Skylight

Direktlänk till inlägg 29 juli 2013

De homosexuella får inte bli syndabockar

Av Sandra - 29 juli 2013 11:21

Den senaste veckan har bilden cirkulerat på internet. En homosexuell pojke förnedras av ryska nazister.

Bildens ursprung är fort­farande oklart, men den har i vilket fall kommit att symbolisera den ryska inställningen till homosexualitet.

Rysslands president Vladimir Putin har personligen legaliserat jakten på hbtq-medborgare. I sommar skrev han under lagen som förbjuder homo­sexuell propaganda. Han har också godkänt den lagstiftning som innebär att gaypositiva ­turister kan kastas i fängelse.

Dömts till böter

Ryska barn får inte längre adopteras av samkönade par och rykten i Ryssland säger att nästa lag kommer att handla om att barn till homosexuella kan tvångsomhändertas.

När den svenska Prideveckan nu inleds pågår ett intrikat diplomatiskt arbete. Räkna med att protesterna kommer att märkas, även om det gäller att hantera solidaritetsyttringarna. Den ryska hbt-organisationen Coming out har i en domstol i S:t Petersburg nyligen dömts till dryga böter för att den fått stöd från utlandet.

Fler rakryggade politiker

Organisationer som får internationellt stöd stämplas helt enkelt som ”utländska agenter”. Civil rights defenders rapporterar att flera organisationer för mänskliga rättigheter dömts

i enlighet med lagen om ut­ländska agenter i år, bland dem även hbt-organisationen Side by ­side.

I helgen utsattes Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson för äggkastning när hon gick i Pride­paraden i det ryska grannlandet Litauen. Nazister och ­religiösa fundamentalister försökte, men lyckades inte ­stoppa demonstrationen.

Vi behöver rakryggade politiker som ­Birgitta Ohlsson och Mona ­Sahlin.

Kränker unga människor

Men var finns självaste ut­rikesministern? Varken ledar­redaktionen eller UD:s presstjänst lyckades i går hitta något aktuellt uttalande från Carl Bildt om de ryska brotten mot mänskliga rättigheter. Inte en endaste liten tweet om Ryssland, trots att utrikesministern verkar ha hängt på Twitter mest hela semestern.

Människovärdet är grunden för all utrikespolitik och i Ryssland kränks just nu unga homosexuella som killen på den ­fasansfulla bilden. Ryssland har kris i befolkningsfrågan, den åldrande befolkningen föder inga barn och Vladimir Putin skyller misslyckandet på gay­rörelsen.

Men de homosexuella får aldrig mer bli någon galen ledares syndabockar.

 Källa

UPPDATERING: Det är möjligt att Carl Bildt faktiskt läser Aftonbladets ledarsida. Sedan den här texten publicerats gick han på måndagsförmiddagen ut på Twitter:

"Hate-mongering against LGBT persons on the rise in Russia after recent law. Repulsive. Inhuman."

Det är sällan vi creddar Carl Bildt, men nu gör vi det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 27 juni 2017 17:09

   Diogo Alves var en av de första seriemördarna i Portugals historia och en av de sista personerna som hängdes. Hans huvud finns bevarat vid University of Lisbon’s Faculty of Medicine. Alves föddes i Galicia 1810 och flyttade till Lissabon ...

Av Sandra - 12 juni 2017 15:04

                I maj 2017 räddes en albino orangutang från en by i Borneo, orangutangen var fem år gammal och den första som har dokumenterats av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) under de 25 år som de har arbetat. Alba hade fång...

Av Sandra - 8 oktober 2014 15:57

            There’s something really pretty about nature reclaiming its domain once we are gone. We had this wonderful piece of concept art we developed really early on, and there are all of these wild animals that have escaped from a zoo,...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 18 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text:

Racing Extinction 

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se