Skylight

Alla inlägg under mars 2013

Av Sandra - 2 mars 2013 18:19

Jag kan också hoppa!

Världsrekordet för högsta hopp av en gris är 70 cm och det var grisen Kotetsu som hoppade så högt den 22 augusti 2004. Kotetsu bor i Japan och var 18 månader gammal när han gjorde rekordhoppet!


Pytteliten Bikolibri

Den minsta fågeln i världen är bikolibrin(Mellisuga helenae). Den är bara 57 mm och då är näbben och stjärten inräknad! Hanen väger bara 1,6 gram. Honorna är lite större och väger ca 2 gram.


Gammal hund
Pusuke blev 26 år gammal!


Hunden Pusuke är en blandraskille från Japan som blev hela 26 år gammal. Han dog i slutet på förra året. Hans matte Yumiko Shinohara sa att han var en pigg och glad hund.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 2 mars 2013 18:16

Dag, 67, skänker miljarder – till djur

Har genomgått psykisk undersökning

Miljardären Dag Stiansen, 67, skänker bort 1,8 miljarder norska kronor.

Pengarna ska gå till en stiftelse med syfte att jobba för djurens bästa.

– Är man snäll mot djur och behandlar dem med respekt så får man lojalitet och kärlek tillbaka, säger Dag Stiansen.

I ett pressmeddelande har norska miljardären Dag Stiansen, 67, meddelat att han har upprättat Dag S. Stiansens stiftelse – en stiftelse med målet att arbete för djurens bästa.

”Får kärlek tillbaka”

När Dag Stiansen och hans fru går bort ska stiftelsen ärva en förmögenhet på 1,8 miljarder, efter att parets arvingar har fått sin del av arvet, skriver norska Dagbladet.

– Är man snäll mot djur och behandlar dem med respekt så får man lojalitet och kärlek tillbaka. Den förmågan är det inte alla människor som har, säger Dag Stiansen till Dagens Næringsliv.

Genomgått psykisk undersökning

Och för att undvika invändningar eller protester efter parets bortgång har miljardären genomgått en undersökning hos psykiatriker, rapporterar Dagbladet. Testamentet har även bekräftats av advokater.

Stiftelsen ska bland annat dela ut pris till personer som har utmärkt sig för djurens välbefinnande.

– Djuren har ingen egen röst. De är de svagaste och kan inte säga ifrån själva. Någon måste ta vara på de svagaste, och det har jag möjlighet att bidra till. Därför ska stiftelsen stötta djurens intresse, säger Dag Stiansen.

Källa


-


Tänk om det fanns fler människor som Dag och Leonardo Dicaprio.ANNONS
Av Sandra - 2 mars 2013 18:08

Sengångare är som du säkert redan vet ett riktigt långsamt djur. De äter nästan bara blad som inte har så mycket näring. På grund av detta undviker de att anstränga sig, för att de måste spara på den lilla energi de får i sig när den äter.
Det ser nästan ut som om de rör sig i slow motion ibland, eller hur?

Sengångaren tillhör släktet Bradypus som betyder ”långsam fot” – passande va?

Förutom att de rör sig så långsamt så hör och ser de väldigt dåligt. Däremot har den ett bra luktsinne som hjälper dem mycket. Till exempel luktar de på grenarna de ska klättra på och kan märka ifall de är ruttna eller friska. Ifall de är ruttna riskerar de ju att ramla ner!

En annan sak som sengångare är bra på är att simma. Därför klarar de sig bra även i områden där det är översvämningar.

Det enda som sengångare gör på marken är att byta träd och att kissa och bajsa. De klättrar bara ner från träden en gång i veckan för att göra sina behov. Då gräver de ett hål en bit bort från trädet som de sedan täcker med löv och jord innan de klättrar upp i träden igen. De gräver hålet en bit bort från trädet för att förvilla rovdjur.

Annars klättrar de bara omkring i olika träd hela dagarna. De parar sig och föder till och med sina barn i träden! Det kan gå flera dagar utan att sengångarna äter eller dricker.

(Foto: Zofia Nordqvist)

För att skydda sig mot fiender så har sengångaren massa häftiga kamouflage. I deras hår växer alger som gör att de kan se grönaktiga ut, då kan de gömma sig lättare i träden. De kan även slicka i sig lite alger för att få lite extra näring. I deras päls bor även fjärilar och parasiter som förbättrar deras kamouflage. Det kan bo över tusen insekter i deras päls! Att de har en så tjock päls hjälper dem även som skydd ifall de skulle ramla ner från ett träd.

