Skylight

Direktlänk till inlägg 29 juli 2013

De homosexuella får inte bli syndabockar

Av Sandra - 29 juli 2013 11:21

Den senaste veckan har bilden cirkulerat på internet. En homosexuell pojke förnedras av ryska nazister.

Bildens ursprung är fort­farande oklart, men den har i vilket fall kommit att symbolisera den ryska inställningen till homosexualitet.

Rysslands president Vladimir Putin har personligen legaliserat jakten på hbtq-medborgare. I sommar skrev han under lagen som förbjuder homo­sexuell propaganda. Han har också godkänt den lagstiftning som innebär att gaypositiva ­turister kan kastas i fängelse.

Dömts till böter

Ryska barn får inte längre adopteras av samkönade par och rykten i Ryssland säger att nästa lag kommer att handla om att barn till homosexuella kan tvångsomhändertas.

När den svenska Prideveckan nu inleds pågår ett intrikat diplomatiskt arbete. Räkna med att protesterna kommer att märkas, även om det gäller att hantera solidaritetsyttringarna. Den ryska hbt-organisationen Coming out har i en domstol i S:t Petersburg nyligen dömts till dryga böter för att den fått stöd från utlandet.

Fler rakryggade politiker

Organisationer som får internationellt stöd stämplas helt enkelt som ”utländska agenter”. Civil rights defenders rapporterar att flera organisationer för mänskliga rättigheter dömts

i enlighet med lagen om ut­ländska agenter i år, bland dem även hbt-organisationen Side by ­side.

I helgen utsattes Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson för äggkastning när hon gick i Pride­paraden i det ryska grannlandet Litauen. Nazister och ­religiösa fundamentalister försökte, men lyckades inte ­stoppa demonstrationen.

Vi behöver rakryggade politiker som ­Birgitta Ohlsson och Mona ­Sahlin.

Kränker unga människor

Men var finns självaste ut­rikesministern? Varken ledar­redaktionen eller UD:s presstjänst lyckades i går hitta något aktuellt uttalande från Carl Bildt om de ryska brotten mot mänskliga rättigheter. Inte en endaste liten tweet om Ryssland, trots att utrikesministern verkar ha hängt på Twitter mest hela semestern.

Människovärdet är grunden för all utrikespolitik och i Ryssland kränks just nu unga homosexuella som killen på den ­fasansfulla bilden. Ryssland har kris i befolkningsfrågan, den åldrande befolkningen föder inga barn och Vladimir Putin skyller misslyckandet på gay­rörelsen.

Men de homosexuella får aldrig mer bli någon galen ledares syndabockar.

 Källa

UPPDATERING: Det är möjligt att Carl Bildt faktiskt läser Aftonbladets ledarsida. Sedan den här texten publicerats gick han på måndagsförmiddagen ut på Twitter:

"Hate-mongering against LGBT persons on the rise in Russia after recent law. Repulsive. Inhuman."

Det är sällan vi creddar Carl Bildt, men nu gör vi det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 18 augusti 2018 13:16

    You gotta consider her a living person, that's it! You're either living or you're not. You ain't little, you ain't a girl, you ain't a boy, you ain't strong or smart, you're alive."— Charles   ...

Av Sandra - 15 augusti 2018 16:14

  En Squitten är en katt med korta eller deformerade framben och normallånga bakben. Namnet är en blandning av squirrel och kitten eftersom katterna liknar ekorrar. Sjukdomarna som kan leda till Squitten är radial hypoplasia (underutvecklade under...

Av Sandra - 14 augusti 2018 15:27

  Mantelbältan är det minsta bältdjuret och beskrevs för första gången 1825 av Richard Harlan. Den har små ögon, vitgul päls och ett ljusrosa skal. Den är aktiv på natten och lever ensam. Den äter insekter, maskar, sniglar och rötter. Mantelbältan...

Av Sandra - 14 augusti 2018 12:45

  Har du en katt med onormalt många tår? Då kan du ha en katt med Polydaktyli en såkallad Skeppskatt. Normalt sett har en katt 18 tår, 5 där fram och 4 där bak men en skeppskatt kan ha så många som 28 tår. Det är vanligast för katter att ha Polyda...

Av Sandra - 13 augusti 2018 15:54

  I USA har det spridits mycket bilder på en hummer som fångades i Maine, vad är så speciellt med just den här hummern? Den är 1 av 100 miljoner. För den har nästan inga färgpigment så pass att den kan liknas med albino. Orskaken? Forskare har ...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se