Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 27 juli 2013 16:15

Prideparad, Vilnius, Birgitta Ohlsson

Under Prideparaden i litauiska Vilnius gick homofober till attack med ägg. En av de som träffades var Sverige EU-minister Birgitta Ohlsson. 

VILNIUS.  Prideparaden i litauiska Vilnius attackerades av äggkastare vid lunchtid på lördagen. Bland de drabbade fanns Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson.

– Hon blev träffad flera gånger, säger hennes pressekreterare Carl Lagerqvist till Aftonbladet.

Nazister och religiösa fanatiker

Enligt Aftonladet utgick arrangörerna från att Prideparaden skulle ha omkring 800 deltagare. Bland de personer som protesterade mot Prideparaden ska det ha funnits så väl nazister som religiösa fanatiker.

Flera av dessa gick också till ägg-attack mot paraden men stoppades till slut av säkerhetsvakter.

– Vi gick längst fram i tåget. Stämningen är upptrissad, säger Carl Lagerqvist till Aftonbladet.

Källa

 -

EU-minister Birgitta Ohlsson blev träffad av flera ägg när homohatare attackerade en Prideparad i Litauens huvudstad Vilnius.
Men hon är ändå strålande glad.
– Det här är en historisk dag. Vi fick gå på paradgatan och många människor visade sitt stöd, säger hon.

Birgitta Ohlsson gick i paraden i Vilnius för tre år sedan. Då fick 400 demonstranter skyddas av det dubbla antalet poliser.
I dagens Baltic Pride-festival som började vid lunchtid i dag deltog kanske 800 personer, enligt arrangören. Någonting som glädjer den svenska ministern. 
– För tre år sedan fick vi hålla till utanför staden. Men det var många vanliga Vilniusbor som gjorde tummen upp och hurrade, berättar Birgitta Ohlsson via en knastrig telefonlinje från Vilnius.

Nazister och fundamentalister

Men precis som för tre år sedan bestod motdemonstranterna av nazister och religiösa fundamentalister. 
Flera personer kastade ägg på Pridedeltagarna under lördagen. Birgitta Ohlsson var en av dem som blev träffad.
– Jag såg folk som höll upp hakkors och hotade med Guds straff.
Litauen har tagit flera steg i rätt riktning, enligt Ohlsson. Hon har träffat flera ministrar och parlamentariker.
– Några av dem talat här idag. Man märker att intresset är större i år än för tre år sedan för dessa frågor. Det är viktigt eftersom Litauen är det första av de baltiska staterna som är ordförande i EU:s ministerråd, säger hon. 
Det tog Birgitta Ohlsson upp i sitt tal. Hon passade också på att kritisera Rysslands lag mot "homopropaganda". 
– Det är fullkomligt vidrigt att se hur högerextremister attackerar hbt-personer inte bara i Ryssland, men även runt om i Europa. Där har EU en viktig roll att spela.
I en artikel som idag publiceras på Aftonbladet debatt kräver hon att länder som vill gå med i EU ska straffas om de struntar i hbt-rättighter.
– Hur dessa efterlevs är ett slags lackmustest för frihet, säger Birgitta Ohlsson

Källa

 

Av Sandra - 27 juli 2013 13:35

Ni kanske inte visste det men i BTS av Little Things hade Louis och Harry lagt ut bokstäver som tillsammans stod för At The End Of The Year:

Det kan stå för att det är då Louis och Eleanor kommer ''göra slut'' eller för att dom trodde att dom skulle komma ut då. Men iallafall så hoppades vi att det skulle vara något meddelande i BSE. Och vi hittade det:

Det första Marcel säger i videon är ''Oops'' och ''Hi'' och det var det första Louis och Harry sa till varandra och även det dom har tatuerat sig.  

Det här hände även i videon, om du inte vet var det betyder läs här:

Harry och Louis 'Jag älskar dig' signal, tumme upp


Av Sandra - 27 juli 2013 11:11

Varje sommar i 20 år har får stått utanför familjen Eliassons hus i Sandars dalar i Uddevalla och bräkt och låtit.

Varje år har familjen ringt till kommunen och klagat och nu äntligen fått rätt – fåren ska flyttas.

– Tänk dig att inte få själv att inte få en blund i ögonen på två månader varje år, säger Anders Eliasson till Bohusläningen.

 

160 får har stått utanför familjen Eliassons hus mellan juli och augusti varje år, skriver Bohusläningen. Där har de stått och bräkt och ropat på uppmärksamhet hela nätterna igenom.

– Det har ekat bää, bää så vi varit nära att bli galna. Tänk dig själv att inte få en blund i ögonen under två månader varje år. På 20 år blir det över tre år utan sömn – trots att vi varje år klagat till kommunen. Ingen har hjälpt oss, säger Eva-Lena och Anders Eliasson, till tidningen.