För tio tusen år sedan så fanns det en jättesengångare som var stor som en elefant. Men den arten är utdöd nu.

Källa

Bilder på sengångare:


Av Sandra - 2 mars 2013 17:56

Mårdhunden är ett hunddjur, men är inte så nära släkt med mården som man kan tro på namnet. Mårdhunden kommer från östra Asien och men har spridit sig även till Europa och Sverige.

De ser ut som en korsning mellan hund och tvättbjörn (på engelska heter mårdhund racoon-dog som betyder tvättbjörnshund). Mårdhunden har en jättetjock päls som gör att den ser väldigt rund ut. Några beskriver den som en tjock räv med korta ben!

På 1800-talet så tog man mårdhundar och satte dem i burar i Ryssland för att föda upp dem för deras päls så att de kunde göra kläder av den. Tur för mårdhunden så kan deras fina vinterpäls bara utvecklas fritt i naturen, se de kunde inte fortsätta att ha dem inburade på farmer.

Mårdhunden är speciell på många sätt. Det är det enda hunddjuret som går i ide. Den sover inte egentligen, men den vilar hela vintern. Under resten av året så äter den upp sig för att klara vintern. De är vakna på nätterna och letar mat eftersom de är lite skygga. Det är därför väldigt svårt att få syn på en mårdhund.

Här kan du se när tv-programmet ”mitt i naturen” söker efter mårdhundsspår uppe i norrland:

 

När mårdhunden blir kär så behåller den samma partner resten av livet. Både mamman och pappan tar hand om barnen tillsammans.

I Japan är mårdhunden extra poppis. I gamla sagor så brukar mårdhunden vara ett smart och listigt djur som kan förklä sig som alla möjliga saker. Man trodde länge att mårdhundar kunde göra magiska tricks och att de kunde bli över tusen år gamla!

Även om man idag vet att mårdhunden inte är ett magiskt djur, så är djuret fortfarande väldigt populärt i filmer och böcker i Japan.

Om du någon gång ser en mårdhund, så kan de bli väldigt rädda och vill skrämma bort dig. Då kanske de låter såhär:

Källa

Av Sandra - 2 mars 2013 17:42

Fakta om bältdjuret:

Bältdjur kallas även för Armadillos som egentligen är deras engelska namn. De tillhör familjen pansrade trögdjur för att de har ett så hårt skal, som påminner om pansarstål! De är även släkt med myrslokar och sengångare.

De är kända för att kunna rulla ihop sig, det kanske du har sett någon gång? De rullar ihop sig till klot så att inga fiender kan komma åt dem, då är de som stenhårda pansarbollar!

Deras pansar, eller skal kan man också säga, består av plattor som är bildade av horn och ben. Vid fram och bakkroppen är plattorna sammanvuxna till sköldar som skyddar dem. Men på undersidan är de täckta av mjuk hud och päls. Både hårda och mjuka djur alltså!

Man skulle kunna tro att de inte är så smidiga, men trots sin pansarsköld så kan de simma. Då fyller de sin magsäck och tarmar med luft så att de inte sjunker. Snacka om att ha inbyggd flytväst! Hur cool som helst. Deras huvud är ganska spetsigt som ni kan se och de har även en liten sköld ovanpå huvudet, nästan som en cykelhjälm!

Bältdjuren kan vara allt mellan jättesmå 15 centimeter till att vara en meter långa och väga 60 kilo. Det finns många olika arter hos bältdjuren nämligen.

Bältdjuren finns bara i Amerika, de flesta arterna finns i Sydamerika och i Centralamerika finns bara två sorter. De trivs nämligen bäst i torra länder, så som i halvöknar och savanner.

De flesta bältdjuren lever helt ensamma och är aktiva på natten. De har en lång klibbig tunga som de fångar insekter som de kan äta. De har även ett superbra luktsinne som gör att de kan upptäcka smådjur som är 20 centimeter under marken, när de sen ska gräva efter bytet så kan de sluta andas i hela sex minuter! Tänk och hålla andan i sex minuter? Prova inte det hemma!

Jättebältan, som är det största bältdjuret har klor som är 15 centimeter långa. Det är världsrekord i hela djurriket! Med dem kan de gräva och öppna stenhårda insektsbon för att få mat.

Här kan du se en film på ett nyfiket bältdjur:

Källa

Och bilder:

Av Sandra - 2 mars 2013 17:37

“The earth has music for those who listen.” - George Santayana 

-

''Jorden har musik för dom som lyssnar.''

 

Av Sandra - 1 mars 2013 23:47

Visste ni att det är omöjligt att vissla på månen?

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se