Skylight

Alla inlägg under juli 2013

Av Sandra - 15 juli 2013 23:17

Den 15-åriga flickan snorklade bara några meter från stranden.

Då attackerade hajen – och slet henne i stycken.

Sedan simmade hajen iväg med delar av kroppen.

 

Flickan snorklade med sin väninna i ett oövervakat område vid den franska ön Réunion i Indiska oceanen när hajen attackerade. Enligt Sky News ska flickan ha varit mellan tre och fem meter från stranden när hajen anföll vid 14.30–tiden i dag lokal tid.

Slets i stycken

Vännen som var med henne i vattnet lyckades simma tillbaka till stranden och kunde tillkalla brandkår, livräddare och polis. Men då var det redan för sent för den 15-åriga flickan.

– Delar av hennes kropp fördes bort av hajen, säger Gina Hoarau, chef för allmän säkerhet i kuststaden Saint-Paul, till Sky News.

På grund av det stora antalet hajar som håller till i området är det förbjudet att bada där flickan befann sig. Men Gina Hoarau är ändå förvånad över attacken.

– Man tror inte att en haj ska komma så nära stranden, säger hon.

Fem dödliga attacker

Den omkomna flickan bor vanligtvis i Frankrike med sin mamma. Hon ska ha hälsat på sin pappa som jobbar på en båtklubb på ön, skriver Sky News.

Hajattacken är den andra dödliga i år i Réunion, beläget öster om Madagaskar. Enligt Sky News har fem dött i hajattacker där sedan 2011. I fjol skedde 78 hajattacker i världen, varav åtta med dödlig utgång.

Källa

Av Sandra - 15 juli 2013 21:36

Här bekantar sig Skogens konung med trädgårdens furste.

Marianne Hising, 66, blev vittne till det oväntade mästarmötet på grannens tomt.

– Det var helt häftigt.

 

Fjolårskalvarna på Frösön i Östersund är knappast harhjärtade. Efter en visit på Marianne Hising och Widar Kristianssons tomt lufsade de vidare mot grannens trädgård, där en självgående robotgräsklippare surrade omkring.

Utan några större betänkligheter närmade sig älgarna roboten. Allt inför Östersundparets ögon.

– När den kom emot dem så backade de, och så var de tvungna att hoppa undan. Men när den sen gick åt andra hållet så gick de efter och sparkade på den, säger Marianne Hising.

”Aldrig sett något liknande”

Älgarnas intresse för robotgräsklipparen avtog inte i första taget. I en halvtimme nosade de nyfiket på den mystiska robotapparaten.

–  Min man har väl skjutit 300 älgar i sitt liv och sett hur många som helst. Men han har aldrig varit med om något liknande. Aldrig, säger hon.

– Det var fantastiskt, det var helt häftigt.

Robotgräsklipparen ska ha klarat sig utan några skador – trots okänt antal älgsparkar.

Källa

Av Sandra - 15 juli 2013 21:05

Valp, Hund, vattenmelon

Valpen vars ögon gör att man smälter.


Denna lilla valp, en pomeranian-chihuahuamix, äter hungrigt på vattenmelonen. Biten är så mycket större än valpen själv så det gäller att man får hjälp från hussen eller matten.


Valpen, som egentligen mest ser ut som en fluffig liten nallebjörn, tittar på en med sina stora ögon som gör det svårt att neka den något.

Titta på klippet här:

 

Källa

Av Sandra - 15 juli 2013 11:32

Ball's Pyramid

Utanför Australien, ungefär två mil från klippan ni ser här ovan ligger det en ö som heter Lord Howe. På den ön fanns det en gång en insekt som var mest känd för att den var stor. Den kallades "trädhummer". Denna insekt råkade ut för rejäla problem när ett skepp gick på grund utanför ön och däremd introducerade svartråttor till faunan. Råttorna fann insekterna delikata och 1920 sågs det sista levande exemplaret av insekten.

1960 såg några klättrare något som liknande trädhumrar på klippan Ball's Pyramid. Det var döda exemplar, men de såg ut att ha dött nyligen. Det är bara det att trädhumrar är nattlevande varelser, och ingen hade direkt lust att klättra på den farliga klippan i mörkret för att undersöka saken närmare. Så gick tiden.

80 år efter det sista levande exemplaret setts förflöt innan ett par vetenskapsmän bestämde sig för att undersöka det gamla ryktet. Efter att ha klättrat upp dagtid först så fann de något som såg ut som avföring från en stor insekt och då återvände de nattetid. Vid en ensamväxande buske hittades 24 friska och fullt levande trädhumrar.

Ingen vet hur de tog sig dit, eller hur de överlevt så länge på en sådan eländig plats. Allt man vet är att det är de allra sista i världen.

De sista, men inte längre utrotade.

Källa


Djur · Natur · Utdöd
Av Sandra - 15 juli 2013 11:26

Under firandet av fjärde juli fick en familj syn på ett stort, svart kattdjur i Louisiana. De lyckades också fånga djuret på ett antal fotografier. Av allt att döma är det definitivt ingen vanlig, svart katt de har lyckats få bilder av.
De tillkallade senare sheriff och vildlivsexperter som undersökte platsen i två dagar utan att hitta några bevis utöver vad som såg ut som spår efter rödlo. En sak som verkligen motsäger att det handlar om en lokatt är dock den långa, långa svansen på det fotograferade djuret. Lodjur har nämligen korta svansar. Just nu säger experterna att det kan vara en vanlig huskatt, men av allt att döma gör storleken detta osannolikt.

Vad är då en panter egentligen?
En panter är egentligen inte en egen art, utan det är när ett stort kattdjur som råkat födas med helsvart päls. Vanligtvis är det svarta jaguarer och leoparder man pratar om när man menar pantrar. Det finns rykten kring svarta pumor också, men ett exemplar har aldrig hittats och företeelsen anses av många vara en myt. Såväl storleksmässigt som svansmässigt så stämmer ju dock en panter in på det fotograferade djuret, så kanske har man kommit närmare bevis på att svarta pumor faktiskt existerar.

Allt detta innebär ju dock något annat intressant, nämligen att om det nu finns melanistiska (svartpälsade) lodjur så skulle vi kunna ha pantrar här i våra Svenska skogar också!

 

Källa

News 10 Video - Acadiana's Multi-Media News Station


 

Acadiana's Multi-Media News Station


Av Sandra - 15 juli 2013 09:49

Mage, Minigris, Massage

Den här lilla minigrisen njuter mer av magmassagen än vad den först trodde att den skulle göra. 

Minigrisens husse ropar på den och till slut lägger den sig på sängen och njuter av att bli klappad. 

Och det är svårt att låta bli att "aww"-a när man ser den.

Titta på klippet här:


Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards