Skylight

Alla inlägg den 17 december 2012

Av Sandra - 17 december 2012 17:19

Chillar lite bara. Lätt att göra det när man är nätets nästa djurstjärna.undefined

Det finns snart inte någon som inte halvt avlidit i en sötchock när de sett katten Shishi-Maru. På Instagram följs han av 6 000 personer, Huffington Post spekulerar i att han är nästa stora internetstjärna medan Buzzfeed redan har bestämt att det här är "katten som vinner internet".

På sitt Instagramkonto poserar Shishi-Maru dagligen och får massa kärlek tillbaka. De flesta bilderna får över tusen likes och i kommentarerna syns hjärta efter hjärta.

Inte ensam bland katternaKarl Lagerfelds bortskämda katt Choupette.

Men Shishi-Maru är långt från den enda djurkändisen på nätet. Karl Lagerfelds siameskatt Choupette har tre helt egna betjänter och ett Twitterkonto som följs av mer än 21 000 personer (det är dock oklart om det är betjänterna som tvingas skriva tweetsen). Den senaste tiden har hon bland annat twittrat om stormen Sandy och halloween:

Även Kim Kardashians fluffiga helvita katt Mercy har på kort tid blivit en kändis på nätet sedan stjärnan köpte henne i september.

undefinedKim Kardashian med ögonstenen Mercy.

Källa

Av Sandra - 17 december 2012 16:54

Lajka var en sovjetisk hund som den 3 november 1957 med uppskjutningen av Sputnik 2 blev det första djuret att färdas i omloppsbana runt jorden. Det var en del av Sovjetunionens sputnikprogram. Farkosten var inte byggd för att ta passageraren levande tillbaka till jorden, utan Lajka dog i kapseln, troligen till följd av värmeslag redan under första dygnet efter uppskjutningen.] Sonden fortsatte dock i omloppsbana och rundade jorden över 2 500 gånger innan den återinträdde i atmosfären och förintades 14 april 1958.

2002 avslöjades det att Lajka, som hade blivit tränad att sitta i små burar och trånga utrymmen, hade dött redan 5–7 timmar efter uppskjutningen till följd av stress och överhettning.

Lajka var en cirka 6 kilogram tung blandrastik som hade hittats på gatan i Moskva, och tillhörde namnet till trots troligen inte någon av lajkaraserna. I början kallades Lajka för Kudrjavka (’Lilla krullet’) och hade också smeknamnen Zjutjka (’Lilla skalbaggen’) och Limontjik (’Lilla citronen’). Också namnet Damka användes i den svenska pressen (DN, Expressen m.fl 6/11). Den amerikanska pressen kallade Lajka för Muttnik, ett teleskopord uppbyggt av mutt, ’blandras’, och Sputnik.

Källa

Och bilder på henne:

Av Sandra - 17 december 2012 16:35

Sköldpaddan Harriet, född cirka 1830 på Galápagosöarna, Ecuador, död 23 juni 2006 på Australia Zoo, Beerwah, Queensland, Australien, var en galapagossköldpadda (troligtvis Geochelone nigra porteri) som beräknades vara 175 år[då hon dog, vilket gjorde henne till det då äldsta kända djuret i världen.

Man trodde tidigare att Harriet fångats av Charles Darwin 1835 på Galápagosöarna. Eftersom sköldpaddorna då var stora som tallrikar, har man beräknat att de var sex år gamla. Historien om Darwin är dock troligen inte sann. Även om Darwin fångade tre sköldpaddor och tog med dem hem till Storbritannien ombord på HMS Beagle, har genetiska tester visat att Harriet tillhörde en endemisk underart från en av de Galapagosöar Darwin aldrig besökte.

Under mer än ett århundrade trodde man att Harriet var en hanne och kallade henne "Harry". Hon bodde i 99 år på Brisbane City Botanic Gardens i Brisbane, Australien, men flyttades senare till Australia Zoo, även det beläget i Queensland och ägt av "krokodiljägaren" Steve Irwin. Där tillbringade Harriet återstoden av sitt långa liv.

Källa

Bilder på Harriet:


Äldst Terri och Steve Irwin vid Australia Zoo kelar med sköldpaddan Harriet som fyller 175 i dag.

Av Sandra - 17 december 2012 16:26

Kvaggan som ser ut som en blandning mellan en zebra och en häst fanns i Sydfrika och närgränsande länder. Under 1600-talet fanns det gott om arten, men allt eftersom Sydafrika fick sitt goda rykte om jaktparadis dödades det 1000-tals Kvaggor varje år. 1883 dog den sista Kvaggan på Artis Zoo i Amsterdam.

http://gloop.se/wp-content/uploads/2010/06/Quagga.jpg
Idag görs försök på att återuppliva denna vackra ras genom korsningar mellan Zebror och Hästar(Zorse). Trots likheterna i utseendet är dessa ”nykvaggor” förstås inte genetiskt identiska med den utdöda underarten. De är mycket få och inga lever vilt.


http://gloop.se/wp-content/uploads/2010/06/Quagga1.jpg

Lite bilder:

Källa

Translate

Always in my heart

Presentation

Välkommen till Sveriges enda blogg om Larry Stylinson!

Jag heter Sandra och är 19 år, jag har ett stort intresse för människor och våra skillnader och likheter. 
Visa min presentation

Sanningen om Larry Stylinson

Larry Stylinson - Är namnet för romansen mellan Louis Tomlinson och Harry Styles från One Direction. One Direction var med i X-Factor 2010 där de kom på tredje plats. Namnet kom från början när flera fans märke att Louis och Harry var närmare än de andra killarna.(Liam,Niall och Zayn) Först var det ett 'bromance' namn, att de bara var jättenära vänner men sedan började vissa av fansen märka att det fanns mer under ytan. Och då splittrades fandomen i två delar de som såg deras kärlek och de som trodde på lögnerna. Larry shippers kallas vi som såg, trodde och stöttade deras kärlek. 

Omröstning

Har du lärt dig något nytt här?
 Ja
 Nej

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Letar du efter något speciellt?

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tips

Racing Extinction Se här med svensk text: https://nyafilmerhd.com/racing-extinction/

Böcker

Catch My Breath 

En fantastisk bok som du behöver läsa om du är ett fan av One Direction så att du lättare ska kunna förstå deras liv.

Veckans Musik

Hjälp till!

Home.     


Skapa flashcards