Skylight

Alla inlägg under december 2012

Av Sandra - 21 december 2012 10:54

Går jorden under nästa fredag som förutspått ska du befinna dig i byn Cisternino.

Den ska stå kvar när världen dragit sin sista suck.

– Vi vill inte ha några överraskningar, säger byns borgmästare Donato Baccaro.

Fakta

Har new age-profetiorna rätt och slutet på Mayakalendern verkligen innebär slutet för jorden så finns det en plats som ska vara säker.

Och den platsen är den lummiga byn Cisternino. Med sina olivträd och vita hus ser sticker den inte ut jämfört med andra byar i södra Italien.

Står mot undergången

Men till skillnad från grannbyarna – och resten av världen – ska den stå mot jordens undergång, skriver AFP.

När kaoset raserar allt annat i världen ska byn förvandlas till en ö.

I alla fall enligt den indiske gurun Babaji.

Han har låtit sina lärjungar ta del av profetian som berättar om Cisternino som en säker plats. Babaji grundade i staden ett litet samhälle för sig och sina anhängare i slutet av 70-talet, och när dagarna nu sägs vara räknade – räknar de med att klara sig.

– Vi vet inte vad som kommer att hända den 21 december, men vi är redo för allt, säger Carmen Sisto, viceledare för gruppen av Babaji-anhängare skriver AP.

Och de är så säkra på att klara sig även om profetian stämmer att de planerat för dagarna efter det påstådda slutet.

Mellan den 19 och 26 december kommer de att hålla ”Dagar av information, gemenskap, firande, träning och meditation”, skriver AP.

Vill inte ha överraskningar

Målet är att avsluta ”den fantastiska cykeln och inleda den nya”.

Även stadens borgmästare Donato Baccaro gläds över nyheten om att hans by ska klara sig. Inte så mycket för att han tror att världen kommer gå under utan snarare för att det visat sig vara fantastisk reklam som lockat massor av nya turister.

– Jag är glad att människor pratar om oss över hela världen. Vi har ordnat en traditionell julmarknad men självklart ska vi organisera något för 21 december också, säger borgmästaren, skriver AP.

– Men vi vill inte ha några överraskningar, lägger han till.

Var gurun själv håller hus är okänt, men ryktet går att Babaji har reinkarnerat, skriver AP

Källa

ANNONS
Av Sandra - 21 december 2012 10:46

10 000 kalorier, Mayakalendern, Serbien, Domedagen, Rtanj

Den 21 december går jorden under, enligt mayaindianernas kalender. Det har gjort att hundratals vallfärdat till det serbiska berget Rtanj som sägs rädda alla som befinner sig i närheten. "På en dag försökte 500 personer att boka rum här", säger en hotellchef.

SERBIEN. Somliga säger att mayaindianernas 5 125 år gamla kalender tar slut den 21 december och att jordens undergång då är kommen. Somliga säger att mayakalendern inte alls tar slut och att datumet för domedagen bara är en skröna.

Hur som helst så kommer vi vara många som vaknar den 21 december med åtminstone några få, små fjärilar i magen.

Hotellen är fullbokade sedan länge

Men det finns de som tar den 21 december på största allvar. Hundratals människor har till exempel tagit ledigt från sina arbeten och rest till det serbiska berget Rtanj. Det 1 500 meter höga berget har länge varit mytomspunnet och ska enligt de som vallfärdat till berget rädda alla som är i närheten när domedagen är kommen.

Om du planerar att resa till platsen får du dock ta med tältet. Hotellen i trakten är fullbokade sedan länge.

– På en dag försökte 500 personer att boka rum här. De vill ta med sig hela släkten, säger hotellchefen Obrad Blecic till The Telegraph.

Sägs vara världens centrum

Enligt en gammal saga döljer det pyramidformade berget en pyramid som byggdes av utomjordingar för tusentals år sedan. Den brittiske science fiction-författaren Arthur C Clarke ska ha kallet Rtanj för världens centrum och menat att berget har en speciell energi.

Trots att Nasa gått ut och försäkrat att jorden inte alls går under den 21 december vittnar flera rapporter från hela världen om människors rädsla. I Kina och Ryssland har stearinljusförsäljningen ökat drastiskt och i USA säljs överlevnadskit som glass i solsken.

I Frankrike hävdar flera personer att ett berg i Pyrenéerna kommer vara det enda som står kvar på jorden efter 21 december.

Källa

ANNONS
Av Sandra - 21 december 2012 10:33

Enligt en gammal tro ska världen gå under den 21 december. Ganska snart alltså. Nu finns det de som bunkrar upp med mat inför den sista dagen.

I byn Burgach i Frankrike, som står på berget med samma namn, har medborgarna börjat förbereda sig för domedagen. De grundar det på att en runt 5 125 år lång cykel i Mayakalendern går mot sitt slut. Vissa har till och med gått så långt att de börjat bosätta sig inuti berget för att få skydd av "aliens". Samtidigt rapporterar New York Times om märkliga historier från alla världens hörn.


– Amerikanska webb­sidor säljer biljetter hit. Det bor 200 personer här, vi vill inte att två, tre tusen utopister ska dyka upp, säger borgmästaren för Burgach Jean-Pierre Delord, enligt Independent.

I staden Chelyabinsk i Ryssland har folk bunkrat upp med tändstickor och matvaror. Esoteriskt sinnade har även börjat byggas på en Mayainspirerad triumfbåge av is. Det har nu gått så långt så ryska myndigheter funderat på att åtala personer som skrämmer upp andra med domedagsbudskap.

Inga bevis på undergång

Men finns det då en anledning till oro? Nej, om man får tro på vetenskapen.

Vetenskapsmän, som ska ha ha hittat den hittills äldsta mayakalendern, menar att jorden inte på något sätt når sin undergång den 21 december.

Även NASA dementerar att jorden ska gå under i december. Att vintersolståndet inträffar den dagen är det enda som sticker ut, skriver Independent.

Så om du vaknar i morgon och allt är igensnöat, oroa dig inte, jorden har inte gått under. Det är bara en svensk vinter.

Källa

Av Sandra - 21 december 2012 10:29

Idag är den undergångsteori som ligger närmast i tid den som hänförs till år 2012. Den har en av sina utgångspunkter i att mayaindianerna lät sin 5 125 år långa stora årscykel sluta just 21 december år 2012. Mayakalendern tar dock inte slut utan byter bara från en baktun till en annan.

En annan idé är att kraftigare solstormar var 12.000:e år får jordens järnkärna att vridas upp och ner, och därmed snurra åt motsatt håll. När den trögare magman ska följa efter innebär det att rotationen vid jordytan helt stannar, varvid utbuktningen vid ekvatorn försvinner och kontinenterna börjar glida vertikalt. När magman anpassat sig till järnkärnans nya rotation börjar ytan återigen att bukta ut vid ekvatorn och kontinenterna sitter fast på sina nya positioner. Denna omkastning skulle leda till att kontinenter förskjuts 300 mil, världsomfattande vulkanutbrott och pga att oceanerna under en tid fortsätter att röra sig, en 1,5 km hög flodvåg som går flera varv jorden runt. Den mänskliga civilisationen skulle inte överleva.

Källa

Av Sandra - 21 december 2012 10:22

Idag ska det vara ''jordens undergång'' och därför kommer jag att blogga om allt jag hittar som har med det att göra ;)

Rymden är full av faror för livet på jorden, men om det är i dag vi ska gå under, så får universum allt skynda på.

Väldiga asteroider och kometer som slår ned på jorden kan orsaka världsomfattande skogsbränder och kilometerhöga tsunamis. Moln av stoft och aska efter nedslaget kan förmörka himlen under åratal och hindra solstrålningen från att tränga ned. Många forskare tror att det var ett sådant nedslag på Yucatánhalvön i Mexiko som utrotade dinosaurierna för cirka 65 miljoner år sedan.


Men flera organisationer, inklu­sive den amerikanska rymd­styrelsen NASA, spanar kontinuerligt efter himlakroppar som skulle kunna hota jorden, och ­ingen asteroid eller komet verkar vara på kollisionskurs med oss den närmaste tiden.

Vår egen sol kommer gradvis att öka i ljusstyrka, koka bort haven på jorden och till sist, när solen förvandlas till en röd jättestjärna, möjligen bränna hela planeten till aska.

Men det händer inte nu, utan ­miljardtals år in i framtiden.

Nej, om man vill hitta ett kosmiskt hot som skulle kunna slå till just i dag får man ta i från tårna. Det krävs ­något fullkomligt oväntat.


En gammablixt är ett fenomen som uppstår när väldigt massiva stjärnor dör, och kanske även när två neutronstjärnor kolliderar. Alla kända gamma­blixtar har hittills kommit från avlägsna galaxer och varit fullkomligt harmlösa, men en gammablixt inifrån vår egen galax Vintergatan skulle kunna vara förödande. Pulsen av gammastrålningen varar bara ett par minuter som mest, men det är fullt tillräckligt för att förstöra delar av jordens ozonlager och göra den ultravioletta strålningen från solen dödlig för livet på jordytan. Vi skulle inte få någon förvarning och inte kunna skydda oss.


Om det ödet känns fantasilöst, ­ så vad sägs om en utomjordisk inva­sion? Vissa uppskattningar antyder att det kan finnas tusentals ­avancerade civilisationer i Vintergatan. I 50 års tid har astronomer förgäves spanat ­efter intelligenta signaler från rymden, men kanske finns det goda skäl för utomjordingarna att inte vilja ta kontakt? Om det tidigt i Vintergatans historia uppstått en aggressiv livsform som ger sig på alla andra de upptäcker, skulle det vara dumdristigt att röja sin position genom att skicka ut några signaler över huvud taget.


Människosläktet har med sina radio- och tv-sändningar läckt signaler ut i rymden i nästan ett århundrade. Kanske har de ­kosmiska bärsärkarna upp­fångat dessa och anländer just i dag för att göra slut på oss?

Lyckligtvis finns det ett statistiskt resonemang – det så kallade domedagsargumentet – som förutspår att vi trots allt kommer att klara oss ett bra tag till.


Resonemanget är erkänt snårigt, men går ungefär så här: Om jag ser mig själv som en slumpvis medlem av människosläktet, så är det mer sannolikt att jag råkar leva någonstans i mitten av den era då människor vandrar på ­jorden, än nära början eller slutet.

Vi vet att människor redan funnits i cirka 200 000 år. Utifrån det kan man uppskatta att mänskligheten med 95 procents sannolikhet kommer att fortsätta att existera mellan 5000 år och 8 miljoner år till. Statistiker och filosofer har bråkat i år­tionden om huruvida resonemanget håller, men ännu har ingen riktigt lyckats sticka hål på det.


Richard Gott, en professor i astrofysik vid Princeton, sägs ha använt argumentet för att förutspå hur länge Broadwaymusikaler kommer att spelas innan de läggs ned – och fått rätt, 95 procent av gångerna.

Oddsen verkar alltså tämligen ­goda för att solen kommer att gå upp i morgon också. Fast riktigt säker kan man aldrig vara.

Källa

Av Sandra - 20 december 2012 15:57

   Albinism är en ärftlig sjukdom med bristande bildning av pigment i hud och hår. Huden är vit och håret vitt eller gult.

Kroppsdelar från albinos tros ge tur och lycka. Under 2008 stympades och dödades 35 personer –bara i Tanzania.


  I genomsnitt drabbas en person på 20 000. I Afrika är det en på 4 000.

  Det finns flera teorier till den höga andelen albiner i delar av Afrika. I de regioner vars befolkning är hårdast drabbad av albinism är kusingifte, inavel, vanligt. En av annan förklaring är den så kallade grundareffekten där ett mycket litet antal individer ur en större population grundar en ny koloni.

Bilder på människor med albinism:

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/11817589/808/normal/a075454b24074/25s24-albinos-528.jpghttp://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/11817408/800/normal/b5da1cf33d0d8/25s24-albinostor-430.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Albino_girl_honduras.jpghttp://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/14488102/274/normal/46f5463289419/albino.jpghttp://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/15468842/369/normal/8b77cfed84e70/albino2.jpg<http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/image/12443735/485/normal/808b4d49c86c6/1albino-puffhttp://gfx2.aftonbladet-cdn.se/image/11618150/485/normal/00fdd799d10ef/1albino440http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/11618151/210/normal/d698b162c50ef/albino2http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/11618152/440/normal/ae381c3e740ef/1kunghttp://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/10038554/368/normal/707740b03cfa6/NYHETER-06s14-lillalbino-45_368http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/10038553/367/normal/052815217afa6/saknar+pigment

Albino djur:

       

     

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/11677509/800/normal/749393169e0d1/rosa-delfin

      

   Det flest albinos dör av är hudcancer. !OBS för känsliga!

Det har bland annat Snöflinga/Snowflake, en jätte känd albino gorilla dött av:

   

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/10095164/368/normal/d3f862da10932/NYHETER-25s09-gorilla-46_368http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/10088283/368/normal/e10a6bc2bf9f3/v%C3%A4rldens+enda

Av Sandra - 19 december 2012 19:51

Det var ett tag sen jag la ut nån dikt så jag tänkte lägga ut några korta dikter som jag själv gjort

I knew you

You knew me

Now i barely know your name

 


You broke my heart once, i pretend it didn't happen
You broke it once more, i thought ''is it worth it?''
Third time, now i'm pissed !

 


 Mörkrets ängel är snygg men dödlig

Han har dig fast vid ett ögonkast

Du ler varje gång du honom ser

Snart vill du bara ha honom mer och mer

Hela himlen hans vingar täcker

Men han är helt enkelt för läcker

Nu när han återuppstår

Faller det en gudstår  
Av Sandra - 19 december 2012 16:24

Den första är jättebra och den borde ni se. Där förklarar dom vad en Chupacabra är.

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se