Skylight

Alla inlägg under juni 2013

Av Sandra - 18 juni 2013 16:39

Älskar du också skogen? 
Det gör alla fall vi – och majoriteten av alla svenskar. 87 procent av svenskarna uppger att de påverkas positivt eller mycket positivt när de är ute och rör sig i skogen, enligt en ny WWF-undersökning. Den visar också att skogen är den naturtyp som flest vill att Sverige ska skydda, följt av insjöar och Östersjön. Tyvärr är det så att arealen av gamla skogar med höga naturvärden minskar och har nått kritiskt låga nivåer. Och många skogslevande arter är hotade. Vill du också att Sverige ska skydda mer skog? Gå in på www.wwf.se/svenskaparlor och läs mer om vad du kan göra.

ANNONS
Av Sandra - 18 juni 2013 16:35

Fågel, Youtube, Piano, Sång,  Sötchock, VideoExtra Sötchock, Sång, VideoExtra, Youtube, Piano, FågelYoutube, Fågel, VideoExtra, Piano, Sång,  Sötchock


En nymfparakit som sjunger till tonerna av ett piano kan vara den sötaste fågeln på internet. 


Katter och internet har visat sig vara en svårslagen kombination. Men frågan är om inte fåglar är katternas största utmanare om internet-tronen.

Vi har roats av papegojan som kör bil och undulaten som balanserar på en boll. Vi har imponerats av fågeln som sjunger dubstep och kakaduan som älskar Daft Punk.

Nu har en skönsjungande nymfparakit vunnit våra hjärtan. Tillsammans med en pianist bjuder fågeln på ett riktigt imponerande nummer – se själv här:


Källa:Se fågeln som sjunger till tonerna av ett piano

Djur · Musik
ANNONS
Av Sandra - 18 juni 2013 16:34

Safari, Attack, leopard

Detta är kanske inte det första man förväntar sig att se medan man är på safari. SYDAFRIKA. I detta videoklipp, som spelades in under en safari, kan man se en leopard klättra snabbt upp i ett träd för att attackera en liten leopardunge, skriver Business Insider.

Hanen förväntade sig nog inte mammans reaktion för det som händer är något man sällan ser medan man är ute på en vanlig safarirunda. 

Sliter ner hanen

Mamman hoppar vant – och förbannat – upp i trädet efter hanen och sliter ner honom. Hon ger sig inte utan fortsätter fightas med leoparden på marken.

Denna hane kommer nog tänka till en extra gång nästa gång han beslutar sig för att attackera någons unge.

Se på klippet här:


Källa:Leopard attackerar en leopardunge – se mammans reaktion


Av Sandra - 17 juni 2013 20:02

Astronomer i USA har upptäckt en ny planet 176 ljusår från jorden.

Det finns bara ett problem – den borde inte existera.

– Det är mycket intressant, säger Anders Johansen, biträdande universitetslektor vid Lunds observatorium.

 

Den mystiska planeten upptäcktes med Hubble, NASA:s rymdteleskop. Den kretsar kring den röda dvärgstjärnan TW Hydrae som är drygt hälften så stor som solen.

Med dagens teknologi stöter astronomerna på nya planeter med jämna mellanrum. Men det här fyndet sticker ut från mängden.

– Enligt den traditionella teorin som vi har använt i många år går det inte att bilda planeter så långt bort från stjärnorna, säger Anders Johansen, som själv forskar om planetbildning.

Skiva av gas

Stjärnan TW Hydrae omges av en skiva av gas och damm, en så kallad protoplanetär skiva. Det var ett hål i skivan som fick astronomerna att dra slutsatsen att de hade upptäckt en ny himlakropp.

– Den befinner sig 80 gånger längre bort från stjärnan än jordens avstånd till solen, säger Anders Johansen.

Planeten beräknas vara mellan sex och trettio gånger jordens storlek.

Viktig pusselbit

För Anders Johansen passar upptäckten bra med hans senaste forskning.

– Vi har en teori här i Lund som jag och en doktorand jobbar med. Den går ut på att planeter bildas från småstenar. Det går mycket snabbt och skiljer sig från när planeter bildas genom att jättestora klippblock kolliderar.

Han tror att fyndet kan bli en viktig pusselbit för förståelsen av hur planeter bildas. Den är mycket nära solen så den kan analyseras mycket noggrant.

Källa:Mystisk planet upptäckt | Nyheter | Aftonbladet


Av Sandra - 17 juni 2013 19:56

Sova, Valpar,  Vaggvisa

De här valparna somnar så fint till en vaggvisa och är tydligen mer mottagliga för vaggvisor än vanliga bebisar. 


Ett gäng gulliga valpar börjar direkt puffa på varandra och göra sig redo för att sova när deras ägare börjar sjunga på en vaggvisa.

Vaggvisan verkar verkligen fungera eftersom valparna somnar till slut. Men precis när mannen är på väg därifrån är det två valpar som reagerar och då går mannen tillbaka och fortsätter sjunga tills de sista valparna också somnar.


Klippet har visats över åtta miljoner gånger och uppmärksammades först i Reddittråden, skriver Huffington Post.

Titta på det gulliga klippet:


Källa:Sötchock: Vaggvisan gör susen – valparna sover

Av Sandra - 17 juni 2013 19:51

Stad, Djungel, KambodjaKambodja, Djungel, Stad

Staden Mahendraparvata har legat dold i djungeln i århundraden och inte ens templen har blivit plundrade. 
KAMBODJA. En australiensisk expedition vandrade genom områden med landminor i djungeln i Siem Reap i jakten på den gömda staden. 

De använde de sig av Lidar, ett ljusdetekteringsinstrument, som var fastspänt på en helikopter i sju dagar.

Helikoptern cirkulerade runt i området och med hjälp av laserpulser kunde de sedan avslöja strukturer som fanns och slutföra en karta över staden.

Bevis på att staden har funnits

I rapporten kan man läsa att staden grundades år 802 e.Kr och hade mer än två dussin ej tidigare upptäckta tempel. Det fanns också bevis på att gamla kanaler, vallar och vägar har funnits.

– Vi vet med säkerhet att staden var sammankopplad med vägar, kanaler och vallar, sa Jean-Baptise Chevance, chef för Archaeology and Development Foundation i London, och den som ledde expeditionen, enligt Huffington Post.

Landskapet utan vegetation

Rapporten avslöjade också att landskapet var helt utan vegetation.

– En teori som vi har är att den allvarliga miljöpåverkan med avskogning och beroendet av vatten ledde till nedläggningen av civilisationen. Kanske blev det så framgångsrikt att det till slut inte gick att hantera, sa Damien Evans, chef vid University of Sidneys arkeologiska forskningscentrum i Kambodja.

Det är ännu inte känt hur stor Mahendraparvata var eftersom deras sökande täckte bara ett begränsat område och det behövs mer pengar för att fortsätta sökningen, skriver Huffington Post.

Hör expeditionen berätta själva:

Källa:En 1 200 år gammal stad har hittats – i djungeln i Kambodja

Av Sandra - 16 juni 2013 23:15

Bilder på när Louis och Zayn rökte joints? Några dagar senare sågs även Harry, Niall och Zayn röka:

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 18 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text:

Racing Extinction 

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se