Skylight

Alla inlägg under december 2012

Av Sandra - 25 december 2012 19:06

Byt ut en mobiltelefon mot en glassko, en cabriolet mot en två dörrars pumpa och en förort till Los Angeles mot ett land långt, långt borta, vad får du då? En rolig lycklig-i-alla-sina-dagar skruvad Askungesaga!

Sam (Hilary Duff) skurar golv på ett fik, hanterar sin elaka styvmor och styvsystrar och drömmer om att få gå på Princeton colleage (den perfekta mötesplatsen för en prinsessa att träffa sin prins). Men kanske har hon redan hittat sin drömprins, hennes annonyma e-mail kompis (Chad Michel Murray) som planerar träffa henne på Halloween festen. Sam får panik när det visar sig att killen som döljer sig bakom den hemliga Internet indentiteten är skolans coolaste kille. Kan han älska en tjej som inte är en del av innegänget? Kan sagor bli sanna? Bara om Sam tar tag i sina drömmar och gör dem sanna.

Jag älskade den!

Jag älskar såna här kärleksfilmer!

Från 1-10 får den en 10!

Jag rekomenderar den till alla från 10 och uppåt!

Källa

Se den gratis med svensk text HÄR!

Av Sandra - 25 december 2012 19:00

 

Katarina Von Bredow är en svensk författare som är känd för att skriva ungdomsböcker om problematisk kärlek och hon har vunnit flera priser och utmärkelser i ämnet. Hon har inte heller något problem med att kritisera sverigedemokraternas politik, vilket gav henne mycket hat efter valet.


''I lilla Hjortsberga med runt 250 invånare röstade var fjärde väljare på Sverigedemokraterna nu i riksdagsvalet.

Det här har blivit för mycket för Katarina von Bredow. Hon avskyr Sverigedemokraternas politik.

– Hjortsberga har ingen ursäkt för att rösta på SD. De som röstar på SD är oftast lågutbildade och åsidosatta och har hamnat i utanförskap, menar hon.

– Då har jag förståelse. Men i Hjortsberga är ju folk bildade och välmående, det går ingen nöd på någon här.


Katarina von Bredow anser att SD är ett rasistiskt parti.

– Väljarna är inte rasister, men politiken och politikerna i SD är det och partiet grundades ju av nazister. En del av dem är ju öppet rasistiska när det pratar om islam, säger hon.

– De gör skillnad på folk, och de har en snål politik. Vi har råd att hjälpa människor som behöver hjälp, vi skulle kunna göra avkall på mycket för att hjälpa andra.

Katarina von Bredow är så upprörd över att så många i Hjortsberga röstade på SD att hon nu bestämt sig för att flytta.

– Jag har bjudit in en mäklare som ska komma och värdera huset, så visst går jag i försäljningstankar. Det är ett fantastiskt hus, men jag känner mig inte hemma här längre.


Men tankarna gnager ändå hos henne: Känner hon någon som röstar på SD i Hjortsberga?

– Det är ingen som har sagt till mig att de röstar på SD. När det var höstmarknad på skolan var alla jättetrevliga, men nu undrar jag om det bara var en polityr.

– Det är otäckt. Vad döljer sig bakom ytan, vilka är de egentligen?


Efter att Katarina von Bredow har skrivit på Facebook om sina planer på att överge Hjortsberga på grund av SD har hon fått massor av otrevliga reaktioner.

En del är rena hatmejl.

– Jag har fått mejl, kommenterar och inlägg som: "men flytta då, vi vill inte ha dig här". Det är väldigt trist, jag blir ledsen och obehagligt berörd av de här reaktionerna.

– Men de skriver inte under eget namn och det är inte säkert att de är från Hjortsberga, påpekar Katarina von Bredow.'' SD får Katarina von Bredow att flytta: Det är fasansfullt med SD - Värnamo Nyheter


Här är en lista på alla Katarinas böcker som jag själv har läst, bredvid varje bok hittar ni en siffra från 1 till 10 som visar hur bra jag tyckte om boken. Vill ni se vilka fler böcker hon har skrivit kan ni gå in på hennes hemsida här.

