Skylight

Alla inlägg under december 2012

Av Sandra - 18 december 2012 16:26

Borneoguldkatt är en av de minsta vilda kattarterna och en av de mest hotade.

Kännedomen om borneoguldkatten grundade sig länge på endast 6 individer som dödades mellan 1855 och 1928 i mangroveskogen.


Alfred Russel Wallace skickade 1856 en päls och flera skelettdelar av en borneoguldkatt till British Museum i London. Kroppsdelarna var i dåligt skick och i början antogs att de tillhörde en ung asiatisk guldkatt. John Edward Gray som undersökte skallen trodde att han hade en hittills okänd art. Han var dock osäker och han ville först vänta med den vetenskapliga beskrivningen tills han fick en bättre päls. Först 1874 publicerade han sin beskrivning enligt den bedrövliga pälsen och den ofullständiga skallen.


De kroppsdelar som Alfred Hart Everett fick 1888 och de som Charles Hose fick tillhörde två vuxna individer och flyttades likaså till British Museum. Den nederländska naturforskaren Anton Willem Nieuwenhuis skickade 1900 en päls till museet i Leiden. En päls som köptes 1914 visas i National Museum of Natural History i Washington, D.C Den individ som dödades 1928 nära Kuching i delstaten Sarawak visas i delstatsmuseet. Först 1989 sköts den nästa individen och kvarlevorna flyttades till Field Museum of Natural History i Chicago.


I januari 1992 fångades den första borneoguldkatten levande. Den var troligen sjuk med en vikt av endast 1,95 kg och avled några dagar senare. Från denna individ togs prov av blodet och vävnader för genetiska undersökningar. Analysen visade att borneoguldkatten är närmast släkt med den asiatiska guldkatten och att utvecklingslinjerna för båda arter skilde sig för 4,9 till 5,3 miljoner år.

Kamerafällor som uppställdes mellan mars 2003 och april 2005 i olika naturskyddsområden i Sarawak tog bara en enda bild under 5 034 nätter.

Avskogningen på Borneo sker särskilt snabbt jämfört med andra regioner i världen. Under mitten av 1980-talet var ungefär tre fjärdedelar av ön skogstäckt. 2005 var skogens utbredning minskad till 52 procent. Regioner som tidigare var urskog är idag jordbruksmark eller bosättningar och illegal handel med vilda djur är vanlig.[

Borneoguldkatten listas av CITES i appendix II och är skyddad enligt lag i Indonesien och Malaysia

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Bay_cat_1_Jim_Sanderson-cropped.jpghttp://www.felineconservation.org/uploads/028o_baycat_3.jpg

ANNONS
Av Sandra - 18 december 2012 16:12

Jag tänkte börja med mina favoriter och en av dom är den Asiatiska guldkatten.

Denna katt är ungefär dubbelt så stor som en tamkatt. Den täta pälsen är oftast gyllen-brun men kan även vara grå, brun eller svart. I vissa områden har denna art mer eller mindre synliga fläckar på pälsen. I ansiktet finns svart-vita strimmor.

Den asiatiska guldkatten är skygg, lever ensam och är aktiv på natten. Den har bra förmåga att klättra men vistas huvudsakligen på marken. Bland bytesdjuren kan nämnas harar, möss, unga hjortar och fåglar.

På grund av skogsröjning blev denna katt sällsynt. I Kina används köttet som mat och benen i den traditionella kinesiska medicinen.

I Thailand finns många historier om guldkatter. I några berättelser beskrivs den som djärv med förmåga att vinna över en tiger. Att förbränna hår från guldkatter ska hålla tigrarna borta. Den som har ett hår från guldkatten i fickan ska vara skyddad från angrepp av tigrar.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Asian_Golden_cat.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Catopuma_temminckii_cropped.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Asiatische-Goldkatze-Catopuma-temminckii-tier-katze-0001_2.JPG

ANNONS
Av Sandra - 18 december 2012 16:00

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Bay_cat_1_Jim_Sanderson-cropped.jpgHär är alla kattdjuren jag kommer skriva och berätta om:
Ökenlo
Asiatisk guldkatt
Borneoguldkatt
Kinesisk ökenkatt
Djungelkatt
Sandkatt
Svartfotad katt
Tamkatt
Europeisk vildkatt
Asiatisk vildkatt
Falbkatt
Ozelot
Dvärgtigerkatt
Margay 

Serval 

Pampaskatt
Geoffroys katt
Kodkod 

Andisk katt
Pallas katt
Fiskarkatt
Platthuvudkatt
Leopardkatt
Rostfläckig katt

Iriomotekatt

Afrikansk guldkatt

Av Sandra - 18 december 2012 15:57

Av Sandra - 18 december 2012 15:53


Jag skrev förut om Kims katt Mercy och såg först nu att den hade dött.

