Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 29 juli 2013 11:09

Carl Bildt, HBTQ,  Omänskligt, Rättigheter, Ryssland, Stockholm Pride, Pride

Det har dröjt – men på måndagsmorgonen tog utrikesminister Carl Bildt bladet från munnen och kritiserade Rysslands lagar mot HBTQ-personer. "Motbjudande, omänskligt", skriver han på Twitter.

I januari förbjöd Ryssland "homopropaganda" och omvärlden protesterade. Men en som fått kritik för att han inte reagerat är Sveriges utrikesminister Carl Bildt. På måndagen tog han till slut till orda på Twitter:


Rättigheter, Pride, Stockholm Pride, Carl Bildt,  Omänskligt, Ryssland, HBTQ

Han kallar lagstiftningen "motbjudande" och "omänsklig". Länken i tweeten går till den ryska nyhetsbyrån Ria Novostis artikel om "homopropaganda"-lagen från slutet av januari i år.

Kort efter Prides uppmaning

Bildts kraftfulla avståndstagande kom bara en och en halv timme efter att Stockholm Pride, som inleds på tisdagen, skickat ut ett pressmeddelande där de uppmanar makthavare att ta ställning mot Ryssland.

– Situationen för HBTQ-personer i Ryssland förvärras med en skrämmande accelerering och vi vägrar stå tysta och se på medan det händer. Ryska Dumans lagförändringar betyder bland annat att Pride inte har rätt att genomföras i landet och är en olaglig handling, säger Peter Rimsby, ordförande för Stockholm Pride, och fortsätter:

– Pride är en viktig symbol för allas frihet att älska oavsett kön, sexuell läggning eller identitet.  Att inskränka på denna frihet är ett brott mot mänskliga rättigheter och det ska inte gå obemärkt förbi, 

Ska få #GoWest att trenda

Pride uppmanar de som vill påverka att skriva på exempelvis Twitter under hashtagen #GoWest, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Målet är att ämnet ska trenda i Ryssland och på så sätt uppmärksamma landets makthavare och invånare.

En av de som deltar i aktionen är artisten Alexander Bard.

– Sedan Putin kom till makten har det gått käpprätt åt helvete och förtrycket mot HBT-människorna i Ryssland är nu lika vidrigt som på många platser i Afrika och Mellanöstern, sa han till Nyheter24 då.

En annan pågående protest mot de ryska lagarna har dragits igång den senaste tiden och går ut på att bojkotta rysk alkohol. Flera gaybarer världen över har beslutat att de ska delta i bojkotten.

Stockholm Pride inleds på tisdagen och avslutas med en parad på lördagen.

Källa

-

Motbjudande och omänskligt – det kallar Carl Bildt Rysslands nya anti gay-lag.

Utrikesministerns Twitterattack kommer dagen innan årets upplaga av Stockholm Pride drar igång.

 

Carl Bildt har skärpt tonen på Twitter. I helgen hamnade han i bråk med Egyptens ambassadör i Sverige efter att ha kritiserat statens våldsanvändning.

Nu riktas blicken österut. "Uppvigling till hat mot LGBT-personer i Ryssland är på uppgång efter ny lag. Motbjudande. Omänskligt." skriver han och länkar till en artikel om att det ryska parlamentet har godkänt en ny lag som förbjuder homosexuell "propaganda".

Kontroversiell lag

Lagen i fråga innebär att den som sprider information om "icke-traditionella sexuella sammansättningar" till minderåriga riskerar tusentals kronor i böter. Rysslands president Vladimir Putin skrev under lagförslaget i slutet av juni.

Gayaktivister har hotat att ta fallet till Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 29 juli 2013 11:04

Stockholm Pride uppmanar sveriges makthavare att ta upp kampen mot Putin

Årets upplaga av Stockholm Pride inleds i kölvattnet av den heta debatt som skett i Sverige de senaste dagarna – den om den hotfulla situation som hbtq-personer i Ryssland lever under. Rysslands förbud mot så kallad ”gay-propaganda” är ett direkt slag mot såväl Prideorganisationerna i landet som mot de ryska aktivister som kämpar för hbtq-frågan. Därför utmanar nu Stockholm Pride Sveriges makthavare – twittrare, näringslivsprofiler, ledarskribenter, politiker, programledare – alla som har en röst - att använda den och ta ställning för mänskliga rättigheter. Skicka en tweet pågowest2013.com och se till att #GoWest och frågan om hbtq-personers situation i Ryssland ännu en gång trendar i Putins näste.

-  Vi i Sverige har möjlighet att ta stafettpinnen och se till att kampen för Rysslands hbtq-personer inte går Putin förbi. I maj lanserade vi kampanjen #GoWest just för att uppmärksamma världen på hur situationen för hbtq-personer i Ryssland ser ut. Om vi tillsammans ser till att #GoWest ännu en gång blir ett trending topic i Ryssland kan vi räkna med att Putin får vetskap om att Sverige står bakom landets hbtq-aktivister och deras frihetskamp, säger Peter Rimsby, ordförande för Stockholm Pride.

Samma månad som #GoWest lanserades greps ett dussintal hbtq-aktivister i Moskva när de protesterade mot stadens stopp mot firandet av Pride. Maj var också månaden då en ung man hittades brutalt mördad i Volvograd, våldtagen med flaskor och med sina genitalier sönderskurna – på grund av att han inte var heterosexuell. Den 11 juni röstade den ryska Duman igenom lagändringar som förbjuder ”propaganda” för icke-traditionella sexuella relationer mellan minderåriga. Under de senaste dagarna har de traditionella- och sociala medierna fyllts med bilder och berättelser om hur hbtq-ungdomar i Ryssland söks upp, förnedras och torteras på grund av deras sexuella läggning. Konsekvenserna är såklart förödande där ungdomarna blivit svårt traumatiserade och flera har också valt att ta sitt liv på grund av händelserna.

-  Situationen för hbtq-personer i Ryssland förvärras med en skrämmande accelerering och vi vägrar stå tysta och se på medan det händer. Ryska Dumans lagförändringar betyder bland annat att Pride inte har rätt att genomföras i landet och är en olaglig handling. Pride är en viktig symbol för allas frihet att älska oavsett kön, sexuell läggning eller identitet.  Att inskränka på denna frihet är ett brott mot mänskliga rättigheter och det ska inte gå obemärkt förbi, säger Peter Rimsby, ordförande för Stockholm Pride.

Stötta Stockholm Pride i kampen för att ge stöd åt de vars röst varje dag möter kvävningsförsök!

En domstol i Moskva stoppade förra året firandet av Pride. För att uppmärksamma världen på hur Ryssland inskränker på hbtq-personers rättigheter använde Stockholm Pride en av världens starkaste opinionsbildarkanaler; Twitter; och bjöd in ryssarna att istället #GoWest och komma och fira Pride i Stockholm. På www.gowest2013.com komponerar man ihop en inbjudningstweet, som automatiskt översätts till ryska. Även geo-taggen ändras till en stad i Ryssland – med syftet att desto fler tweets som skickas desto större är chansen att bli ett ”trending topic” på ryska Twitter. 

ANNONS
Av Sandra - 28 juli 2013 20:17

Kolla på videon vid 2:00

Niall presenterade WMYB och Louis började skämta om att de skulle sjunga Na na na och Harry tyckte att det var as roligt så han skrattade och ropade ''His boyfriend's back'', han pratade om sin pojkvän och sa det i tredje person, han menade att hans pojkvän var tillbaka eftersom han skämtade och sen fryser han efter han förstod vad han sa.

Liam vände sig om och gav Harry en 'WTF' look och Zayn och Louis glodde på honom. Harry börjar sen skratta och sa något till Lou.

Av Sandra - 28 juli 2013 19:45

Grekland, Bläckfisk, Semester

Ibland är fiskelycka inte riktigt lycka. Den semestrande familjen råkade slå ihjäl en extremt ovanlig bläckfisk. 

PELION. Familjen Hydras åkte på semester för att se pappa Labros hemland Grekland. Väl där gjorde de vad man gör på semestern. Passade på att sola, bada och äta gott. Och när de ändå var i gång passade de på att slå ihjäl en extremt ovanlig bläckfisk.

Endast ett tidigare fynd

En bläckfisk med sex tentakler, av en sort som man hittills bara sett till en gång i världshistorien. Den första, som döptes till Henry, hittades utanför Wales kust 2008 och fick på Blackpool Sea Life Center. Det nya fyndet hade inte lika stor tur.

Den slogs nämligen ihjäl och togs till en restaurang för att bli kvällsmat. Kocken på restaurangen vägrade dock att laga till rariteten.

"Smakade som vanlig bläckfisk"

Så det fick Labros göra själv. Den extremt ovanliga bläckfisken serverades stekt med tomat och citron.

Lite senare pratade dock Labros med en vän som arbetar som biolog – och förstod vad han hade gjort.

– Den smakade precis som vanlig bläckfisk men nu mår jag riktigt dåligt över det hela, säger han till Daily Mail.

Källa

-

Turisten stötte på en bläckfisk under snorklingsturen och stekte upp en festmiddag.

Minuterna senare kom den bittra eftersmaken:

Fångsten var ett exemplar av den extremt sällsynta "hexapus" – som endast setts en gång tidigare i världshistorien.

Familjen Hydras från USA turistade i Grekland när pappan Labros, 49 upptäckte en bläckfisk med sex tentakler under en snorklingstur.

Han dödade djuret med en sten, tog det med sig till hotellet där det hamnade i stekpannan.

Efter måltiden bestämde han sig för att forska närmare i vad han ätit. Han ringde en kompis kunnig inom biologi som genast upplyste honom att han nyss satt i sig en "hexapus".

”Smakade precis som vanlig”

Djuret, som till skillnad från andra bläckfiskar bara har sex tentakler, har endast skådats en gång tidigare världshistorien.

Exemplaret hittades i Wales för fem år sedan och fördes till ett stort offentligt akvarium i Blackpool, skriver brittiska Telegraph.

Beskedet om den ovanliga middagen lämnade en bitter eftersmak för Labros.

– När vi fångade den var det inget som tydde på att den var annorlunda eller skadad, säger han till tidningen.

Han avnjöt det ovanliga djuret med en tomatskiva och en citronbit.

– Den smakade precis som en vanlig bläckfisk. Nu känns det bedrövligt.

Väldigt ovanligt

Enligt Matt Bentely, marinbiolog vid Newcastle University, kan "hexapus" inte klassas som en egen art. Det sextentaklade djuret är enligt honom ett resultat av en medfödd abnormitet.

– Det är väldigt ovanligt att hitta en sådan här bläckfisk, säger han till Telegraph.

Labros Hydras förevigade upplevelsen med flera semesterbilder – dels från fyndet, dels från den färdiga middagen.

Nu vill han att allmänheten och experter ska ta del av bilderna för att undvika att fler "hexapus" går samma öde till mötes.

Källa

Av Sandra - 28 juli 2013 19:25

Hund, VideoExtra,  hundtricks

Hur många gånger har vi inte sett klipp på hundar som lägger sig blickstilla på marken och spelar döda? Jo, alltför många gånger.

Hur många gånger har vi sett en hund som verkligen, jag menar verkligen, kan spela död med inlevelse? Inte en enda gång – förrän nu.

Den här hunden gör något utöver det vanliga – han agerar fullt ut.

Titta på bästa hunden här:


Källa

Av Sandra - 28 juli 2013 19:23

Attack, Hund, Hästar, par, Bin, Pool, Hönor

Plötsligt dök tusentals bin upp och attackerade ett par samt deras hästar. Hästarna avled av skadorna. 


TEXAS, USA. En svärm bestående av cirka 30 000 bin attackerade Kristen Beauregard, 44, och hennes pojkvän medan de tränade sina miniatyrhästar, skriver Huffington Post.

Beauregard blev stucken cirka 200 gånger och pojkvännen 50 gånger, men hästarna blev så täckta av bin att de knappt syntes. Hästarna, Chip ochTrump, avled av skadorna.

– De jagade oss ner, de följde efter oss. Det var som i en dålig film, sa Beauregard.

Hoppade ner i poolen

Beauregard hade varit ute och tränat sina hästar när de plötsligt började hoppa och sparka. Då dök det upp ett moln av bin. Hon försökte fly och till slut hoppade hon ner i poolen och ena hästen följde efter.

– Det började bli mörkt, och det var så många bin. Vi försökte stå upp i vattnet men varje gång vi tog upp huvudet för att ta luft så täckte bina oss och börja sticka. Vi försökte andas och det stack oss i ansiktet och näsan.

Hon lyckades fly in till huset där pojkvännen sedan ringde efter räddningstjänsten som kom med speciella redskap som används för att rensa bin.

Fem hönor avled

Förutom de två hästarna som dog, så dog också fem hönor och parets hund blev illa stucken.

Det är oklart vad det var som fick bina att lämna kupan, skriver Huffington Post.

Källa

Av Sandra - 28 juli 2013 19:17

Gaming, EA, Dice,  Daniel Matros, HBTQ, Prideparaden, Pride, Spel

Synen på HBTQ-personer i gamingvärlden har kanske inte varit den allra mest toleranta. Men det börjar förändras. Nästa vecka ska svenska utvecklaren Dice gå med i Prideparaden för första gången. 
– Gamingvärlden har öppnat upp sig, säger Daniel Matros, producent.

STOCKHOLM. På tisdag inleds Stockholm Pride. Och när festivalen avslutas med den stora paraden på lördagen är svenska Dice, utvecklare av bland annat Battlefield, med bland deltagarna.

Det är första gången någonsin som företaget går med, även om flera medarbetare tidigare deltagit.

– Prideparaden är en folkfest och står för något positivt. Det känns också viktigt att som spelföretag delta i Prideparaden och därmed stå för mångfald och jämlikhet på arbetsplatsen, vilket speglar våra värderingar bra, sägerDaniel Matros, en av producenterna på Dice, till Nyheter24.