  • Syskonkärlek (1991)  X 10
  • Knappt lovlig (1996) X 10
  • Som om ingenting (1999) X 6
  • Hur kär får man bli? (2004) X 10
  • Expert på att rodna (2005) X 9
  • Räcker det om jag älskar dig (2006) X 8
  • Som jag vill vara (2007) X 10
  • Bara inte du (2009) X 9
  • Flyga högt (2011) X 10

Syskonkärlek, Flyga högt, Hur kör får man bli och Knappt Lovlig är min personliga favoriter och de tipsar jag starkt om.

Men min absoluta favorit är Syskonkärlek, den är mörk och man får verkligen en tankeställare.

     

Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande. En bok om kärlek och lust, men också en fråga om vad som är rätt och fel. Vem bestämmer över andras lycka?  Boken kom ut för första gången 1991 och har översatts till tyska, danska, norska och holländska. I Tyskland blev den nominerad till det största tyska ungdomspriset "Deutschen Jungendliteraturpreis".

         

Bildkälla


Böckerna:

 

Syskonkärlek (Pocket)

syskonkarlek

Knappt lovlig (Pocket)

knapptlovlig

  (x)


Som om ingenting (Pocket) 

somomingeting

  (x)

Hur kär får man bli? (Pocket)

hurkarfarmanbli

  (x)

Expert på att rodna (Pocket)

  (x)

Räcker det om jag älskar dig? (Pocket)

racker-det-om-jag-alskar-dig_300-190

  (x)

Som jag vill vara (Pocket)

 

  (x)


Bara inte du (Pocket)

baraintedu


Flyga högt (Pocket)

flygahogt


Av Sandra - 25 december 2012 18:54

 

När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre ­saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan­mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje dag för att åter dyka upp vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp.

 Köp och provläs HÄRHÄR eller HÄR
 

 

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker  vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla  inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv  till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.   

Köp HÄR!

 

Claire har bundit sig till Amelie, den mäktigaste vampyren i Morganville, i förhoppning om att det ska ge skydd åt henne och vännerna i Glashuset. Men Amelie har sina egna planer och sätter Claire som lärling hos den galne Myrnin, vampyren som bor i Morganvilles mörkaste gränd och som dödat fler människor under de senaste åren än alla de andra vampyrerna tillsammans. Han har mycket att lära Claire om hon kan överleva lektionerna. Midnattsgränden är den tredje spännande delen i serien Vampyrerna i Morganville av den internationellt bäst­säljande författaren Rachel Caine. Hon har skri­vit över trettio böcker och mot­­tagit ett flertal priser, bl.a vann hon Romantic Times Urban Fantasy Career Achievement Award 2010.

Köp den HÄR!


Av Sandra - 25 december 2012 18:49

 

Det är underbart att vara ond!


"Det är sånt som Blaise gillar", sa Thea blekt. "Att ha makt över killar, förvrida huvudet på dem. Få dem att göra saker de aldrig skulle göra. För att bevisa sin kärlek. Men grejen är den att hon aldrig är nöjd förrän de är helt förstörda ."


Thea och Blaise är kusiner och står varandra nära som systrar. Men trots att de båda är häxor är de olika som dag och natt. Medan Thea använder sina krafter för att göra gott har Blaise en mörkare sida. Hon utnyttjar killar. Får dem att göra fruktansvärda saker .
Eric verkar vara Blaise nästa offer, men Thea är trött på att ständigt behöva flytta till en ny stad på grund av det som händer kring Blaise. Dessutom gillar hon Eric. Allt eftersom Theas förbjudna känslor för honom växer bestämmer hon sig för att för första gången utmana Blaise. Och snart eskalerar rivaliteten mellan häxorna till en ödesdiger kamp mellan vit och svart magi ...


"Förhäxad" är den tredje fristående delen i Night World-serien. I de två tidigare böckerna "Att lura döden" och "Nattens döttrar" kan du läsa mer om de vampyrer, varulvar och häxor som tillhör Nattens värld.  



