Skylight

Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

”Var inget konstigt med att komma ut”

Av Sandra - 31 juli 2013 18:34

INGEN STOR GREJ Andrea möttes inte av några elaka kommentarer och har fortfarande inte fått höra något negativt efter sitt beslut att komma ut som bisexuell. ”Mina vänner tyckte inte det var konstigt, det var inget speciellt egentligen”, säger hon.

Andrea, 17, har vetat om att hon är bisexuell sedan 12-årsåldern.

Därför var det inte konstigt att komma ut i unga år.

– Jag kände att jag gömde en del av mig innan jag sa något, säger hon.

Sommaren innan Andrea, 17, skulle fylla 12 förstod hon att hon gillade tjejer.

– Jag hade inte varit kär i någon tjej då men jag kände att jag skulle kunna bli det. Då hade jag inte något behov av att berätta för någon annan, jag visste men det var inte viktigt att fler fick veta.

Jobbigt i skolan

Det var först ett år senare som det började bli jobbigt att dölja en del av sig själv och hon tänkte på det hela tiden.

– Om vi till exempel hade en diskussion i klassrummet om homosexuellas rättigheter så vågade jag inte säga så mycket eftersom jag ­inte ville bli avslöjad.

Andrea var rädd för att någon skulle tänka att hon tillhörde ”den gruppen” och att de skulle tycka att hon var annorlunda.

– Jag ville läsa böcker där karaktärerna var homo­sexu­ella men det var skitläskigt att gå in på biblioteket och ­låna en sådan bok. Även om bibliotekarien inte visste så var det jobbigt, säger Andrea.

Till slut valde hon därför att prata med några av sina kompisar.

– Jag var väldigt osäker när jag gjorde det. Jag sa något i stil med ”jag kanske eventuellt skulle kunna vara bisexuell”. När jag kom ut på riktigt var jag 14 och det var när jag sa det till min mamma. Sedan berättade hon för pappa, jag sa det till min syster och efter det spred det sig. Det var då jag kände att det var okej att alla fick reda på det, säger Andrea.

Hörde skräckhistorier

Hon möttes inte av några elaka kommentarer och har fortfarande inte fått höra något negativt.

– Mina vänner tyckte inte det var konstigt, det var inget speciellt egentligen. Jag märkte att min mamma också var okej med det. Hon var glad för att jag förklarade varför jag hade gått runt och mått dåligt den senaste tiden.

Det jobbigaste var i stället att bestämma sig för att våga komma ut då hon hade hört så många skräckhistorier om hur hemskt det kunde vara.

– Jag byggde upp massor händelser men jag stötte inte på något hat någonstans. Jag tror i stället att jag kan vara ett bra exempel på att det går att komma ut utan att det blir en stor grej.

Att hon inte har blivit utsatt för trakasserier gör att hon inte har några problem med att berätta om sin sexualitet.

– När man kommer in i ett nytt sammanhang känner jag av om det är folk jag kan lita på. Jag försöker säga något så att det blir spontant. Om någon säger att de såg en snygg kille säger jag att jag har sett en snygg tjej. Det blir jobbigt att behöva komma ut stort varje gång man träffar någon ny.

Källa X

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - Lördag 18 aug 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - Onsdag 15 aug 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - Tisdag 14 aug 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - Tisdag 14 aug 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - Måndag 13 aug 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se