Skylight

Alla inlägg under december 2012

ANNONS
Av Sandra - 17 december 2012 17:48

För inte så länge sen la aftonbladet upp videor om Venus - Katten med två ansikten.

 

Första videon som handlar om Venus kan ni se här under:

Och sen fick aftonbladet höra talas som Doris:

Venus Facebook sida kan ni besöka här: https://www.facebook.com/VenusTheAmazingChimeraCat?fref=ts

Fler bilder på Venus:

ANNONS
Av Sandra - 17 december 2012 17:36

Världens första Liliger föddes i september 2012 som har fått namnet Kiara efter 'Lejonkungen II - Simbas skatt.

Hennes pappa är ett lejon och heter Samson och hennes mamma är en liger och heter Zita. Hon föddes i djurparken Novosibirsk i Ryssland. Det betyder att hon är en fjärde del tiger och tre fjärde delar lejon. Eftersom det aldrig funnits någon liliger är det oklart hur stor hon kommer att bli.

Här bilder på henne och 2 videor.

                              


Strax efter födseln slutade Zita att dia så Kiara fick en fostermamma.

Dasha the cat with Kiara, the world's first Liliger


Videor:

Av Sandra - 17 december 2012 17:31

Om nio månader kommer svaret - är hon världens minsta?Meysis matte har jobbat hårt för att få henne att överleva.Världens minsta hund?Meysi vägde inte mer än 45 gram när hon föddes. This pint-sized pup is barely bigger than her owner Anna Pohl's mobile phone.PUPPY20N_2_WEBPUPPY20N_7_WEBPUPPY20N_6_WEBPUPPY20N_4_WEB


JAROCIN/POLEN. Det här är Meysi. Hon är en tre månader gammal terrier som hoppas kunna kamma hem titeln som världens minsta hund.

För Meysi är tokliten. När hon föddes vägde hon inte mer än 45 gram och nu, tre månader senare visar vågen på ynka 92 fjuttiga gram.

Litet matvrak

– Det är ett mirakel att hon ens lever, säger matte Anna Pohl, till Gazeta Jarocinska.

– När hon föddes trodde jag att det var en bit av moderkakan som kommit ut och skulle precis slänga det när jag såg hur något rörde sig.

Sedan dess har Pohl jobbat hårt för att få Meysi att överleva. Dag som natt har hon

vakat över och matat den lilla, något som gett resultat.

– Hon kan äta själv nu, och tittar man på hennes runda mage förstår man att hon har god aptit.

Hoppas kamma hem titeln

Veterinärerna tror inte att Meysi kommer att bli mycket större, trots sin goda aptit. Något som gläder matte Anna Pohl - om Meysi inte blir större har hon god chans att kamma hem titeln som världens minsta hund, rapporterar ABC News.

Men det dröjer dock innan hon kan ställa upp. Enligt Guinness rekordbok måste hunden vara minst ett år innan den kan vara med och tävla. 

Meysi har därmed nio månader på sig att inte bliva stor.

Konkurrenterna


Meysis två största konkurrenter i kampen om att vara världens minsta hund heter Beyonce och Milly.

Beyonce är så liten att hon fick plats på en matsked när hon föddes - och efter två veckor var hon inte större än en iPhone.

Här är Beyonce - en av Meysis konkurrenter,

Och så har vi Milly - som inte är högre än sju centimeter.

Tiny Chihuahua Milly

Den nuvarande titelmästaren är Boo Boo, en 10 centimeter hög chihuahua från Kentucky.

Källa

Av Sandra - 17 december 2012 17:19

Chillar lite bara. Lätt att göra det när man är nätets nästa djurstjärna.undefined

Det finns snart inte någon som inte halvt avlidit i en sötchock när de sett katten Shishi-Maru. På Instagram följs han av 6 000 personer, Huffington Post spekulerar i att han är nästa stora internetstjärna medan Buzzfeed redan har bestämt att det här är "katten som vinner internet".

På sitt Instagramkonto poserar Shishi-Maru dagligen och får massa kärlek tillbaka. De flesta bilderna får över tusen likes och i kommentarerna syns hjärta efter hjärta.

Inte ensam bland katternaKarl Lagerfelds bortskämda katt Choupette.

Men Shishi-Maru är långt från den enda djurkändisen på nätet. Karl Lagerfelds siameskatt Choupette har tre helt egna betjänter och ett Twitterkonto som följs av mer än 21 000 personer (det är dock oklart om det är betjänterna som tvingas skriva tweetsen). Den senaste tiden har hon bland annat twittrat om stormen Sandy och halloween:

Även Kim Kardashians fluffiga helvita katt Mercy har på kort tid blivit en kändis på nätet sedan stjärnan köpte henne i september.

undefinedKim Kardashian med ögonstenen Mercy.

Källa

Av Sandra - 17 december 2012 16:54

Lajka var en sovjetisk hund som den 3 november 1957 med uppskjutningen av Sputnik 2 blev det första djuret att färdas i omloppsbana runt jorden. Det var en del av Sovjetunionens sputnikprogram. Farkosten var inte byggd för att ta passageraren levande tillbaka till jorden, utan Lajka dog i kapseln, troligen till följd av värmeslag redan under första dygnet efter uppskjutningen.] Sonden fortsatte dock i omloppsbana och rundade jorden över 2 500 gånger innan den återinträdde i atmosfären och förintades 14 april 1958.

2002 avslöjades det att Lajka, som hade blivit tränad att sitta i små burar och trånga utrymmen, hade dött redan 5–7 timmar efter uppskjutningen till följd av stress och överhettning.

Lajka var en cirka 6 kilogram tung blandrastik som hade hittats på gatan i Moskva, och tillhörde namnet till trots troligen inte någon av lajkaraserna. I början kallades Lajka för Kudrjavka (’Lilla krullet’) och hade också smeknamnen Zjutjka (’Lilla skalbaggen’) och Limontjik (’Lilla citronen’). Också namnet Damka användes i den svenska pressen (DN, Expressen m.fl 6/11). Den amerikanska pressen kallade Lajka för Muttnik, ett teleskopord uppbyggt av mutt, ’blandras’, och Sputnik.

Källa

Och bilder på henne:

Av Sandra - 17 december 2012 16:35

Sköldpaddan Harriet, född cirka 1830 på Galápagosöarna, Ecuador, död 23 juni 2006 på Australia Zoo, Beerwah, Queensland, Australien, var en galapagossköldpadda (troligtvis Geochelone nigra porteri) som beräknades vara 175 år[då hon dog, vilket gjorde henne till det då äldsta kända djuret i världen.

Man trodde tidigare att Harriet fångats av Charles Darwin 1835 på Galápagosöarna. Eftersom sköldpaddorna då var stora som tallrikar, har man beräknat att de var sex år gamla. Historien om Darwin är dock troligen inte sann. Även om Darwin fångade tre sköldpaddor och tog med dem hem till Storbritannien ombord på HMS Beagle, har genetiska tester visat att Harriet tillhörde en endemisk underart från en av de Galapagosöar Darwin aldrig besökte.

Under mer än ett århundrade trodde man att Harriet var en hanne och kallade henne "Harry". Hon bodde i 99 år på Brisbane City Botanic Gardens i Brisbane, Australien, men flyttades senare till Australia Zoo, även det beläget i Queensland och ägt av "krokodiljägaren" Steve Irwin. Där tillbringade Harriet återstoden av sitt långa liv.

Källa

Bilder på Harriet:


Äldst Terri och Steve Irwin vid Australia Zoo kelar med sköldpaddan Harriet som fyller 175 i dag.

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se