Förlag:Bonnier Carlsen Kategori:Skönlitteratur barn och ungdom 
Leveranstid:5-15 arbetsdagar Bandtyp:Häftad 
ISBN:9789163870804 Antal sidor:228 
Språk:Svenska   
Titel:Förhäxad Författare: L. J. Smith  
Redaktör: Uppläsare: 
Översättare:Maria Holst  Releasedatum:2012-03-06 
Upplaga: ISBN 10: 
Serie:Night World 03   
Åldersgrupp:Unga vuxna 

Köp  HÄR!

Av Sandra - 25 december 2012 18:25

   

Rowan, Kestrel och Jade är Ashs systrar, man kan läsa mer om Ash i Att lura döden som handlar om hans kusin James Rasmussen och Poppy.

Men iallfall Ashs systrar flyttar in hos deras moster för att slippa Nattens värld. Men deras moster hade blivit mördad så de begravde hennes kropp bakom huset och deras granne Mary-Lynette som var och tittade på stjärnorna såg dem så hon berättade för sin lillebror Mark om att dem begravde nån bakom huset.http://images2.fanpop.com/images/photos/8000000/Ash-Redfern-the-night-world-series-8030325-509-700.jpg

Ash

Mark blir sen kär i Jade och de förstår sen att de är tvillingsjälar (asså menade för varandra) men de får inte vara tillsammans på grund av Nattens världs regler som ni kan läsa högst upp på baksidan av boken. Men de blir tillsammans ändå.

Ash vill inte att hans systrar ska råka illa ut så han går över till grannarna för att få reda på vad de vet ( Mary hade då bara en aning om att de kunde vara vampyrer ) han frågade ut deras låtsas mamma. Första gången Mary och Ash såg på varandra kunde inte Mary slita blicken från honom (han använde vampyr krafter) men till slut kunde hon slita blicken från honom och då blev han chockad. Mary blev irriterad på Ash eftersom han liksom drog henne till sig och varje gång hon tittade in i hans ögon fastnade hon men hon kom loss och då blev hon arg och sparkade honom på smalbenet så att han fick jätte ont och kastade ut honom sen. Ash's ögon ändrar färg efter humör t.ex mörkbruna när han är allvarlig.

Senare på kvällen skulle Mary gå för att spionera på tjejerna men då kom Ash och för att uppehålla honom gav hon honom en lektion om rymden

och han kunde se en grej som var omöjlig att se med människo ögon så hon provade att lysa honom i ögonen med sin ficklampa och hans ögon krympte något enormt så hon förstod att han hade jättebra syn.

Sen när Mark och Mary fick reda på allt och att Jade och Mark var tvillingsjälar så förstod Mary att Ash och hon var tvillingsjälar. Så nu hjälptes de åt att ta reda på vem som dödade deras moster, en av hennes getter och en häst.

Köp och provläs boken HÄR!

Av Sandra - 25 december 2012 18:15

 

Hastigt dö av cancer eller leva som vampyr - vad skulle du välja?


Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).
Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer. Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva. Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv. Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.
James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också. Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!


Nattens värld är inte en plats. Den finns överallt i vår vanliga värld. Varelserna som rör sig i natten är vackra, farliga och oemotståndliga för människor. Din bästa vän kan vara en av dem, eller den du är kär i.
Men reglerna för dessa varelser är glasklara: 1) de får aldrig avslöja för människorna vad de är och 2) en person från nattens värld får aldrig bli förälskad i en människa. Straffet för den som bryter mot dessa regler är fruktansvärt.
Det här är en berättelse om vad som händer när någon ändå bryter mot reglerna.

Köp och provläs HÄR!

