 20:33

Nej, det är inte inbillning eller skrock att fullmånen påverkar vårt nattliv. Forskare har nu för första gången visat att sömnen försämras när månen är full.

Många klagar på att de snurrar runt i sängen, oförmögna att komma till ro de nätter fullmånen lyser. Ett schweiziskt forskarlag, under ledning av professor Christian Cajochen vid universitetet i Basel, kom av en händelse att tänka på detta på en bar en kväll när det var fullmåne och bestämde sig för att undersöka data från en tidigare sömnstudie. När de jämförde resultaten mot måncykeln kunde de slå fast att det fanns belägg för klagomålen. Det banbrytande resultatet redovisas i tidskriften Current Biology.

De 33 försökspersonerna - fullt friska i olika åldrar - hade fått krypa till sängs i laboratoriemiljö och hade alltså inte nåtts av eventuellt månljus. Mätningarna gjordes under en längre tid och under månens alla faser.

Det visade sig att runt fullmåne tog det försökspersonerna fem minuter längre att somna in och de sov totalt 20 minuter mindre. Även sömnens kvalitet påverkades: Den hjärnaktivitet som är kopplad till djupsömn sjönk med 30 procent. Dessutom sjönk halten av sömnhormonet melatonin.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se