Skylight

Alla inlägg under december 2012

Av Sandra - 25 december 2012 18:07

Jag ville tips om flera bra filmer jag har sett sista tiden.


http://cf2.imgobject.com/t/p/original/cLwfIWHGjXXrtVgaww33RbIR4Dh.jpg


Frånskilda Meg flyttar med sin sockersjuka dotter in i ett hus som tidigare tillhört en stenrik ensling. I huset finns ett märkligt “säkert” rum beklätt med solida stålväggar. När tre brutala tjuvar bryter sig in på jakt efter den gamle rikemannens miljoner flyr Meg och Sarah in i rummet. Tyvärr befinner sig det som tjuvarna vill åt också inne i rummet. En nervpirrande belägring börjar. Kan förbrytarna komma in? Kan Meg och Sarah komma ut? Det blir en kamp på liv och död. JODIE FOSTER (När lammen tystnar, Anklagad) är som alltid lysande i huvudrollen som klaustrofobiska Meg, som tillsammans med sin dotter Sarah låser in sig i ett säkert rum på flykt från tre förbrytare. Detta utgör bakgrunden i en av året mest spännande filmer - skapad av David Fincher, mannen bakom “Fight Club”.


Kristen är även med i den.


Källa


Sophie är på semester med sin italienska pojkvän i Verona – Romeo och Julias hemstad – när hon hittar ett dammigt kärleksbrev skrivet för 50 år sedan! Besatt av tanken på denna ultimata love-story beger hon sig ut på ett riktigt äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna – och kanske även upptäcka framtidens?


Förtrollande Amanda Seyfried från Mamma-Mia! strålar i kapp med Medelhavssolen i årets mest romantiska film! Som hennes fästman ser vi snyggingen Gael Garcia-Bernal, medan Vanessa Redgrave och Franco Nero, som även är ett par på riktigt, kanske får varandra till slut..?


Källa


http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/00/00/90/51/82/3/f0dc2777-cb0d-4c56-bbd5-4674412866df.jpghttp://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/00/00/90/51/82/4/78b71b2c-7adb-4078-9d86-7ab88de75900.jpg


För tre år sedan blev Donna (Brittany Snow, John Tucker Must Die) vittne till hur en besatt galning (Johnathon Schaech, That Thing You Do! ) mördade hennes familj. Denna kväll är det studentbal och även om det förflutna fortfarande är närvarande för henne, ser hon fram emot att fira framtiden tillsammans med sina vänner. Vad Donna inte vet är att den
mentalsjuke psykopaten har rymt från sjukhuset. Han är tillbaka och fast besluten att avsluta det han påbörjade. När kvällen lider mot sitt nervkittlande slut, är frågan inte vem som kommer att bli balens drottning utan vem som kommer att överleva mördarens brutala framfart...


Källa


Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!


Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...


Källa


De flesta av filmerna kan ses gratis på Dreamfilmhd 

ANNONS
Av Sandra - 25 december 2012 18:05

Jag har läst en bok som heter Som trolleri som jag ville tipsa om.

Det såg ut som om han tänkte på något. Hans huvud ryckte lite fram och tillbaka.
"Är du inte rädd?" frågade han plötsligt och tittade på mig.
"Jo", svarade jag. "Men det skiter jag i."

En dag sitter han bara där på bryggan. Mikaels ögon är gnistrigt gröna, de riktigt borrar sig in. Mona får nästan ont i huvudet när hon ser på honom. Han är söt men konstig - smutsig och liksom lite borta. Mona blir som besatt av honom. Vad bor han? Vad vill han? Varför är han så underlig? Hur kan han ha en sån makt över henne? Det känns som om Mona skulle göra vad som helst för att vara nära honom. Och snart ställs allt på sin spets ...

Mårten Melin har ett språk och en stil som känns otroligt väl avlyssnat, äkta och här och nu. Han får även övernaturliga inslag att kännas på riktigt - som om de verkligen skulle kunna hända. Man dras med, fascineras och förbryllas. Det är spännande, humoristiskt, romantiskt och omskakande.

Pressröster om tidigare böcker:
"En sann historia om kärlek."
Svenska Dagbladet om Amor anfaller

"Lättläst, obstinat och annorlunda för mellanåldern."
Dagens Nyheter om Jävla Lucia

 

En bra bok för er som vill läsa fantasy, kärlek och kanske en bok stället för en serie. Passar bäst för åldern 10-14.

Av 1-10 får den 9.

Köp den på cdon HÄR. Du kan även provläsa den där.(läsa första kappitlet)


ANNONS
Av Sandra - 23 december 2012 16:54

Arten lever på alla öar i alla habitat som förekommer, till exempel skogar och gräsmarker men den undviker vanligen täta bosättningar.

Urocyon littoralis jagar vanligen på natten men kan även vara aktiv på dagen. Hannar och honor bildar allmänt monogama par som lever i ett revir som är med 0,15 till 0,85 km² påfallande litet. Revirets gränser markeras med urin och avföring samt försvaras av hannen. Ibland kan könsmogna ungar från tidigare kullar tillåtas i territoriet. Jakten utförs vanligen ensam.


