Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 13 juli 2013 15:33

För ett tag sen var Louis till Starbucks tillsammans Eleanor eftersom det hade blivit massa snack om Larry och om när dom skulle komma ut på twitter. Iallafall en massa fans var där och filmade och sen gick dom in i bilen igen och då pekade Louis finger. Det har gått en massa falska rykten om att det var för att en massa fans kallade Eleanor ''skägg'' och ''fejk flickvän'' men inget av det är sant. Fansen som var där sa att ingen sa något sånt och att det var något som Calderics hade hittat på för att få oss att se dåliga ut. Louis' mamma skrev sen på twitter att han berättade att han pekade finger åt några killar som sa saker som t.ex:

How do 5 gay guys walk? In One Direction. 

   




Av Sandra - 13 juli 2013 10:56

En familj i Östersund upptäckte en ytterst ovälkommen hyresgäst när en boaorm kom ringlande genom lägenheten på lördagsmorgonen.

 

– De blev ganska skärrade och sprang ut och ringde polisen från en granne, säger Mikael Abramsson, länsvakthavande vid Jämtlandspolisen.

Polisen kom och fångade in ormen som överlämnades till sin ägare – den tidigare hyresgästen, som flyttade ut för ett par veckor sedan.

– Den hade försvunnit i samband med flytten, så de var väl på det klara med att den kunde vara kvar där.

Det är inte olagligt att glömma kvar en orm, så polisen anser saker vara utagerad.

Källa

Av Sandra - 13 juli 2013 10:45

Efter att 20 hade röstade på förra omröstningen så kände jag att det var dags för en ny.

Så här gick det på den gamla:

Vilket ord föredrar du?
Homosexuell     52.4 %
Gay     38.1 %
Bög     9.5 %
 

Totalt har 21 personer röstat.

För ledde gay men homosexuell gick ikapp i slutet.

Den nya:

Hur gammal är du?
0-10     0 %
10-13     0 %
14-17     0 %

18+

Jag vill helt enkelt veta i vilken åldersgrupp mina besökare är i.


Av Sandra - 12 juli 2013 23:37

14s36-leodragare-501

När man i dag tittar tillbaka så fanns tecknen på att något inte stämde där ­tidigt, säger Leo Aglert. Framför mig sitter en muskulös, mörkhårig kille med ett brett leende och varma ögon, som nästan är klar med det största och bästa som hänt honom. Han har blivit kvitt kroppen, kostymen, han föddes i och äntligen fått det kön han borde ha fötts med. För kille har Leo alltid varit, bara inte fysiskt. Han föddes i en kvinnokropp och var transsexuell fram tills 2007 då han på papper blev kille. Jag frågar vad han döptes till men det behåller han för sig själv. Det spelar liksom ingen roll eftersom han alltid varit Leo inuti.

Namn: Leo Aglert.

Ålder: 40 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Mamma, pappa,
bonusmamma och två bröder.

Gör: Agent på Swedavia Stockholm – Arlanda flygfält.

Följ Leos blogg på Leoaglert.wordpress.com

– Redan som femåring kände jag att något inte stämde. Mina föräldrar har berättat att jag totalvägrade när det kom till klänning – jag skrek och skrek. Först i tonåren kunde jag sätta ord på vad det var, att jag inte var tjej, men det förblev en inre dialog. Tonåren var också ett riktigt helvete – jag kan få svårt att andas bara jag tänker på det. Jag kunde stå framför spegeln och försöka föreställa mig som jag ville se ut. Turligt nog hade jag många vänner.

Jag ber honom förklara ångesten, hur det känns att vara fånge i fel kropp. Leo gör en liknelse med de som i tonåren hade finnar som kunde kännas som hela världen, att man inte ville gå till skolan för att de satt där synliga mitt i ansiktet. Eller att jag skulle vakna en dag och ha skägg. Samtidigt går det inte att sätta ord på ångesten han kände inför bröst och höfter, hur fel det kändes för hela identiteten. Men hade han vetat att det fanns andra som kände precis som han, som också kämpade på i fel kropp, hade han tagit tag i könskorrigeringen mycket tidigare. Liksom många transsexuella trodde Leo till en början att han bara var lesbisk men i sina kärleksrelationer kändes det aldrig helt rätt – känslan av att något var fel blev nästan mer påtaglig när han exponerade sig för en annan människa. Men att berätta vad han kände var uteslutet, lögnen blev en livslögn till och med för honom själv. Att passa in och få livet att fungera blev prio ett. När en flickvän konfronterade honom, frågade honom om han var kille, skrattade han bort det.
– Min dåvarande flickvän hade bara dejtat killar och förstod inte alls varför hon attraherades av mig, men lockades av min utstrålning och min själ. I efterhand förstår man ju det bättre, jag var ju kille.

Men ju äldre Leo blev desto mörkare blev hans tankar. I 20-års ålder festade han hårt och förträngde sina känslor.

Leos tips till dig som är eller känner en transsexuell person

Följ din känsla och stå stark i ditt beslut, oavsett vad folk säger och tycker. Lyssna på dig själv och följ din vilja – det här är ditt liv.

Har du svårt att acceptera din väns beslut? Var storsint och lägg dina egna fördomar eller rädslor åt sidan och våga stå upp för din vän som du älskar och vill väl. Finns där för hen.

Är du rädd för att din vän blir en ny person? Visst förändras personen, nu vågar hen vara sig själv fullt ut, men er relation behöver inte alls påverkas.

– Jag tror att jag flydde verkligheten och mig själv. Jag festade mycket, drack och livet blev en enda lång fest – eller ett långsamt självmord, för hur kul hade jag egentligen? Jag nådde botten när jag vid ett tillfälle nästan dog på grund av festandet och hamnade på sjukhus. Och jag förstod att jag hade ett val, och jag ville leva – men jag ville också vara hel och sann mot mig själv och vad jag var, var man.

I samma veva råkade Leo, som nu hunnit bli 28, träffa en transsexuell kille som var mitt i könsutredningsprocessen. En lyrisk Leo överöste honom med ­frågor, insåg att det fanns andra som kände precis som han och att kirurgin faktiskt utfördes här i Sverige. Snart hade han själv pratat med en psykolog och befann sig i start­skedet av sin egen process.
– Först utreds man av specialister under minst ett år, svarar på frågor om allt, från barndom till sexliv, och gör tester, allt för att säkerställa att det verkligen handlar om att man fötts i fel kropp. Teamet för min utredning gav utlåtandet att mitt fall var solklart och jag godkändes efter precis ett år – känslan var obeskrivbar. Sen började mitt ”real life”-år – man lever sitt liv som kille trots att man inte opererats eller officiellt anses vara man. Efter en tid börjar man hormonbehandlingen, hamnar i målbrottet och blir plötsligt jättestark och får skägg.

Varje dag var en lyckans dag, ett steg i rätt riktning. Hans föräldrar som tidigt godtagit att han vägrade klänning, låtit honom klippa sig riktigt kort redan i mellanstadiet och problemfritt accepterat att han kom ut som lesbisk som 16-åring hade blandade känslor gällande könskorrigeringen. Hans mamma tog orden ur munnen på honom när han stammande försökte förklara, frågade om det var så att han i själva verket var kille. Och hon tog hans beslut bra. Leos pappa och bröder hade ­svårare att acceptera situationen och kontakten mellan dem svalnade under en period.
I dag har de en bra relation. Samtidigt som Leo vet att familj och vänner måste få tid att acceptera och vänja sig tycker han också att det är viktigt att man som transperson sätter ner foten och kräver att bli kallad för det man vet att man är.

Transsexualism…

Det juridiska könet som barn tilldelas baseras på kroppens utseende – könsidentitet gör det inte. Den som är transsexuell lider av könsdysfori, när identitet och kön inte stämmer överens, och anses i Sverige ha en psykiatrisk diagnos. Vissa har lidit av könsdysforin så länge de kan minnas medan den för andra dyker upp något senare i livet. I Sverige korrigerar ett ­femtiotal personer varje år sitt kön. Varför en person blir transsexuell vet man inte men mycket talar för att det finns en biologisk förklaring med anknytning till fostertiden.
Vänd dig till en psykiatrisk mottagning om du är transsexuell – de kan remittera dig vidare så att du blir könsutredd om du officiellt vill byta kön.