Av Sandra - 25 december 2012 18:12

En jättebra bokserie jag läst är Belly. Här är första boken.

http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/00/13/66/05/87/3/han-jenny-sommaren-jag-blev-vacker.jpg

Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här. Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ. Isabel älskar det slitna gamla strandhuset, alla knäppa traditioner som hon och killarna upprätthållit sedan de var små, och hon älskar framför allt det faktum att ingenting har förändrats sedan dess. Fram tills nu. För den här sommaren den här skimrande sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel stiger ur bilen känner hon något i den salta luften. En ny känsla. Något vuxet, något ... hemligt. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel, Conrad och Jeremiah så står det klart de måste acceptera att de är framme vid en plats dit varje sommarstig hittills har lett. Sommaren jag blev vacker är den fantastiska, första delen i en planerad trilogi, om att plötsligt förväntas vara vuxen nog för sanningen. Den kan göra ont, men den kan också fresta, skaka om eller ge tröst. Med total närvaro och på det mest stillsamma, självklara sätt skildrar boken himlastormande förälskelse, familjehemligheter och sorg. Fulländad sommarläsning!

Köp och provläs på cdon HÄR.

http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/book/book/image3/ingen_sommar_utan_dig-han_jenny-17786181-frntl.jpg

Spoiler för er som vill läsa första boken!

Så länge Belly kan minnas, har hon och hennes familj tillbringat varje sommar vid havet, tillsammans med de hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah. Men i den obeskrivliga sorgen efter Susannah, som under våren gått bort i cancer, måste de alla ompröva sina förtroenden för varandra. Under den förra, speciella sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Belly, för alltid yngst i skaran, hade vuxit upp. Hon hade blivit vacker en sanning som inte ens den självsäkra, snygga Conrad kunde bortse ifrån, och inte hans yngre bror heller. Men trots ömsesidiga, starka band vet ingen av dem längre var de står. Framför en kuliss av minnesbilder och förflutna scener, får både Belly och Jeremiah den här gången berätta historien. Den här boken är, som någon har skrivit: the second ultimate beach read, one with a bit of autumn and serious coolness to it". Jenny Han har förmågan att bokstavligt talat låta läsaren smaka på stämningarna - som salt havsluft, bitterljuv höstkyla och sällsam lycka. Knivskarp närvaro och vibrerande klanger suger tag och tvingar läsaren att dra efter andan.

Köp och provläs HÄR.

Spolier!

Belly har haft två stora kärlekar i sitt liv, båda med efternamnet Fisher. Men hon valde Jeremiah. Jeremiah som alltid funnits där och som aldrig svikit henne. Och efter att ha varit oskiljaktiga i snart två år – de går till och med på samma college nu – är Belly säker på att Jeremiah är hennes livs kärlek. De bestämmer sig för att gifta sig på stranden i Cousins.
Då dyker Conrad upp. Conrad som svek, men som fortfarande älskar henne. Plötsligt är de där igen, alla tre, i huset vid havet, och Belly börjar tveka. Kan hon verkligen gifta sig med Jeremiah om det innebär att hon förlorar Conrad? Belly tvingas konfrontera sina känslor för Jeremiah och Conrad och inse vad hon kanske alltid vetat: någons hjärta kommer att krossas.
Sommar för evigt är sista delen i trilogin som inleddes med Sommaren jag blev vacker.

Finns inte att provläsa eller köpa på cdon. Utan jag lånade den på biblioteket.

Det jag älskar med den här serien är att man ändrar sig hela tiden. Först tänker man ''Välj Jeremiah!'' sen ''Välj Conrad!'' . Den här serien tipsar jag åldrarna 12-16.

Den får från 1 till 10 en 8.

Av Sandra - 25 december 2012 18:10

http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/movie/dvd/image2/abraham_lincoln_vampire_hunter-17597455-frntl.jpghttp://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/movie/dvd/image0/abraham_lincoln_vampire_hunter-17597455-bckl.jpg

När Abraham Lincoln, USA:s sextonde och historiskt sett främste president, upptäcker att vampyrer planerar att ta över nationen åtar han sig uppdraget att eliminera dem och blir samtidigt historiens främste jägare av odöda... I denna 3D-version av visionära filmskaparna Tim Burton och Timur Bekmambetov (Wanted), blir berättelsens våldsamma action och bloddrypande specialeffekter om möjligt ännu mer spektakulära. Dessutom innehåller den resan från roman till film samt en grafisk berättelse om vampyrernas hemliga ursprung.

Pris: 149 kr + 29 kr frakt

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skapa flashcards