Strax under sovrummet har ett fårstängsel stått där en privat fårägares djur fått gå och beta för att hålla markerna öppna. Familjen har ringt och klagat till kommunen varje sommar i 20 år, utan resultat.

Fanns inget tillstånd

– De har nog betraktat oss som suspekta på kommunen, när vi ringt gång på gång år efter år och klagat, säger makarna, till Bohusläningen.

Nu har kommunens miljöinspektion upptäckt att fårhållningen på stadsplanerad mark endast får äga rum med miljö- och stadsbyggnadsnämndens tillstånd.

– Jag upptäckte att någon satt upp stängsel in på stadsplaneområde, alltså utanför naturvårdsområdet Sanders dalar där fåren betar, berättar miljöskyddsinspektör Bosse Isgren, till Bohusläningen.

Men det har aldrig funnits något tillstånd och nu ska stängslet flyttas 70 meter bort från familjen Eliassons sovrumsfönster.

Enligt kommunen kommer stängslet flyttas så snart som möjligt.

Källa

Av Sandra - 27 juli 2013 11:09

Sedan i våras har de grävt sig in i banken i Eslöv.

Och inbrottet har skapat stora problem.

Fastighetsägaren har brutit upp golv, lagt ut mjöl för att identifiera råttornas rörelsemönster och även filmat avloppsrören.

En gnagare har anträffats inne på kontoret. Nu har situationen blivit ohållbar och banken tvingas flytta till provisoriska lokaler.

Först framåt hösten räknar de anställda med att återvända till den gamla lokalen, skriver Skånska Dagbladet.

Källa

Av Sandra - 27 juli 2013 11:02

Att få vara sig själv och leva sitt liv öppet är en mänsklig rättighet

"Ni är en skam för samhället. Håll er borta från våra barn. Homosexualitet är en sjukdom. Ni borde inte få finnas!"

Nynazister heilade längs vägkanten. Stämningen var hotfull. Religiösa fundamentalister hade rest ett kors i gräset och bad för våra förtappade själar. Vi var nästan 400 demonstranter för mänskliga rättigheter, skyddade av upp emot det dubbla antalet poliser, och tusen motdemonstranter. Bara en flod skilde åt oss. Jag minns det som i går.

En skulle kunna tro att det handlar om ett Europa för länge sedan. Men detta inträffade inte många år och inte många mil härifrån, i Litauens huvudstad Vilnius. Jag skulle som höggravid svensk EU-minister i maj 2010 inviga Baltic Pride. In i det sista var själva paraden förbjuden, men den fick till slut äga rum i stadens utkanter vid floden Neris. Men det var mäktigt att tillsammans med människorättsvänner från hela Europa och framförallt den modiga litauiska hbtq-rörelsen och lokala politiker få visa att hbtq-rättigheter är mänskliga rättigheter.

Händelsen i Vilnius var inte unik. Prideparader har antingen förbjudits eller utsatts för trakasserier eller våld i Europa de senaste åren. En regnbågskarta över dagens EU speglar en splittrad union vad gäller homo, bi- och transpersoners rättigheter. Än mer fragmenterad blir bilden om vi lägger till hela Europa - från liberala lagar till inskränkt politisk knökkonservatism parad med religiös fundamentalism på en och samma kontinent. Varje år granskar hbtq-organisationen ILGA Europe Europas länder. De rankar lagstiftning utifrån adoption, hatbrott, könskorrigering, insemination, äktenskap, diskriminering, asyl- och familjepolitik och än fler fält. Samtidigt som enskilda EU-länder som Storbritannien, Sverige, Belgien och Frankrike har kommit långt, så finns skamfläckar både inom och utanför EU. EU-länder som Cypern, Italien, Bulgarien, Lettland och Litauen ligger sorgligt långt ner på rankningen. Även i länder med tydliga EU-ambitioner, som Turkiet, Serbien och Makedonien, sker kränkningar.

Längst ner på listan finner vi Armenien, Azerbajdzjan och Ryssland där hbt-aktivister misshandlats och en ny antihomopropagandalag som i praktiken innebär att det blir förbjudet att yttra sig offentligt för att stödja homosexuellas ställning i samhället.

Här behövs både morot och piska. Framsteg ska uppmuntras, men att trampa på rättigheter ska få konsekvenser. EU måste införa årliga granskningar av hur unionens medlemmar lever upp till mänskliga rättigheter. Som liberal vill jag gå ännu längre. När ett EU-land grovt bryter mot EU:s grundvärden bör EU få rätt att straffa genom sanktioner. Det går inte att vara trovärdig i sin kritik mot länder som drömmer om framtida EU-medlemskap om enskilda medlemsstater samtidigt tillåts att strunta i hbt-rättigheter utan några som helst konsekvenser.