Källa: Vårdguiden

– Jag tror att min utstrålning ändrades, att jag krävde respekt, när jag blev mer självsäker, och då förbättrades vår relation.

Hösten 2006, ett och ett halvt år efter att utredningen börjat, gjorde Leo sitt första ingrepp, en mastektomi. Känslan när han 2007 lagligt blev man beskriver han som något av det skönaste han upplevt. I dag är han nästan färdig med operationerna som hunnit bli nio till antalet. Om han inte valt att gå hela vägen, att få hela paketet som han själv säger, skulle han ha kunnat vara färdig för fem år sen. Han har i stället valt en mer komplicerad form av kirurgi där urinröret förlängts med hjälp av en ven i vaden, scrotum skapats av det ursprungliga könsorganets yttre delar som fyllts med silikonkulor och själva penis blivit till av hud och muskulatur från lårets framsida. Om allt går som det ska har han tre-fyra operationer kvar, men de största ingreppen är avklarade.
– Jag har betalat ett högt pris, både i tid och smärta. Men det är det värt, jag har slutmålet i sikte, det här har varit på liv och död – antingen så får jag leva mitt liv som den jag är eller så gör jag slut på det. Samtidigt är tio års väntan för länge – jag har förlorat mycket tid. I gengäld har jag fått livet.

Varför väljer du att vara öppen med din historia?
– Jag vill inte leva hela livet med ett T i pannan, när man bytt så är det bytt, men jag vill föreläsa och finnas för de som kanske mår dåligt och tror att de är ensamma. Därför skriver jag också en bok och bloggar om min vardag – det ska vara lätt att hitta information vilket det inte är i dag. Nu är jag redo att hitta kärleken och njuta av det jag kämpat för i så många år.

 

Källa + Leos blogg

Av Sandra - 12 juli 2013 23:36

Adam Sandler, 46, attackerades av en gepard i Afrika, uppger Sky News.

Händelsen fångades på video och Hollywood-stjärnan visade upp händelsen i David Lettermans pratshow i onsdags.

Sandler var på en privat safari när han släpptes in i en inhängnad med räddade djur. Där blev han tillsagd av en av sina guider att han kunde mata geparderna med sina händer.

– En mycket trevlig man tog mig in till geparderna och sa att jag kunde mata dem med händerna och då gick något lite fel, berättar Sandler för Letterman.

På videon syns hur Adam Sandler hukar sig ner vid ett vattenhål och hur en gepard kommer bakom honom och plötsligt går till attack och hoppar på skådespelaren bakifrån.

– Mina vänner sa att jag hanterade det med lugn, men jag var stel i nacken då och när han hoppade upp på mig tänkte jag bara ”Åh, min nacke”, berättar han i intervjun.

Och Adam Sandler var allt annat än lugn, snarare var han livrädd:

– Allt jag tänkte göra var att låta honom äta mig. Det fanns inte en del av mig som skulle slåss tillbaka. Jag tänkte bara: ”Så det är så här jag kommer dö, festligt.”

Källa

Av Sandra - 12 juli 2013 23:30

DRESDEN. Mikaela Laurén, 37, och världsmästaren Christina Hammer, 22, stirrade varandra argt i ögonen från nära håll vid invägningen.

Då pussade Mikaela plötsligt Hammer på munnen.

– Det är den sista kärlek hon får av mig, säger svenskan.

Hammer – som anklagat Mikaela för att vara rädd efter att svenskan knuffat undan tyskan när de möttes i en stare down tidigare i veckan – blev helt paff.

– Självklart satte jag in pussen direkt på munnen. Hon tog det nog inte så värst bra, säger Mikaela.

I moegon kväll gör de två upp inför storpublik i Energie Verbund-Arena om världsmästartitlarna för WBF och WBO i mellanvikt.

En viktklass tyngre än Mikaela normalt boxas i.

”Bjöd på hektona”

Mikaela klarade vikten i går med fyra hekto, 70,6 kg, medan mästaren Hammer egentligen vägde över, 71,2 kg.

– I kontraktet står 71,0 men jag bjöd henne på de hektona, säger Mikaela.

Som är rejält nederlagstippad.

– Passar mig perfekt att vara underdog. Jag har allt att vinna och ingenting att förlora. Känner mig avslappnad och laddad. Jag ska bara gå in och ha kul i ringen.

Hon har förberett sig på Teneriffa, Kanarieöarna, inför VM-matchen som blir hennes andra riktigt stora match i karriären.

– Jag vet exakt vad som behövs göras och har allt stöd jag behöver.

Föll mot Braekhus

Den första stora matchen förlorade hon klart mot superstjärnan Cecilia Braekhus som är världens bäste kvinnliga proffsboxare kilo för kilo.

Hammer är inte riktigt lika bra och Mikaela Laurén är bättre förberedd än hon någonsin varit tidigare.

Efter Frida Wallbergs knockoutförlust i Stockholm är proffsboxningen återigen ifrågasatt i Sverige.

– Det som hände Frida innebär att jag blivit ännu mer fokuserad än tidigare. Jag är otroligt koncentrerad. Man är alltid medveten om riskerna. Proffsboxning är en farlig sport, säger Mikaela Laurén.

 

Källa

Av Sandra - 12 juli 2013 23:24

Björnar,  Sötchock, bildextra

Två gulliga björnungar som kramas. En ultimat sötchock! 


MARTINSELKOSEN. Vissa björnar tror att de är biltjuvar. Andra spelar trumpet. Ytterligare andra är bara så söta att det är svårt att andas. Som björnugnarna i bildspelet ovan till exempel.

Det gulliga mysandet fångades på bild i Martinelkosen i nordöstra Finland. Visst ser de söta ut?

Källa

Av Sandra - 12 juli 2013 23:22

OS, Ryssland, Antigaylag, Vinter-OS,  sotjiRyssland, OS,  sotji, Vinter-OS, Antigaylag

De ryska antigaylagarna har varit mycket omstridda. Nu får både landet och IOK hård kritik inför vinterns olympiska spel. 

SOTJI. De nya, hårda, ryska antigaylagarna kommer numera även att börja gälla för besökare i landet. Något som kan komma att påverka OS 2014 som ska hållas i Sotji. Mästerskapet har redan tidigare skakats av anklagelser om korruption och de nya lagarna kommer mycket opassande. 

Nu, med knappt ett halvår kvar innan spelen ska invigas, får både Ryssland och Internationella Olympiska Kommittén stark kritik.

– Det är vår åsikt att det inte kan arrangeras ett bra OS på en plats där mänskliga rättigheter kränks, skriver Boris O. Dittrich från Human Rights Watch iett brev till IOK.

"Kränkning av mänskliga rättigheter"

Lagen, som är väldigt vagt skriven, betyder bland annat att det är förbjudet att som bi-,homo- eller transsexuell är förbjudet att beskriva sin livsstil. Det är helt enkelt olagligt att som homo-, bi- eller transsexuell skriva en bok, publicera en artikel eller prata offentligt om hur det är att vara just det.

– Det är en grundläggande kränkning av mänskliga rättigheter, har RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund tidigare sagt till Nyheter24.

Frågan är nu vad som händer om någon idrottare under de olympiska spelen framför oönskade åsikter? Enligt Huffington Post kan utländska medborgare bli häktade i upp till 14 dagar innan de i slutänden utvisas från landet.

Skillnad mellan öst och väst




RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund har tidigare jämfört det ryska förslaget med det som tidigare lades fram i Litauen. 

 Enligt henne går det att se en tydlig bild när man blickar ut på hur HBT-personer behandlas i Europa.

– Vi har sett liknande exempel på lite olika håll i Östeuropa. Tyvärr finns det en stor skillnad mellan öst och väst, har hon tidigare sagt till Nyheter24.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards