Skylight

Alla inlägg under januari 2013

Av Sandra - 29 januari 2013 17:20

nyfödda, Video, sibiriska tigrar, Sibirisk tigerSibirisk tiger, nyfödda, sibiriska tigrar, Videosibiriska tigrar, Sibirisk tiger, nyfödda, Videosibiriska tigrar, Sibirisk tiger, Video, nyföddanyfödda, Video, sibiriska tigrar, Sibirisk tigernyfödda, Sibirisk tiger, sibiriska tigrar, Video

Små, söta, gulliga och lurviga. Två nya favoriter har gjort succé på ett zoo i Ukraina. UKRAINA. På Yalta zoo har man två små, och söta, anledningar till att hurra.

Två sibiriska tigerungar har nämligen fötts vilket har lett till långa köer och två nya publikfavoriter. 

– Varje gång sibiriska tigerungar föds på Yalta zoo är det en stor händelse. Inte bara för oss utan även för sibiriska tigrar generellt, säger Yalta zoos, chef Oleg Zubkov, enligt brittiska Metro, och fortsätter:

– De är väldigt sällsynta, och varje födsel betyder mycket för djurets överlevnad.

Se en video på de söta tigerungarna här:


Källa

ANNONS
Av Sandra - 29 januari 2013 17:06

Internet, reddit, instagram, KattInternet, Katt, reddit, instagramKatt, instagram, reddit, Internet

Sam är en helt vanlig vit katt – förutom att han har ögonbryn. Det ger honom ett konstant oroat ansiktsuttryck, vilket nu gjort honom till en internetkändis. 
Det var i går som "ertdgaf" på länkdelarsajten Reddit lade upp ett tips med texten: "I follow this guy on Instagram. Meet Sam, the cat with eyebrows" .

Reddit älskar katter och Sam är så klart inget undantag. Användare från sajten har stormat Instagramkontot, vilket för några timmar sedan fått Sams ägare att skriva:

"Sam är totalt chockad (och oroad) över sina nya följare".

Källa


ANNONS
Av Sandra - 29 januari 2013 17:01

Noshorning, Video, Zoo,  Sötchock, Warzawa, PopulärPopulär, Video, Noshorning, Warzawa, Zoo,  SötchockPopulär,  Sötchock, Warzawa, Zoo, Noshorning, Video Sötchock, Zoo, Noshorning, Video, Warzawa, Populär

På juldagen föddes en noshörning på Warszawa Zoo. Djuret fick namnet Bys och har redan blivit en stor favorit på djurparken. WARSZAWA. Den lilla noshörningen Bys föddes på juldagen förra året och det var en stor händelse.

Han är nämligen den första av sin art att födas i Polen, skriver Huffington Post.

Bys kommer att få spendera en hel del tid inomhus fram till att det blir varmare väder ute. Det är även då som besökarna kommer att kunna få se honom i djurparken.

Fram tills dess har personalen på Warszawa Zoo bestämt sig för att hålla allmänheten uppdaterade. Så de lägger ut videos på Bys så att den som är nyfiken kan se hur han har det, enligt Huffington Post.

Se en film på den nya stjärnan här:


Se ytterligare än film:


Källa

Av Sandra - 29 januari 2013 16:23

14 projekt som hotar jordens klimat och måste stoppas


 
Artikel - 24 januari, 2013
Vi tänkte vara alldeles väldigt tydliga nu. Världen närmar sig oroande snabbt en punkt där det blir väldigt svårt att förhindra de värsta effekterna av klimatförändringarna - en slags ‘Point of no return’. Att fortsätta på det här spåret kommer att göra det ytterst svårt att förhindra utbredda och rent katastrofala konsekvenser av ett varmare klimat. Kostnaderna för att låta det ske är svåra att förstå; mångmiljardbelopp krävs för att hantera eftermälet av extrema väderhändelser, omätbara ekologiska förluster, förödande mänskliga umbäranden. Vi måste helt enkelt ändra kurs, nu.

Men det är inte helt lätt. Greenpeace nya rapport ”Point of no return” belyser hyckleriet hos några av världens mest inflytelserika regeringar. De har lovat att göra allt för att världen ska hållas under en uppvärmning på två grader, men både försvarar, stödjer och främjar vansinniga energiprojekt vars utsläpp kommer att driva uppvärmningen bortom både 3.5°, 4 ° och sannolikt 6 °.

I rapporten listar vi världens 14 största expansionsprojekt för att utvinna olja, gas och kol jorden runt. Det är dessa 14 projekt som riskerar världens framtid, och det är sådana här projekt vi måste försöka stoppas innan de blir verklighet.

Elektrownia Patnów Coal Fired Power Station

Elektrownia Patnów kolkraftverk. 
Världen förbränner alldeles för mycket olja, kol och gas. Detta är den viktigaste orsaken till att vi snart passerar punkten för att kunna förhindra katastrofala klimatförändringar.

Largest dirty energy expansions by 2020
Klicka för förstoring

Största  expansionen av smutsig energi till 2020. 
Trots att alla hör varningarna, pressar energiindustrin på för att expandera 14 enorma kol-, olje- och gasprojekt som kommer att tillföra 20% ytterligare till de utsläppsmängder som orsakar klimatförändringarna.

Wall of Fire - ©Ross Beckley/Image Focus Australia
©Ross Beckley/Image Focus Australia

En vägg av eld.
Människor drabbas redan idag av klimatförändringarnas effekter. Världen har redan värmts upp strax under 1 grad.

Hurricane Sandy Aftermath

Orkanen Sandy.
Global uppvärmning triggar vädret, och förödelsen blir enorm. Världens regeringar har lovat att ta krafttag för att begränsa klimatförändringarna, men istället går de emot vetenskapens alla varningar och tillåter – främjar till och med - dessa vansinniga 14 projekt.

Open-Cast Coal Mine in Inner Mongolia

Koldagbrott i Inre Mongoliet.
Kina, som för närvarande upplever värre smog (som till stor del tillskrivs koleldning) än någonsin tidigare, planerar att öka produktionen av kol med 20% inom de närmsta åren. Landets koldioxidnivåer kommer att explodera.

Open Cut Coal Mine in Collinsville, Australia

Kolgruva i australiensiska Collinsville.
Trots att Australien genomlider en oerhörd värmebölja som har direkta kopplingar till klimatförändringar orsakade av förbränningen av kol och fossila bränslen, planerar landet att fördubbla sin kolexport.

Hay Point Australia Coal Terminal

Kolterminal i Hay Point, Australien. 
Australiens främsta marknader för kol kommer att bli Kina och Indien, där luftföroreningar redan orsakar en för tidig död för hundratusentals människor.

Aerial of Great Barrier Reef

Stora barriärrevet i Australien. 
För att exportera sitt kol, kan Australien komma att förstöra det Stora Barriärrevet – utsett till ett av FN:s  världsarv.

Powder River Basin Mining, Wyoming

Powder River Basin Mining, Wyoming. 
USA, som orsakar världens näst största koldioxidutsläpp, planerar en stor expansion av sin kolexport till Asien.

Coal Mine in Central Kalimantan, Indonesia

Kolgruva i centrala Kalimantan, Indonesien. 
Indonesien kommer att tillåta skövlingen av vidsträckta regnskogsområden i Kalimantan på Borneo för att kunna bryta mer kol.

Shell Kulluk Rig Assessment off Kodiak Island 

Shell’s oljerigg Kulluk vid Kodiak Island. 
Det finns en risk att det snart blir rusning efter olja och gas i det sköra Arktis. Oljejättarna, med Shell I spetsen, vill utnyttja att de arktiska isarna smälter för att exploatera i de unika naturområdena i norr.

Alberta Tar Sands

Oljesandsutvinning i Alberta. 
Världens kanske smutsigaste energiprojekt har inte bara skapat ekologisk förödelse av enorma urskogsområden och orsakat sjukdomar bland lokalbefolkningen – det är en av de mest koldioxidintensiva energiprojekten som någonsin funnits. Kanada planerar att tredubbla produktionen. 

Estuary in Great Bear Rainforest

Flodmynning i Great Bear Rainforest. 
För att öppna nya marknader i framförallt Asien, planeras en pipeline genom tusentals kilometer av vildmark, över Klippiga bergen och genom den spektakulära Great Bear Rainforest i västra Kanada.

Spirit Bear in Great Bear Rainforest

Vit björn i Great Bear Rainforest. 

Dolphins in Brazil

Delfiner i Brasilien. 
Brasilien planerar att tillåta oljeexploatering alldeles utanför sin kust. Delfiner, valar och många andra arter kommer att bli lidande.

Xuanwei Power Station in China

Kraftverket Xuanwei i Kina. 
Det ironiska är att vi inte behöver bränna mer kol, olja eller gas för att ge energi till våra ekonomier. Världen står inte längre inför, utan är på väg att ta steget in i, en energirevolution.

Dafeng Power Station in China

Dafeng-anläggningen I Kina. 
Ren, trygg och pålitlig förnybar energy, samt effektivare sätt att använda energy, kan driva vår planet och tillgodose alla våra behov. Vi kan undvika det klimatkaos som dessa 14 olje-, kol- och gasprojekt skulle skapa.

Källa

Av Sandra - 28 januari 2013 19:06

Min nya favorit låt är YOLO - The Lonley Island.

Ni förstår varför jag älskar den när ni hör texten :)

Av Sandra - 19 januari 2013 19:35

 

Förra året kommer att gå till historien som ett dystert år för Indiens vilda tigrar. Totalt  dödates 78 tigrar under 2012 och flertalet av tjuvjägare. Senast som lika höga siffror rapporterades var 2001 då 71 tigrar dödades. 

 

Situationen 2012 var värst i Tadobareservatet där 14 tigrar dödades, följt av 13 i Karnataka och 12 i Uttarakhand. De höga sifforna visar att den illegala handeln med tigrar följer de alarmerande rapporter som även gäller elefant och noshörning.

 

När de gäller tjuvskjutna tigrar i Indien så är det enligt indiska rapporter en ökad efterfrågan från andra asiatiska länder, främst Kina, som ligger bakom den ökande tjuvjakten. Regeringen i Indien säger att man vidtagit flera åtgärder för att stoppa den ökande illegala jakten, men det syns inte i den senaste statistiken. Indien är tigerns starkaste fäste med en stam på runt 1 700 tigrar enligt räkningar 2010.  

 
WWF arbetar på flera plan för att rädda tigern. Ett exempel är de 13 tigerlandskap - "Landscapes of Hope" - där WWF i samråd med regionala myndigheter länkat samman tigerreservat och nationalparker. WWFs arbete sker i nära samarbete med lokalbefolkningen i samtliga tigerområden.

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se