"Reaktionerna väldigt positiva"

Just nu arbetar han dag och natt med utvecklingen av Battlefield 4 som släpps den 29 oktober. Mottagandet för Pridedeltagandet verkar dock vara blandat. På fansajten BF4blog.com har användare kommenterat nyheten med "lol no" och "this is awkward".

– Reaktionerna från våra medarbetare på Dice och från fans och utomstående har varit väldigt positiva, säger Matros.

Vill bjuda på folkfest

Förutom Dice kommer även EA, Easy, Frostbite och ESN gå med i paraden. Deltagarna uppmanas klä ut sig till sina favoritkaraktärer från olika spel. Det låter onekligen som ett bra sätt att göra reklam på – men så ser inte Matros det.

– För oss är det ett ställningstagande att gå i Prideparaden, inte ett sätt att göra reklam.

Vad hoppas ni få för reaktioner under själva paraden?

– Vi hoppas på att vi och alla andra i tåget har roligt och känner att vi står för något vi kan vara stolta över. Sen hoppas vi förstås på att tillsammans med alla åskådare kunna bjuda på en riktigt folkfest.

"Det har öppna upp sig – sakta men säkert"

I en gamingvärld där "faggot" fortfarande används som skällsord kan man tänka sig att det finns en del att jobba på när det gäller inställning till HBTQ*-personer. Matros håller med om att spelvärlden varit lite mer trögstartad än andra branscher.

– Jag tycker att det har öppnat upp sig, sakta med säkert. I exempelvis Mass Effect kan du som spelare välja om du vill vara gay eller straight. Det har skapat en del rabalder, men i större utsträckning positiva reaktioner, säger han och fortsätter:

– Spel ska kunna spegla sin samtid och är ett medium som ska engagera och beröra samtidigt som det underhåller. Vi har inte kommit lika långt som filmbranschen på det området än, men är på god väg.

På lördag kan du själv se Daniel Matros och de andra i Prideparaden. Tåget startar vid Medborgarplatsen på Södermalm klockan 13.00

 

Stockholm Pride 2013- Pågår 30 juli - 3 augusti

- Består av seminarier, filmvisningar, uppträdanden och fester.

- Pride Park, centrum för de flesta aktiviteterna, kommer att vara på Östermalms IP.

- Bland artisterna återfinns Agnetha Fältskog och Melody Club.

Alexander Bard ochBirgitta Stenberginvigningstalar.

* HBTQ = homo- och bisexuella samt transpersoner och queer.

Källa

 

 

Av Sandra - 28 juli 2013 10:58

Kristen Beauregard, 44, tränade sina två Shetlandsponnyer.

När hästen Trump hoppade och sparkade i luften retade han upp 30 000 bin - som gick till attack.

– Det blev helt mörkt, som att det var natt, säger Kristen Beauregard.

De ilskna bina gick till attack i staden Pantego i Texas tidigare i veckan.

Hästägaren Kristen Beauregard fick runt 200 stick och hennes pojkvän klarade sig med 50.

Värre gick det för de små Shetlandsponnyerna Chip och Trump som blev övertäckta av bistick.

Ingen av dem kunde räddas, skriver CBS News. 

– De jagade oss, de förföljde oss. Vi föste bort dem i stora högar, det var som en dålig film, säger hon. 

Tog skydd i poolen

Det var när Kristen Beauregard tränade ponnyn Trump när han plötsligt började hoppa och sparka i luften. Och det var då den stora molnet av bin gick till attack.

– Det blev helt mörkt, som att det var natt. Det var så många bin, säger Kristen Beauregard.

Tillsammans med pojkvännen tog hon betäckning i poolen.

– Vi försökte stå upp i vattnet men varje gång vi stack ut huvudena för att hämta luft kom de mot oss och började sticka oss. Vi försökte andas och de stack oss i ansiktet och i näsorna.

”Alldeles för mycket stick”

Till slut flydde de inomhus och larmade SOS. Bina jagade dem och kraschade in i rutorna. Trump sprang runt ute på gården och gned sig mot buskar för att bli av med krypen.

Brandmän anlände och sprutade ett specialskum på bina. Då hade hästarna svimmat. Polis och vårdpersonal försökte så gott de kunde för att hjälpa djuren.

Ponnyn Chip avled innan veterinären han komma fram. Trump fick sövas ner och togs med till en hästkliniken.

– Han var så översållad med sting att hans kropp inte kunde hantera det. Det var alldeles för mycket för att ett däggdjur på 110 kilo skulle överleva, säger veterinären Patricia Tersteeg.

Bina dödade även fem hönor och stack även parets hund. Bina testas just nu av experter för att fastställa om de var så kallade mördarbin.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se