Skylight

Alla inlägg den 1 maj 2013

Av Sandra - 1 maj 2013 09:28

Detta är kanske det mest ovanliga man kan se vid en solnedgång - den blå blixten. Den uppstår när atmosfären är utomordentligt klar och man har fri sikt mot en låg horisont. Kanske, men bara kanske, dyker den då upp i någon sekund, just när solen är på väg ner bakom jordens krökning. Fenomenet uppstår på grund av att atmosfären fungerar som en prisma och delar upp solens vita ljus i sina beståndsfärger.

Av Sandra - 1 maj 2013 09:27

"Den gömda stranden" på en av Marietasöarna utanför Mexikos kust ligger skyddad i en grotta. Stranden nås genom en kortare simtur från havet utanför.



Natur · Udda
Av Sandra - 1 maj 2013 09:24

Tashirojima, eller "Cat Island", är en ö utanför Japan som är känd för att det bor så många katter där. På ön gjorde man tidigare silke, och katter föddes då upp för att hålla mössen borta (möss äter silkesmaskar). Idag har Tashirojimas mänskliga population sjunkit från 1000 till knappt 100 invånare, och det bor fler katter än människor på ön. Enligt lokal tro bringar det lycka och rikedom att mata katter, så kissemissarna trivs och hänger gärna i hamnen när fiskebåtarna lägger till. Eftersom att 83 % av människorna som bor på ön räknas som gamla, finns det en chans att katterna i framtiden kommer få ön för sig själva. För kattälskande turister anordnas det turer till ön (hundar får ej medfölja).

Djur · Kattdjur · Natur · Udda
Av Sandra - 1 maj 2013 09:22

Vissa berg kräver att klättrarna befinner sig på samma vertikala klippa i flera dagar eller veckor. Hur gör man då när det är dags att sova? Inga problem, för det finns både hammockar och tält anpassade till stupbranta förhållanden. Här är en grupp klättrare på väg uppför Great Sail Peak i norra Kanada.

Natur · Udda
Av Sandra - 1 maj 2013 09:20

Salar de Uyuni ligger i Bolivia och är världens största saltfält. Det är lika stort som Skåne och så platt att skillnaden i höjd aldrig är större än en meter. När det regnar och fältet täcks av ett tunt lager vatten uppstår en häftig spegeleffekt Regnet jämnar även ut fältet eftersom en del av saltet löser sig i vattnet för att sedan fördelas jämnt när den tillfälliga sjön torkar. Den platta och starkt reflekterande ytan hos Salar de Uyuni används ofta för att kalibrera satelliters höjdmätare.


Av Sandra - 1 maj 2013 09:16

Zebran Zoe, som lever på Three Ring Ranch Exotic Animal Sanctuary på Hawaii, är något så ovanligt som en vit- och guldfärgad zebra med blå ögon. Hennes färgteckning beror på att hon saknar mörka färgpigment.


Av Sandra - 1 maj 2013 08:47

Jason Collins blev uppringd av presidenten

NBA-spelaren Jason Collins, 34, har fått mycket stöd efter sitt besked.

Han blev till och med uppringd av Barack Obama.

– Presidenten var verkligen uppmuntrande och sa att han var stolt över mig, säger Collins till CBS.

I en intervju med Sports Illustrated gick Jason Collins i går ut och bröt en barriär, som den allra första öppet homosexuella spelaren inom amerikansk proffsidrott.

Reaktionerna har varit många, mestadels positiva.

Ett dussintal NBA-spelare har skickat meddelanden via sociala medier, men inte nog med det.

Jason Collins blev uppringd av självaste Barack Obama.

– Det är otroligt. Jag försöker bara leva ett ärligt, äkta liv och i nästa stund ringer presidenten. Han var stolt över mig och sa att det inte bara berörde mitt liv utan även andras, som orkar gå framåt.

”Hon är min förebild”

Collins berättar även att han blev överväldigad av reaktionen från tennislegendaren och gayikonen Martina Navratilova, som kom ut som homosexuell 1981.

– Jag ser på henne som en av mina hjältar, med den värdighet och klass som hon har levt sitt liv, plus allt som hon har åstadkommit i sin karriär, säger Collins.

– Hon är min förebild. Förhoppningsvis kan jag i framöver vara någon annans förebild.

Källa: ”Obama sa att han var stolt över mig” | NBA | Basket | Sportbladet | Aftonbladet

Av Sandra - 1 maj 2013 08:46

Jason Collins har inte varit känd för den stora idrottspubliken - förrän nu.

I en intervju med Sports Illustrated går han ut och bryter en barriär - som den allra första öppet homosexuella spelaren inom amerikansk proffsidrott.

Collins, 34, har spelat i den amerikanska basketligan NBA i tolv år och bland annat varit i final två gånger. Han har dock aldrig varit i närheten av den uppmärksamhet han nu får.

I det kommande numret av ansedda sporttidningen Sports Illustrated kommer Collins ut som homosexuell. I en artikel som inleds med orden "Jag är en 34 år gammal NBA-center, jag är svart och jag är gay" berättar han varför han nu fattat beslutet att meddela att han är gay.

Inom amerikansk idrott är det första gången detta sker och i amerikanska tv-sändningar, i tidningar och på Twitter är därför uppmärksamheten enorm. Andra spelare, bland andra Los Angeles Lakers stjärna Kobe Bryant, gick omedelbart ut och stöttade Collins, förre presidenten Bill Clinton kallar det ett "viktigt ögonblick för professionell idrott och hbt-världen".

Källa: USA: Basketspelare bryter barriär | Sport | TT | Senaste nytt | Aftonbladet

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Ovido - Quiz & Flashcards