Denna räv är en allätare som livnär sig på olika ryggradsdjur, insekter, snäckor och frukter. Ibland hämtar den blötdjur från havet alldeles nära stranden. Vanligen beror födans sammansättning av utbredningsområdet.


Parningen äger oftast under april rum och nyare studier tyder på att vissa honor har en fördröjd embryoutveckling. Därför föds ungarna mellan februari (nästa år) och maj. Den egentliga dräktigheten uppskattas med 50 dagar. Födelsen sker i lyan som anläggs mellan stenar, i täta buskar eller under trädrötter. Oftast föds en till tre ungar per kull och i undantagsfall upp till fem ungar. Honan slutar under mitten eller vid slutet av juni med digivning och i september blir de flesta ungar självständiga.


Arten har med en skunk (Spilogale gracilis amphiala) och förvildade tamkatter bara ett fåtal konkurrenter om samma föda. Rävens största naturliga fiende är kungsörnen som dödar många individer. Introduceringen av tamsvinet som lockar många rovfåglar till ögruppen försämrade rävens situation. Många individer dog dessutom av införda sjukdomar som vanligen drabbar hunddjur, till exempel valpsjuka.

Om individerna undviker alla faror kan de leva upp till 10 år.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Urocyon_littoralis_full_figure.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Urocyon_littoralis_pup.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Urocyon_littoralis_pair.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Urocyon_littoralis_yawning.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Urocyon_littoralis_looking_sleepy.jpg

Av Sandra - 23 december 2012 16:48

Djurets habitat är tropiska skogar upp till 2 000 meter över havet. I motsats till skogshunden som förekommer i samma område jagar detta djur ensam eller i par. Byten utgörs huvudsakligen av fiskar, insekter samt små och medelstora gnagare. I viss mån äter den även kött av andra djur som groddjur och fåglar samt frukter. Atelocynus microtis jagar främst på dagen men kan även vara aktiv under natten. Den vistas vanligen på marken och har bra simförmåga.


Angående artens sociala beteende är inte mycket känt. De flesta vuxna individer hittades ensam. På grund av iakttagelser av ungdjur under våren och hösten anats att födelser sker under årets torra perioder. Ungarna föds i underjordiska bon som troligen övertas från andra däggdjur.

Arten jagas troligen av större rovdjur som lever i samma region som ocelot, jaguar och puma. Ibland skjutas individer när de hämtar höns från en gård. Livslängden i naturen är okänt och den äldsta individen i fångenskap blev 11 år gammal.

För arten finns inga bekräftade beräkningar av beståndets storlek. Atelocynus microtis är allmänt sällsynt i hela sitt utbredningsområde. IUCN uppskattade 2011 att hela beståndet minskade något under de senaste tre generationer (12 år) trots att den i vissa regioner har återtagit revir där arten tidvis var försvunnen. Det största hotet är habitatförstörelsen. Därför listas arten som nära hotad (NT).

     

Av Sandra - 23 december 2012 16:40

Skogshundar lever i flockar som består av upp till tio individer. Flocken ledas av ett alfapar men alla medlemmar i gruppen jagar gemensamma. Under jakten drivs bytet ofta från en del av flocken mot den andra delen. Ibland utgör en flod jaktens mål där skogshundarna på grund av sin goda sim- och dykförmåga kan fälla bytet. Vanliga byten är agutier, pakor och vattensvin. En flock kan även fälla en tapir. Andra bytesdjur är bältdjur, navelsvin, spetshjortar, näsbjörnar, pungråttor, nanduer, stubbstjärthöns och flera olika små gnagare.

Efter människan är jaguaren och puman skogshundens största fiender.

Skogshundar är aktiva på dagen eller gryningen och vilar på natten i bon som skapades av bältdjur eller myrslokar. Finns inga bon i området sover skogshundar under ett nedfällt träd eller överhängande bergsklippor.

Efter dräktigheten som varar i 65 till 83 dagar föder honan 3 till 6 ungdjur. I undantagsfall består kullen av tio valpar. Livslängden i fångenskap går upp till 10 år.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Erdeikutya.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Speothos_venaticus_Zoo_Praha_2011-5.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Speothos_venaticus_Zoo_Praha_2011-1.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a9/Bush_dog.JPG

Av Sandra - 23 december 2012 16:31

Den har sitt ursprungliga utbredningsområde i östra Asien men har introducerats längre västerut där den spridit sig och idag förekommer i Skandinavien, norra Europa och längre söderut i Östeuropa. Den är trots sitt trivialnamn inte nära släkt med mården. Det ursprungliga beståndet i östra Asien har minskat främst på grund av jakt, pälshandel och habitatförstöring. Det introducerade beståndet i Västeuropa bedöms istället på många håll som en potentiellt skadlig invasiv art.

Mårdhunden har hittills ingen livkraftig population i Sverige, men det har funnits ett fåtal i Norrbotten och norra Västerbotten, som hålls under sträng kontroll.Arten lever monogamt och har samma partner hela livet. Parningstiden sträcker sig mellan februari till april - ännu senare kalla vårar. Efter en dräktighetstid på omkring 60 dagar föds sex till tio nakna ungar. De blir seende efter knappt två veckor. Ungarna diar upp till två månader. Bägge föräldrarna tar tillsammans hand om ungarna.Arten har jagats hårt i östra Asien främst för pälsens skull. På grund av detta, och på grund av habitatförluster så har arten minskat i sitt ursprungliga utbredningsområde. Den har dock inte minskat så pass mycket att IUCN bedömer den som hotad, utan arten kategoriseras som livskraftig (LC).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Marderhund.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Tanuki_the_%60Raccoon_Dog%60.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Tanuki01_960.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Nyctereutes_procyonoides_4_%28Piotr_Kuczynski%29.jpghttp://babyanimalzoo.com/wp-content/uploads/2011/09/raccoon-dog-baby.jpg

Av Sandra - 23 december 2012 16:26

Djurets kropp är nästan en meter lång och svansen når en längd av 45 centimeter. Skulderhöjden ligger vid 45 centimeter och vikten vid 20 kilogram. Namnet rödhund syftar på pälsens färg som varierar mellan rödbrun och orange. Buken är helt vit.Arten förekommer i större delar av Asien. Utbredningsområdet sträcker sig från Altai och Manchuriet i norr till Indien och Indonesien i syd. Vanligtvis finns det skarpa gränser mellan områden med rödhund och områden med varg. Den asiatiska vildhunden föredrar skogar och förekommer både i barrskogar och i tropiska regnskogar. Sällan ser man den i regioner med stäpp eller öken.Beståndet uppskattas till mindre än 2 500 individer. Internationella naturvårdsunionen (IUCN) räknar därför arten som starkt hotad. Troliga orsaker till beståndets minskning är förstörelsen av dess levnadsområde och olika sjukdomar som överförs från vilda tamhundar.

Beteendet i gruppen kan jämföras med det hos vargar. En flock består vanligtvis av fem till tolv individer, mer sällan upp till trettio. I flocken finns två dominanta djur, en hanne och en hona, som leder gruppen. Bara den dominanta hona föder efter en dräktighetstid på cirka 60 dagar sex till tio ungar. Hela flocken hjälper till med uppfostringen.

Till bytesdjuren räknas hjortdjur – däribland rådjur – samt stenbock, vilda får och vildsvin. När rödhunden inte får tag i större bytesdjur, tar den även möss och insekter samt växter som olika bär.

Angrepp på människor är inte känt

.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Asian_red_dog.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Cuon.alpinus-cut.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/2012-bandipur-dhole-chital.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Sleeping_Dhole.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Cuon_alpinus_%28Dhole%29.jpg


Av Sandra - 23 december 2012 16:19

Den lever i savannen i två från varandra skilda regioner i östra och södra Afrika. Arten skiljer sig från andra hunddjur genom sin tanduppsättning och sin föda som främst består av termiter. Öronhunden bildar mindre grupper av två till fem vuxna individer och deras ungar. Beståndet betraktas inte som hotat.

Parningen sker vanligen mellan juli och september men här finns många undantag i avhängighet från levnadsområdet. Efter dräktigheten som varar i 60 till 70 dagar (ibland 75 dagar) föder honan upp till sex 100 till 140 g tunga ungar. Ungarna visar sig cirka 10 dagar efter födelsen vid lyans utgång och sällan flyttas de mellan olika lyor. Med undantag av digivningen har hannen ett större ansvar för ungarna än honan. Efter 10 till 15 veckor slutar honan med digivning och efter 8 till 9 månader är ungarna könsmogna. Unga hannar lämnar flocken när de är ungefär ett halvt år gamla, vissa honor får stanna lite länge och hjälper ibland vid uppfostringen av nästa kull.

Den äldsta kända individen i fångenskap blev 13 år och 9 månader gammal. I naturen blir de vanligen inte äldre än 9 år

Öronhunden konkurrerar med andra insektsätande djur som manguster, schabrakschakalen, jordvargen och kamaräven om samma föda. Vuxna individer jagas av stora predatorer som leopard, gepard, fläckig hyena, afrikansk vildhund, stridsörn samt pytonormar och ungar dödas ofta av schabrakschakalen.[2]

Arten drabbas av vanliga hundsjukdomar som rabies och valpsjuka. I Serengeti orsakar dessa besvär cirka 90 procent av dödsfallen.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/BatEaredFox_CincinnatiZoo.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Otocyon_megalotis_%28Namibia%29.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Otocyon_megalotis.JPG

388075_10150932771247581_725539342_n

315362_10150932770877581_944275700_n

561392_10150932770967581_425478360_n

5766101718_f2f4f0962e_z

Cincinnati_Zoo_Bat-Eared_Fox_1

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Skylight med Blogkeen
Följ Skylight med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se