Men det finns hopp! 30 procent av EU:s befolkning lever numera i länder med könsneutrala äktenskap efter att Frankrike och Storbritannien ändrat sina lagar. EU:s färskaste medlem Kroatien inledde sommaren med stora Prideparader, denna vecka hölls den allra första Prideparaden i Montenegros historia och i katolska Polen var det nära att partnerskap gick igenom i den polska riksdagen sejmen.

Och nu på lördag skriver vi historia på Vilnius gator. För första gången i landets historia får jag och många andra tåga för mänskliga rättigheter på Baltic Pride mitt i centrala Vilnius, på paradgatan Gediminasavenyn.

Att få vara sig själv, välja sin egen identitet och leva sitt liv öppet är en av de mest grundläggande mänskliga rättigheterna. Därför är Prideparader ett utmärkt frihetstest i Europa.

Källa

Av Sandra - 27 juli 2013 10:50

Antigaylag, Ryssland, Vodka

I ett försök att uppmärksamma de ryska antigaylagarna inleds nu en bojkott av rysk vodka. 

Rysslands nya antigaylagar har upprört många. Nu planerar vissa att slå tillbaka på ett oväntat sätt – genom att bojkotta rysk vodka.

Det hela började med en krönika av Dan Savage där han uppmanade alla som brukade dricka rysk vodka att omedelbart sluta med det och övergå till andra märken.

Får efterföljare

Och det verkar fungera. Gaybarer över hela världen följer nu Savages uppmaning.

– Rättigheter för homosexuella existerar inte i Ryssland och på senare tid har vi hört om trakasserier mot homosexuella, till och med om mord, säger Gary Henshaw från Ku Bar till Pink News.

Ku Bar är en av de många barer som nu hoppar på bojkotten av rysk vodka.

– Putin och hans följeslagare fortsätter att driva igenom hemska lagar, och trots det så fortsätter Ryssland att hävda sin makt bland världens demokratiska stormakter, säger Henshaw till Pink News.

Stöd från stort märke

Ett av de märken som specifikt pekades ut av Savage var Stolichnaya, vilket fått det företaget att gå ut och öppet försvara homosexuellas rättigheter på sin Facebooksida, något som förvånat en del experter då märket anses vara starkt knutet till Kreml.

– Om nyheterna om att Stoli gått ut med ett så starkt ställningstagande når Ryssland så kan det säkert komma att inspirera andra, säger Nia Long, från organisationen RUSA LGBT till RIA Novosti enligt Pink News.

Källa

Av Sandra - 27 juli 2013 10:47

Ändtarmscancer, Sam Simon, Vägörenhet, The Simpsons

Sam Simon fick veta att han bara hade en kort tid kvar att leva. Då bestämde han sig för att skänka bort alla sina pengar. 

Sam Simon, i dag 58, skapade teveserien The Simpsons tillsammans med Matt Groening i slutet av 80-talet men hoppade av showen 1993. Han behöll dock en roll som exekutiv producent, viket gjort honom väldigt välbärgad.

Något som djurrättsorganisationer och andra välgörenhetsorganisationer har varit rejält tacksamma över eftersom att Simon alltid skänkt bort stora summor. Nu kommer det, tragiskt nog, att bli mer.

Cancersjuk

För fem månader sen diagnostiserades Simon nämligen med ändtarmscancer och fick veta att han hade mellan "tre och sex månader" kvar att leva. Nu planerar han att skänka bort i princip alla sina pengar.  För The Hollywood Reporter förklarar han att han inte har någon fru eller några barn och gärna vill hjälpa världen.

– Jag blir glad av det, jag älskar det, säger han till tidningen.

I samma intervju förklarar Simon även vad som han tycker är allra viktigast att ändra på.

– Jag vill att medicinska experimentet på djur stoppas. Det fungerar inte ändå, säger han till The Hollywood Reporter.  

Källa

-

Sam Simon, medskapare av ”The Simpsons” är döende i cancer.

Nu ger han bort miljoner till välgörenhet.

– Jag har mer pengar än jag vill spendera, säger han enligt Contactmusic.

”The Simpson”-medskaparen Sam Simon, 58, ger bort delar av sin förmögenhet.

Simon, som är döende i cancer, vill genom en stiftelse ge mat till fattiga och hem till hemlösa djur.

– Jag har mer pengar än jag vill spendera. Alla i min familj är omhändertagna. Och jag njuter av det här, säger han.

Ex-frun Jennifer Tilly är stolt över ex-maken.

– Det är fint för honom att han gör det nu, så han får se resultatet av sin välgörenhet. Han har verkligen en passion för att överleva, och ju längre han finns kvar på jorden, desto mer bra kan han göra, säger hon.

Sam Simon diagnostiserades med tjocktarmscancer tidigare i år. Han gavs tre till sex månader att leva.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards