Skylight

Direktlänk till inlägg 8 mars 2013

Vägtrafikens koldioxidutsläpp minskade under 2012

Av Sandra - 8 mars 2013 17:17

Foto: Anders Hellberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En sam­man­ställ­ning som Tra­fik­ver­ket gjort vi­sar att väg­tra­fi­kens kol­di­ox­id­ut­släpp mins­ka­de med tre pro­cent un­der 2012 jäm­fört med året in­nan.

Minsk­ning­en be­ror till störs­ta de­len på bräns­lesnå­la­re bi­lar, en ökad an­del biobräns­len och det fak­tum att den to­ta­la mäng­den tra­fik på vägar­na mins­ka­de.

En gläd­jan­de ut­veck­ling me­nar Tra­fik­ver­ket. Men mer mås­te till för att in­te ut­släp­pen ska bör­ja öka igen.

– Även om ut­veck­ling­en nu är po­si­tiv kan vi in­te räk­na med att ut­släp­pen fort­sät­ter nedåt om ingen­ting görs. Vå­ra be­räk­ning­ar vi­sar på en kraf­tigt ökan­de väg­tra­fik fram­ö­ver som äter upp för­bätt­ring­ar­na på for­don och bräns­le, sä­ger Lars Nils­son, mil­jö­di­rek­tör på Tra­fik­ver­ket, i ett press­med­de­lan­de.

En­ligt Nils­son är det inga hem­lig­he­ter vad som be­hö­ver gö­ras för att ut­släp­pen ska kun­na sjun­ka or­dent­ligt.

– För att få ned ut­släp­pen till­räck­ligt mås­te vi ut­nytt­ja al­la tra­fik­slag på ett smart sätt. För gods hand­lar det om att stär­ka järn­väg och sjö­trans­por­ter sam­ti­digt som vi prö­var ny tek­nik för väg­trans­por­ter­na. För per­son­tra­fi­ken krävs bätt­re för­ut­sätt­ning­ar för kol­lek­tiv­tra­fik och en sam­hälls­pla­ne­ring för till­gäng­li­ga och at­trak­ti­va stä­der ut­an bil­be­ro­en­de.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 27 juni 2017 17:09

   Diogo Alves var en av de första seriemördarna i Portugals historia och en av de sista personerna som hängdes. Hans huvud finns bevarat vid University of Lisbon’s Faculty of Medicine. Alves föddes i Galicia 1810 och flyttade till Lissabon ...

Av Sandra - 12 juni 2017 15:04

                I maj 2017 räddes en albino orangutang från en by i Borneo, orangutangen var fem år gammal och den första som har dokumenterats av Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) under de 25 år som de har arbetat. Alba hade fång...

Av Sandra - 8 oktober 2014 15:57

            There’s something really pretty about nature reclaiming its domain once we are gone. We had this wonderful piece of concept art we developed really early on, and there are all of these wild animals that have escaped from a zoo,...

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 18 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text:

Racing Extinction 

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se