Kim Kardashian, 32, har sorg.

Den amerikanska tv-profilen fick nyligen en kattunge av rappande pojkvännen Kanye West, 35. Katten drabbades dock av en cancerliknande sjukdom och har nu dött, rapporterar Female First.

"Det är med stor sorg jag måste berätta att min kattunge, Mercy, har dött. Mitt hjärta är krossat" skriver Kim Kardashian på sin blogg.

På Twitter skriver hon:

"Vila i frid lilla Mercy."

Källa

Av Sandra - 17 december 2012 20:22

Det har dykt upp både videos, fotografier och döda exemplar av vad man tror kan vara den legendariska chupacabra.


Namnet chupacabra kan grovt översättas till ”getsugare” och kommer sig av att varelsen sägs döda boskap och dricka deras blod.


De första rapporterna om chupacabra kommer från 1970-talet då en liten stad kallad Moca terroriserades av en varelse som de kallade ”Vampyren i Moca”.
Många bönder rapporterade att de hade förlorat delar av sin boskap och alla djur som dött hade två små hål i nacken, samt saknade mycket blod.


Sedan dess har rapporterna seglat in från större delen av Sydamerika, Mexico och USA. På senare år har man lyckats döda i alla fall två exemplar av ett underligt djur som man tror kan vara den legendariske chupacabra. Ett utav dessa döda djur har dock identifierats som en slags prärievarg, och förklarats som ett missbildat exemplar. Det är dock underligt att det tycks finnas en hel stam med ”missbildade coyotes” och man kan börja fundera på var man drar gränsen mellan ras och missfoster.


Det jag själv funderar över är att även om själva bloddrickandet kanske är en myt så är det ändå mycket möjligt att de här prärievargarna är grunden för myten – och därmed faktiskt ÄR chupacabras. Det ena utesluter inte det andra. Prärievargar utesluter inte att det finns en undergrupp som numera kallas chupacabra, och att denna är så ovanlig att den fått många fasansfulla egenskaper tillskriven sig.

Källa

Bilder och videor på Chupacabran kommer imorrn.

Av Sandra - 17 december 2012 19:58

http://2.bp.blogspot.com/-4OX-_OOIJRU/T6E_CQoN_JI/AAAAAAAACKA/2cJsbu4Kh-Y/s1600/svartrav.jpg

Ovanliga färgavvikelser på redan kända djur kan vara en förklaring till många underliga vittnesmål angående okända djur världen över. Exempelvis så finns det helt svarta rävar, även om dom är ovanliga. Man har hittat dem både i exempelvis Norden och Storbritannien.


Den svarta räven fick även ett vetenskapligt namn av en Sven Nilsson 1820 och benämns bland annat i hans bok "Illuminerade figurer till Skandinavens fauna, Volym 1". Nilsson beskriver även den svarta räven som mycket lik den röda, men med något kortare ben och bredare öron.


Under 1800-talet fanns det en rävfarm i Solna som bland annat avlade på svarta rävar.

Källa

Fler bilder på svarta rävar:

Av Sandra - 17 december 2012 18:08

http://content.animalnewyork.com/wp-content/uploads/2009/09/panama_monster_450x333.jpg

Det här hårlösa ”monstret” har satt skräck i befolkningen i Panama och har skapat en livlig diskussion på nätet.

”Gollum” kallas den döda varelsen lokalt i staden Cerro Azul, där den hittades.


Den mystiska varelsen uppenbarade sig i lördags ur en grotta nära en grupp ungdomar i åldrarna 14-16 år som var ute och lekte i utkanten av samhället.

Enligt en rapport i tv-kanalen Telemetro uppfattade ungdomarna det som att den gick till attack när den kom kravlande över och slog ihjäl den med stenar och pinnar. Därefter slängde de ner den i en sjö och försvann hem.

Dagen därpå kom föräldrarna dit och upptäckte ”monstret” med det gummiartade skinnet uppspolat på stranden, uppger Telemetro.

Bilderna har sedan de publicerats på internet varit föremål för en livlig diskussion. Det finns många teorier om vad det är, alltifrån en ren och skär bluff till ett djur. Den kloliknande ”armen” påminner om klon på en sengångare, men då har det här exemplaret av någon anledning tappat vartenda hårstrå.

Källa

Djur · Udda

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se